De Netflix animatie series De Drakenprins, Disenchantment en Cupcake & Dino komen eraan

Het einde aan originele series is nog lang niet in zicht. De Drakenprins, Disenchantment en Cupcake & Dino zijn de nieuwe Netflix animatie series

De lijst met originele series en films van Netflix blijft maar groeien. De streamingdienst moet wel nu andere bedrijven zich ook willen mengen in deze dienst. Wat mateloos populair is zijn de Netflix animatie series. En de trek naar nieuwe content stilt de dienst door met ‘De Drakenprins’, ‘Disenchantment’ en ‘Cupcake & Dino’ te komen. Drie spiksplinternieuwe series die vanaf nu en dit najaar te zien zullen zijn bij de on demand dienst.

De Drakenprins

‘De Drakenprins’ of in het Engels ‘The Dragon Prince’ is van de makers die achter de populaire Nickelodeon serie ‘Avatar: The Last Airbender’ zaten. Met deze originele serie kunnen zij een heel nieuw publiek bereiken. De bekende en vertrouwde technieken zijn gebleven, alleen hebben de makers zich verbeterd met wat zij kunnen.

Dat de schrijver en ontwikkelaar Aaron Ehasz van deze bekende serie samen werkt met Netflix is niet gek. Want zij hebben eerder samen gewerkt en dat werd al positief ervaren. Je kan de serie ‘Voltron: Legendary Defender’ al een tijd zien bij de streamingdienst. Maar er zat meer in het vat en zorgde voor één van de meest gewilde Netflix animatie series. Voor de fans van Aaron Ehasz is het even wennen na het zien van de trailer.

Want als je zijn voorgaande series hebt bekeken, weet je dat die heel dicht bij elkaar lagen. Niet direct als verhaal, maar wel qua technieken die er zijn gebruikt. Het was in 2D, maar met ‘De Drakenprins’ is er vooral ingezet op 3D. Toch zie je een aantal elementen zoals de krachten wel terug komen.

Het verhaal van ‘De Drakenprins’gaat over twee mensenprinsen. Beide heren krijgen een bijzondere band met een elfin, alleen heeft zij de opdracht gekregen om hen te doden. Uiteindelijk bundelen zij de krachten om op een heldhaftige zoektocht naar vrede te gaan. Want de twee landen zjin oorlog aan het voeren en daar moet een einde aan komen. Vanaf 14 september kan je alle afleveringen gaan streamen bij Netflix.

Disenchantment

Je kent al aardig wat content die de makers van ‘Disenchantment‘ in het verleden en nog steeds maken. Denk aan ‘The Simpsons’ en ‘Futurama’. Matt Groening is terug met een nieuwe serie, alleen speelt het zich af in een hele andere tijd. Waar de vorige series in het heden en de toekomst zouden afspelen. Speelt ‘Disenchantment’ zich af in het verleden.

Toen er hele donkere tijden waren, en prinses Bean. Zij staat op het punt om te trouwen, maar net voor het ‘ja’ woord bedenkt zij zich. Dit is niet iets wat zij wilt, en wilt op zoek naar zichzelf. Dat doet zij niet alleen en krijgt de hulp van Elfo en Luci. In de zoektocht leert zij mensen kennen en komt zij in de meest gekke situaties terecht.

In de trailer van ‘Disenchantment’ zie je dat er heel veel humor in is geschreven, alleen is het niet altijd geschikt voor de kleine kijkers. Vanaf 17 augustus zijn de tien afleveringen te streamen. Ik verwacht dat is een serie gaat worden die bij de iconen hoort. Want de makers zij populair, en dan kan het uitgroeien tot één van de grotere Netflix animatie series.

Cupcake & Dino: Tot uw dienst

Sinds 27 juli staat de nieuwe Netflix animatie series ‘Cupcake & Dino: Tot uw dienst’ online. Een bizarre maar erg komische serie waarbij de broers cupcake en dino proberen om een bedrijf op te zetten. Zij willen er voor zorgen dat het bedrijf goed gaat lopen, en de algemene dienst goed gaan betalen.

De kleine cupcake en zijn broer de grote dinosaurus doen er dan ook alles aan om het te laten slagen. De concurrentie is heel groot, maar toch blijven zij dromen en werken aan het doel. De creatievelingen maakte de animatie serie ‘Oswaldo’ voor Cartoon Network. Bij de on demand dienst krijgen zij de kans om een nieuwe serie te lanceren.

Birdo Studio is gevestigd in Brazilië en maakt animatie series, in 2014 werden zij tweede nadat zij de serie ‘Oswaldo’ hadden gepitcht. Toch werd de serie opgepikt en werd het in Brazilië uitgezonden. Dat moet zijn opgevallen bij de streamingdienst want zij staan nu in het rijtjes van de Netflix animatie series.

Latest Reviews

Ook interessant
Nieuwe filmposters week 51