Source: Mika Baumeister & Unsplash

De must see Disney shorts op Disney Plus

Geen zin in een lang verhaal? Dan zijn dit de must see Disney Shorts op Disney Plus

Een filmstudio dat bekend staat om de korte animatie films, dan is het Disney wel. Sinds d enormst van Disney Plus is er een plek waar de mouse house de nieuwe edities online zet. Om het kaf van het koren te scheiden, staan hieronder de beste Disney shorts voor je op een rij. Natuurlijk ga ik de clues niet verklappen. Maar zal ik het kort duidelijk maken, waarom dit het kijken meer dan waard is. Dit is pas het tipje van de ijsberg, dus verwacht nog een mogelijk vervolg op dit blog bericht.

Once Upon A Snowman

Must see Disney Shorts - Once Upon A Snowman
Source: GIPHY Disney Plus | Once Upon A Snowman

De meest recent uitgekomen titel tussend e Disney shorts is: ‘Once Upon A Snowman’ of in het Nederlands: ‘Het Verhaal van Olaf’. In de eerste ‘Frozen’ film en voorafgaan aan ‘Frozen 2‘, werd Olaf gemaakt tijdens de hit ‘Let It Go’. Maar komt later het verhaal in wandelen. Ondanks dat de kijker niet direct antwoorden wilt, zorgt Disney Plus daar wel voor.

De kijker krijgt in de korte animatie te zien hoe Olaf de eerste uren alleen op de wereld heeft doorgebracht. Met hele leuke verwijzingen naar het eerste deel. Het ontstaan van bepaalde voorkeuren en de zoektocht naar de perfecte neus. Voor de zeven minuten hoef je het niet te laten. Daarom staat deze titel in de lijst met beste Disney shorts.

Ant Edna

Must see Disney Shorts - Ant Edna
Source: GIPHY | Ant Edna

Waar ook een korte animatie voor is gemaakt, is ‘Ant Edna’. Voor de oplettende lezer, ken je Edna van ‘Incredibles 2’. In het tweede deel van de geanimeerde superhelden familie, wordt de hulp van Edna ingeschakeld. Normaal gesproken is de ontwerpster verantwoordelijk voor het maken van de superhelden kostuums.

Dit keer wordt gevraagd of ze op Jack Jack wilt passen. Tijdens het oppassen komt Edna in een situatie terecht, waarbij de ontwerpster zichzelf in veiligheid moet zien te krijgen. Met als eindresultaat een superhelden pak op maat. Het leuke aan deze short, is dat de makers er voor hebben gekozen om een andere short met een ander karakter te maken. Dit keer is het een bekende oppas, alleen zijn de omstandigheden anders.

Rapunzel Forever

Must see Disney Shorts - Rapunzel Forever
Source: GIPHY Disney | Rapunzel Forever

Zonder het eind van ‘Tangled’ te verklappen, weten Rapunzel en Flynn er voor te zorgen dat ‘Rapunzel Forever’ op deze lijst terecht is gekomen. De kijker wilt natuurlijk weten hoe het koppel aan het eind van de film verder gaan. Daar krijg je in de Disney short antwoord op. Met de nodige muzikale ondersteuning en inkijk in het dorp waar Rapunzel al een lange tijd niet was geweest. Mocht je erg zijn gehecht aan de lange blonde lokken? Verwacht een totaal andere haar coupe bij de bekende Disney prinses.

Out

Must see Disney Shorts - Out
Source: Tumblr | Out

De short dat niets met een vervolg op een animatie film heeft te maken, is ‘Out’. Eerder in 2020 was het tijd dat de short online werd gezet. Wat mij betreft laat Disney hier mee zien dat het tijd is om meer diversiteit te laten zien. Ook al lijkt Disney met de streamingdienst heel voorzichtig te zijn. Zonder veel toeters en bellen wordt het verhaal van Greg verteld.

Hij heeft een vriend maar vindt het moment om dat te delen niet. Door een gebeurtenis wordt de informatie openbaar gemaakt, wat op een mooie en integere manier in beeld wordt gebracht. In vele opzichten is het verhaal zonder te veel tekst. Want er wordt minimaal gesproken door de verschillende karakters.

Riley’s First Date

Must see Disney Shorts - Riley's First Date
Source: GIPHY Disney | Riley’s First Date

De verschillende emoties hebben het in ‘Inside Out’ al moeilijk genoeg. Dan moet de pubertijd nog beginnen. Zoals de titel doet vermoeden, ‘Riley’s First Date’, zie je hoe de emoties bij Riley, haar ouders en date te werk gaan. Natuurlijk komen de verschillende generaties lijnrecht tegenover elkaar te staan. Waardoor de emoties alle kanten op gaan. Bereidt je voor op een vloedgolf aan emoties met de nodige herkenbare humor. Voor zowel jong als oud publiek.

Latest Reviews

Ook interessant
Televisie
De nieuwe RTL 4 quiz Is Er Een Dokter In De Zaal?