De missers van televisie-programma’s in januari

In de maand januari zaten er een aantal missers van televisie programma’s tussen de hits

Met het nieuwe jaar dat bijna een maand oud is zijn er ook nieuwe televisie programma’s die worden uitgezonden. Dat betekend dat er hele grote succes als ‘De Luizenmoeder‘ tussen kunnen zitten. Maar er zitten ook een aantal missers van televisie programma’s tussen. Hoe goed bedoeld, soms wordt de plank misgeslagen. Onder andere bij de volgende programma’s die NPO, RTL en SBS6 uitzenden. Ik heb het over: ‘The Curling Quiz’, ‘Op Goed Geluk’, ‘De Groeten Uit 19xx’, ‘Buurman Wat Doet U Nu?’ en ‘Boomhut XXL’.

Een aantal maanden geleden schreef ik ook over hits en missers die toen werden uitgezonden. Het ging over de programma’s die na de zomerstop voor veel kijkers moesten gaan trekken. Het ene programma lukte het wel, maar het andere niet.

The Curling Quiz

The Curling Quiz - Missers van televisie programma's
Bron: AD | The Curling Quiz

De NPO wilde de sport Curling onder de aandacht brengen en daarom werd ‘The Curling Quiz’ in het leven geroepen. Tijdens de eerste aflevering kwamen er al genoeg reacties op twitter dat het programma heel erg leek op een aflevering van ‘Koefnoen’. Alleen zijn de heren achter het programma gestopt. Ik heb twee afleveringen gezien en het is heel goed bedoeld om een sport dat een saai imago heeft, onder de aandacht te brengen.

De verschillende teams doen heel enthousiast mee en daar ligt het ook niet aan. Het is alleen dat de vragen alle kanten qua onderwerpen op gaan. Van ‘Hoeveel medailles wist ons land tot nu toe op de Olympische Spelen te winnen?’ en ‘Wat is de tactiek van de citroenvlinder om de winter te overleven?’. Het komt alleen heel raar over, want de quiz wordt gespeeld alsof er levens vanaf hangen.

Frans Bauer weet er een schepje bovenop de doen door het spannend te maken wanneer de puntentelling bekend wordt gemaakt. Ook laten de kijkcijfers een daling in kijkers zien. De eerste aflevering trok zo’n 1,2 miljoen mensen. En de aflevering van afgelopen zondag trok bij 900 duizend kijkers. De Publieke Omroep heeft te taak om te informeren, maar is dit niet een stap te ver? Wat mij betreft één van de grote missers van televisie programma’s van januari.

Op Goed Geluk

Op Goed Geluk - missers van televisie programma's
Bron: AD | Op Goed Geluk

Het programma van de jaren ’80 ‘Op Goed Geluk’ is door RTL4 nieuw leven ingeblazen. Met als presentator Gordon. Nu is hij veel met de liefde bezig geweest. Niet alleen in het programma ‘Gordon gaat trouwen… maar met wie?’ Maar ook in het boek dat hij heeft geschreven. Daar komt het programma bij waar hij vrijgezellen mannen en vrouwen probeert te koppelen.

In de tijd dat Tinder en andere dating apps het helemaal zijn is dit een ouderwetse manier om de liefde te vinden. Heel leuk, maar wanneer je één vrijgezel hebt zien proberen om tussen drie andere vrijgezellen te kiezen. Dan ben je al snel geneigd om de app er maar bij te pakken. Het komt heel humoristisch over en de vrijgezellen lijken willekeurig te zijn gekozen. Als kijker heb je niet het gevoel dat er überhaupt een relatie uit gaat komen.

Daar komt bij dat Gordon ook een goede duit in het zakje doet als het gaat om de ongeloofwaardigheid. Hij probeert de verschillende vrijgezellen op zijn of haar gemak te stellen door een grapje te maken. Maar ook om het hoekje te kijken en een duim omhoog te steken. Dat er een goede match of keus is gemaakt. Door alle schunnige grappen die er worden gemaakt wordt het een komische bedoeling en is de romantiek ver te zoeken. Daarom verdiend het programma een plek in de missers van televisie programma’s.

Buurman Wat Doet U Nu?

Buurman Wat Doet U Nu
Bron: Televizier | Buurman Wat Doet U Nu

Een ander programma dat door RTL4 wordt uitgezonden is ‘Buurman Wat Doet U Nu’ het is een televisie programma dat op de woensdagavond wordt uitgezonden. Wat je ziet is dat bekende Vlamingen gaan kijken wat de Noorderburen doen. Het gaat om bekende Nederlanders die laten zien hoe hun persoonlijke leven eruit ziet. Bijvoorbeeld waar ze wonen, wat ze met de vrije tijd doen en het beroep dat zij uitoefenen.

Het programma komt uit België en wordt daar op Eén uitgezonden. Het programma is daar al een aantal seizoenen te zien. En tot nu toe zijn er 18 afleveringen gemaakt. Voor RTL4 een goed idee omdat zo over te nemen. Want wie is er nou niet geïnteresseerd in een inkijkje in het leven van de bekende Nederlander? Niet zo heel erg veel want de kijkcijfers blijven dalen. De Nederlander is blijkbaar niet geïnteresseerd om achter de verschillende voordeuren te mogen kijken.

Een gemiste kans van RTL om een ander programma in de programmering te kunnen zetten. Ik heb het programma bekeken en op de helft afgezet, want het was niet interessant genoeg om naar te kijken. Een terechte plek in de missers van televisie programma’s.

Boomhut XXL

Boomhut XXL
Bron: SBS6 | Boomhut XXL

Als het om kijkcijfers gaat heeft ‘Boomhut XXL’ daar niet echt mee te maken. Het is een programma dat op de vooravond wordt uitgezonden. En met dat soort programma’s scoor je geen miljoenen kijkers. Alleen vraag ik mij af waarom de provincie Drenthe gepromoot wordt door boomhutten te bouwen. Het is een programma waar wordt gezocht naar het beste duo onder de boomhut bouwers.

Hartstikke leuk dat mensen heel goed zijn in het bouwen van hele grote boomhutten, maar er is een reden dat het programma op de vooravond van de zondag is geprogrammeerd. De eind resultaten zien er geweldig uit, maar ik denk dat Nederland een beetje klaar is met programma waar er wordt gezocht naar de beste… Daarom een plek aan het einde van de missers van televisie programma’s.

Latest Reviews

Ook interessant
De beste momenten van Hellboy