Bron: Copyright 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved & Filmdepot | Frozen 2

De mogelijkheden voor Frozen 3

De mogelijkheden voor Frozen 3 zijn eindeloos, een aantal staan hier op een rij

De mogelijkheden voor Frozen 3 zijn eindeloos, een aantal staan hier op een rij
Bron: GIPHY | Frozen 3

Nu ‘Frozen 2’ al meer dan een week in de bioscoop draait, kan ik stiekem vooruit gaan kijken. Want het is Disney, naast ‘Ralph Breaks The Internet’, gelukt om een vervolg succesvol te lanceren. Natuurlijk kan je niet om de successen van Pixar heen. Nu moet Disney Animation doorpakken, en over een aantal jaar met een vervolg komen. Daarom staan de mogelijkheden voor Frozen 3 hieronder op een rij. Want aan de hand van het eind van deel 2, heb ik de meest logische vervolg stap beschreven.

Tot nu toe heeft Pixar er een lange tijd over gedaan om met ‘Incredibles 2‘ te komen. Daarop volgt ‘Frozen 2‘. Tussen het eerste en tweede deel heeft maar liefst zes jaar gezeten. Ook al staan er genoeg films op de planning, er moet toch een Frozen 3 komen? Dit keer geen korte animaties, want de franchise is te groot. En de reacties op de vorige animaties waren niet al te positief.

Laat ik beginnen met de relatie tussen Anna en Elsa. In de loop van ‘Frozen 2’ werd al snel duidelijk dat Elsa sommige zaken alleen wilt oplossen. Terwijl Anna probeert om haar zus zo goed mogelijk te helpen. De één duwde de ander aan de kant, waardoor zij na het oplossen van het probleem, weer samen kwamen. Omdat beide dames hun eigen plek hadden gevonden, werd het tijd om zichzelf te ontdekken en ontwikkelen.

Zij leven nu gescheiden en komen samen om bijvoorbeeld hints te spelen. De franchise draaide tot nu om de power vrouwen, en de relatie tussen beide. Waardoor één van de mogelijkheden voor Frozen 3, kan het onderhouden van het contact zijn. Dat hoeft niet de grote verhaallijn te zijn, want het gaat natuurlijk draaien om de komende trouwerij.

De trouwerij zal een grote rol in deel drie kunnen gaan spelen

De trouwerij zal een grote rol in deel drie kunnen gaan spelen
Bron: GIPHY | Frozen 3

Kristoff was een lange tijd van plan om Anna ten huwelijk te vragen. Nu ze de grote vraag heeft beantwoord met ‘ja’, kan het feest worden georganiseerd. Daar kan Elsa een grote rol in spelen. Tot nu toe heeft zij met haar krachten een goede kledingkast vol gemaakt. Er kan op verschillende manieren voor spanning worden gezorgd.

Naast de stress rondom het organiseren, kan de twijfel ook toeslaan. Eerder moesten koninginnen trouwen met koningen. De raadgevers kunnen dat mogelijk gaan voorstellen, waardoor er andere prinsen naar voren worden geschoven. Toch zullen Kristoff en Anna samen in het huwelijksbootje stappen. Waardoor Kristoff meer krijgt te doen dan in de voorgaande films.

Daarnaast kunnen de steen trollen ook een geldige reden hebben, om in het verhaal te worden geschreven. Tot nu toe hebben zij geen grote toegevoegde waarde, op een aantal keer rollen na. Dan wordt er vanaf de eerste ‘Frozen’ film al gehint, dat Elsa bij de LGBTQIAP+ gemeenschap hoort.

Ook hebben de makers voor de release van ‘Frozen 2’ er regelmatig over gesproken. De hints vlogen in het tweede deel om je oren. Dankzij de muziek en verhaallijn werden de hints overduidelijk. Nu werd Honeymaren heel dicht bij Elsa gezet, alleen vraag ik mij af of zij haar eerste vriendin zal worden.

Behoord een relatie voor Elsa tot één van de mogelijkheden voor Frozen 3?

Behoord een relatie voor Elsa tot één van de mogelijkheden voor Frozen 3?
Bron: GIPHY | Frozen 3

Al hoop ik wel dat er iets wordt getoond, in plaats van hints blijven strooien. Buiten de relatie om, hoop ik dat er meer duidelijk wordt over de krachten van Elsa. Is zij uitgegroeid? Of komt er een moment dat ze sterker wordt? Er werden ook andere nieuwe karakters geïntroduceerd. Zoals het karakters Mattias, met de stem van Sterling K. Brown.

De humor van het karakter was heel erg goed. Op bepaalde momenten wist hij Anna op het juiste spoor te krijgen. Wat voor nog meer humor kan zorgen, is de kijk op de samenleving anno nu. Mattias heeft veel technologie gemist en sociale veranderingen gemist. Waardoor de interactie met andere karakters nog grappiger kan worden.

Het bekende ijskasteel van het eerste deel kwam twee tellen in beeld. Als laatste mogen Marshmallow en de snow-babies terug komen. Zo zorgen de makers er voor om de korte animaties aan de rest van de films te koppelen. Er zijn genoeg mogelijkheden voor Frozen 3. Het is nu alleen de vraag of en wanneer de makers het gaan maken.

Latest Reviews

Ook interessant
Gevaarlijke en verrassende acts bij America’s Got Talent