Thismademyday-spotify

De muzikale on demand dienst Spotify

Spotify

Waarom zou je muziek streamen bij de on demand dienst Spotify?

On demand dienst spotify
Bron: Balinnn’ | On demand dienst Spotify

De muzikale on demand dienst Spotify gaat al jaren mee. En is voor vele de dienst waar hij/zij muziek luistert. Alleen ligt de concurrentie al een tijd op de loer. Diensten als Apple Music, Deezer, Juke en Google Play Music breiden uit. Maar welke dienst moet je gaan gebruiken. En waarom of juist niet?

De komende weken ga ik een aantal diensten testen zodat jij een goede keus kan maken. Om te beginnen met de grootste on demand dienst Spotify. In het verleden schreef ik over de on demand dienst Spotify. Er zijn oneindig veel mogelijkheden bij de app. Want Spotify heeft een hele uitgebreide app dat je voor veel verschillende besturingssysteem kan downloaden.

Omdat de app van Spotify zo populair is zijn er al verschillende samenwerkingen met onder andere Runkeeper. Waardoor de muziek wordt aangepast aan je snelheid van het hardlopen. Het gaat uiteindelijk om de muziek.

Er zijn voor en nadelen aan de app van de on demand dienst Spotify

Bij de app van de on demand dienst Spotify kan je verdwalen in de app. Omdat de opties als: afspeellijsten, persoonlijke afspeellijsten, genres en radiostations moesten worden verwerkt. Werd dat al snel een doolhof aan verschillende categorieën en ‘tabbladen’. Als je de app voor het eerst gaat gebruiken moet je goed zoeken en opletten waar alles staat.

Wat heel handig is, is dat je de app op verschillende manieren kan koppelen. Als je via de WiFi een ander apparaat aan hebt staan. Dan herkent de app dat, de vraag op welk apparaat je de muziek wilt luisteren wordt dan gesteld. Je kan het andere apparaat gebruiken als afstandsbediening. Het delen van afspeellijsten is ook ideaal. Zeker voor bloggers etc. krijg je de mogelijkheid om je favoriete muziek op verschillende manieren te delen. Van een link naar de app of sociale media tot en met hele afspeellijsten. Niet delen is geen optie.

Het is achter de schermen en soms daarvoor, niet alleen maar positief. Want de on demand dienst Spotify staat er om bekend artiesten niet of nauwelijks te betalen voor het streamen. Omdat er een mogelijkheid is om de dienst gratis te gebruiken betaald niet iedere gebruiker. Toch zouden de regels rondom de vergoeding moeten veranderen. Artiesten als Beyonce, Adele en Taylor Swift wachten bewust met het plaatsen van recente albums. Zij lopen anders inkomsten mis.

Meer opties en mogelijkheden bij de on demand dienst Spotify

Als het om gebruik en de look van de Spotify app gaat scoort het goed. Het is oefenen voordat je het door hebt hoe alles werkt. Maar je krijgt muziek uit de speakers. Om de luisteraar extra opties voor de beste hits aan te bieden hebben verschillende artiesten al deelgenomen aan de ‘Spotify Sessions’. Wat voor akoestische of juist een andere versie van een bekend nummer(s) zorgt.
Als laatste heeft de on demand dienst Spotify een aantal persoonlijke afspeellijsten. Zoals ‘Your Top Songs 2017‘ en ‘Your Time Capsule‘.

Mocht je de premium versie willen gebruiken? De on demand dienst Spotify heeft een aantal mogelijkheden. Je hebt naast de gratis versie, waar je om de zoveel nummers reclame krijgt, de €9,99 versie. Daar kan je zelf luisteren naar onbeperkte muziek online of offline. Voor €14,99 kan je met zes mensen die op het zelfde adres één abonnement afsluiten. Meer informatie vindt je op de website van Spotify.

Latest Reviews

Ook interessant
Movie Listed
Beste animatie films in 2017