Het speculeren over de mogelijkheden voor Stranger Things 4 kan beginnen!
Bron: Netflix | Stranger Things 3

De mogelijkheden voor Stranger Things 4

Het speculeren over de mogelijkheden voor Stranger Things 4 kan beginnen!

Het speculeren over de mogelijkheden voor Stranger Things 4 kan beginnen!
Bron: Netflix | Stranger Things 3

Netflix liet de fans meer dan anderhalf jaar wachten tot dat het derde seizoen van ‘Stranger Things’ online werd gezet. Het wachten werd beloond met acht nieuwe afleveringen. Waarbij de Duffer Brothers alles uit de kast hadden gehaald om de jaren ’80 zo goed mogelijk weer te geven op beeld. Het einde van het seizoen zorgde voor de nodige vraagtekens. Dit zet ik hier op een rij samen met de mogelijkheden voor Stranger Things 4.

Zoals ik bij andere berichten ook doe, wil ik jou hier waarschuwen. Want heb jij de acht afleveringen van ‘Stranger Things 3‘ nog niet gezien? Dan moet je heel snel naar een ander bericht gaat, anders ga ik een aantal grote spoilers verklappen. Heb jij het gehele derde seizoen gezien? Lees dan rustig door, en laat jou gedachten onder aan het bericht achter. Zodat alle mogelijkheden kunnen worden besproken.

Gedurende het derde seizoen werd duidelijk dat de Russen de taak van de lokale wetenschappers had overgenomen. Zij willen hoe dan ook de doorgang naar de ‘Upside Down’ openen. Zodat hij kunnen onderzoeken wat er aan de andere kant is. Voor nu is dat tegen gehouden door Hopper en Joyce. Waarbij het in eerste instantie leek dat Hopper nooit meer terug zou komen. Alleen is zijn lichaam, of wat er van over was, nooit gevonden. Al denken alle inwoners van Hawkins dat hij is overleden.

Dat betekend niet dat zij nu ook zijn gestopt met het onderzoek. In een end-credit scene, wat normaal is bij superhelden films, krijg je te zien dat er in Rusland genoeg beweging is. Want een Demodog is onderschept en voedt zich met mensen. Twee bewakers haalde een Russische gevangene eruit om als voer naar demodog te brengen. Vlak daarvoor wilde één van de bewakers een andere gevangene eruit halen.

Wat kunnen de makers gaan doen met het vierde seizoen?

Wat kunnen de makers gaan doen met het vierde seizoen?
Bron: Netflix | Stranger Things 3

De andere bewaker antwoorden daarop: ‘nee, niet de Amerikaan’. Wat er op lijkt is dat Hopper vlak voor de grote explosie is ontsnapt. Waardoor hij het ongeval heeft overleefd. Ook al werd het niet in beeld gebracht, het lijkt erop dat Hopper is meegenomen door de Russen. Omdat hij meer weet over de ‘Upside Down’ en wat daar mee te maken heeft.

Er zijn meer mogelijkheden voor Stranger Things 4. Tijdens het grote gevecht met de demegorgon werd al duidelijk dat Eleven haar krachten had verspilt. Zij kon haar telepathie niet gebruiken om het monster de baas te zijn. Ook in de maanden die erop volgde moest haar batterij weer opladen. Toch denk ik dat haar krachten terug gaan komen. Zodat er contact kan worden gelegd met Hopper.

Nu Joyce met Will, Jonathan en Eleven is verhuisd, kunnen er nieuwe karakters worden toegevoegd. Wat tot de mogelijkheden van Stranger Things 4 kan behoren, is dat er andere mensen met superkrachten naar voren worden geschoven. Dan was de beruchte zevende aflevering van seizoen 2 toch niet voor niets geweest.

Daarnaast kunnen er nieuwe vrienden aan de cast worden toegevoegd, plus dat Will zich verder kan gaan ontwikkelen. Er is in de loop van de seizoen een aantal keer gehint dat Will zich niet aangetrokken voelt tot de meisjes. Wat niet direct zegt dat hij op mannen valt, toch zou dit een hele logische ontwikkeling zijn. Omdat de streamingdienst Netflix bekend staat op het tonen van diversiteit.

Bereid je voor op wat de mogelijkheden voor Stranger Things 4 kunnen zijn

Bereid je voor op wat de mogelijkheden voor Stranger Things 4 kunnen zijn
Bron: Netflix | Stranger Things 3

Wat zeker tot de mogelijkheden voor Stranger Things 4 hoort, is dat er een bezoekje aan de ‘Upside Down’ staat gepland. In het derde seizoen werd de andere wereld amper getoond of überhaupt over gesproken. Om eens en voor altijd af te zijn van de mindflayer of demogorgon, moeten Eleven en haar vrienden daar naartoe. Er is namelijk een demodog dat nu volwassen is, waardoor de connectie met de aarde er nog steeds is.

Een grote tijdsprong is ook één van de mogelijkheden voor Stranger Things 4. De makers hadden tussen seizoen twee en drie ook de nodige tijd laten zitten. Zodat de jonge acteurs er op een realistische manier uitzien. Niet dat zij een snor of iets dergelijks hebben, en pas vijftien zijn.

Als het om een aantal andere karakters gaat, ga ik er vanuit dat Robin en Steve samen in de videotheek blijven werken. Nu Joyce is verhuisd, kan zij ook een carrière switch hebben gemaakt. Zal zij in het vierde seizoen werkzaam zijn bij de politie? Ook is er een plek in de vriendengroep vrij gekomen, door de verhuizing van Will. Erica is nu ook een nerd, en heeft het spel ‘Dungeons and Dragons’ cadeau gekregen. Zal zij met de andere jongens dit spel gaan spelen?

Het is afwachten wat de makers van plan zijn met de serie. De verwachting is dat het vierde seizoen ook echt het laatste is. Toch zal Netflix gek zijn om dit grote succes met nog een paar seizoenen door te zetten. Wat zijn jou gedachten over de mogelijkheden voor Stranger Things 4?

Latest Reviews

Ook interessant
De film Weg Van Jou laat kneuterigheid en de moderne tijd samen komen
Weg Van Jou Review