De muzikale animatie film: Sing

Illumination Entertainment weet met Sing de voeten van de vloer te krijgen

Illumination Entertainment Sing
Eindelijk! Ik heb de laatste animatie van Illumination Entertainment gezien.
Sing draait voor mij nog in de bioscoop. In de dichtstbijzijnde bioscoop draait de film nog steeds in het weekend.
Voor mij was er nog een kans om de film in de bioscoop te zien.

Toen Sing werd aangekondigd was ik niet meteen enthousiast.
Want het zou de derde animatie film zijn die vol zou zitten met dieren.
Eerder in 2016 draaide Zootropolis en The Secret Life of Pets in de bioscoop, maar met het uitkomen van de trailer werd ik steeds enthousiaster.

Het heeft even geduurd maar hieronder kan jij mijn recensie van Sing gaan lezen.
Mocht je de film nog niet kennen. Dat geeft niets, want je kan het verhaal en de trailer van de film bekijken voordat je de recensie gaat lezen.

Dit is het verhaal van Sing

Buster Moon is een erg enthousiaste en optimistische koala die de eigenaar is van een slecht draaiend theater.
Om zijn schulden af te lossen en de lege zalen te vullen, besluit hij om een grootse zangwedstrijd te organiseren. Buster weet nog net 1000 dollar bijeen te schrapen als prijzengeld voor de wedstrijd. Door een fout van zijn assistent, een oude hagedis, staat echter op de flyers dat er 100.000 dollar te winnen is.
Meteen is de hele dierenwereld in rep en roer. Gaat het Buster lukken om uit de schulden te komen? En wie van de deelnemers wordt de winnaar van het talentenjacht?

Dit vond ik van Sing

Toen de film Sing begon zat ik op het puntje van mijn stoel.
Want ik wilde zien wat er gebeurde en hoe de talentenjacht zou gaan.
Ik wist al wel dat de focus op een aantal karakters zou zijn want je moet als film een verhaal vertellen.

De makers hebben heel goed gekeken welke karakters bij welk dier horen. Zoals Meena zij is een olifant en heel onzeker. Terwijl de Mike een muis is die vol zit met zelfvertrouwen.
Ook de stemmen zijn door acteurs ingesproken waarvan ik niet wist dat zij konden zingen.
Ik heb het over Scarlett Johansson en Taron Egerton beide weten de stem goed te gebruiken in de nummers.
Ook al heb ik mijn twijfels hoeveel er aan ‘geshopt’ is.

Sing

Nam Sing de boodschap iets te letterlijk?

Er zit ook een boodschap in de film. En dat is wanneer er tegen je gezegd wordt dat je iets niet kan of dat het niet gaat lukken, je toch door moet vechten. Want als jij er in geloofd moet jij je dromen gaan najagen.
Een hele mooie boodschap wat Sing soms iets te letterlijk nam.
Want er ging van alles mis waardoor de talentenjacht in gevaar kwam. Zelfs zover dat er niets meer over was het theater.

Zoals ik hierboven al beschreef was ik enthousiast toen de film begon.
Als je naar een animatie kijkt wil je een vrolijk en luchtige film zien, dit gebeurde alleen aan het begin toen de audities plaats vonden. Daarna ging het al snel bergafwaarts. Sing bleef groot gedeelte van de film in het negatieve hangen en je hoopte dat na een tegenslag het beter zou gaan.
De makers gingen alle karakters af en daarna kon er weer opgebouwd worden. Letterlijk en figuurlijk.

Al met al heb ik naar een film gekeken waar de soundtrack heel veel goed maakt. Want dat is één van de redenen dat ik Sing heel graag wilde zien. Met alle bovenstaande punten en de soundtrack is het wel een film die je als animatie en muziek liefhebber gezien moet hebben.

Latest Reviews