BNNVARA brengt het nieuwe make-over programma De Diva In Mij naar NPO 3
Bron: BNNVARA & No Pictures Please

De nieuwe maker-over show De Diva In Mij

Drie drag queens laten zien hoe vrouwen het zelfvertrouwen en vrouwelijkheid terug kunnen krijgen

BNNVARA brengt het nieuwe make-over programma De Diva In Mij naar NPO 3

Bron: Annemieke van der Togt & BNNVARA

Een make-over programma is niets nieuws. Omdat er in de loop der jaren genoeg zijn uitgezonden op televisie en tegenwoordig ook bij de streamingdiensten. BNNVARA speelt in op een nieuwe trend, en komt met een nieuwe variant op de proppen. Namelijk, ‘De Diva In Mij’. Waarin drie drag queens de kandidaten gaan laten zien dat er een diva in hen schuilt.

Als je niet neer buitenlandse series kijkt of er verder in thuis bent, zal ik je een update geven van wat er gaande is in televisieland. In Amerika wordt sinds 2009 het programma ‘Rupaul’s Drag Race‘ uitgezonden. Waarin drag queens de strijd met elkaar aan gaan voor een geld bedrag van 100.000 dollar.

In de loop der jaren bleef de populariteit groeien, en anno 2019 zijn de deelnemers de nieuwe sterren. Deze populariteit lijkt nu ook naar Nederland te komen, en ‘De Diva In Mij’ hier op in te haken. Wat ik een perfect idee vindt, want hoe kan je een dame een goed gevoel geven? Door haar te laten zien hoe het is om zichzelf te accepteren maar vooral lief te hebben.

Aan de Nederlandse queens Envy Peru, Hoax LeBeau en Lady Galore de taak om de expertise en looks naar de verschillende deelnemers over te brengen. Wanneer de transformatie compleet is, waarbij het zelfvertrouwen en vrouwelijkheid in volle kracht hun werk doen. Gaan zij voor familie en vrienden een drag performance. Zodat het hele plaatje compleet is, als jij in jezelf gelooft en vertrouwt. Dan kan je een geweldig optreden neer zetten. Vanaf 29 juli om 20.25 uur is het programma ‘De Diva In Mij’ op NPO 3 te zien.

Een klein voorproefje van de vrouwen die een make-over krijgen

De deelnemende vrouwen zijn opgegeven door familie en vrienden en worden verrast door een team van drag queens. Drag queens weten namelijk als geen ander hoe het is om van je kwetsbaarheid je kracht te maken en zijn daarom de ideale deskundigen om deze vrouwen te helpen bij hun zelfvertrouwen en vrouwelijkheid en ze te leren weer van zichzelf te houden.

Om de kijker voor de eerste uitzending een voorproefje te geven, heeft BNNVARA het één en ander los gelaten over twee vrouwen die een make-over gaan krijgen: Chary (27) was altijd zelfverzekerd in haar maatje 36, maar na haar 25e kwamen de kilo’s er moeiteloos bij. Hierdoor is ze onzeker geworden en gaat ze niet meer uit. Kleding passen is voor haar een ramp en in de spiegel kijken een nachtmerrie. Envy Peru gaat met haar uiterlijk aan de slag.

Zij wil haar leren om zichzelf te waarderen zoals ze is en laat haar in een bruidsjurk weer een prinses voelen. Lady Galore focust zich op haar innerlijk en geeft Chary opdrachten om haar sociaal leven weer op te pakken. Hoax Lebeau helpt haar weer zelfverzekerd over straat te lopen. Lukt het Chary om de opdrachten uit te voeren en weer in een pashokje te staan zonder te huilen?

Eva (34) zit momenteel helemaal niet lekker in haar vel. Ze kreeg op jonge leeftijd een burn-out en had in deze kwetsbare periode ook nog een traumatische ervaring. Eva is niet meer de oude, zelfverzekerde Eva die ze ooit was. Ze moet het leven weer oppakken en de Queens willen niks liever dan haar daarbij helpen. Envy Peru leert haar kennismaken met een nieuwe look waar ze normaal gesproken niet voor zou kiezen.

De queens hebben zelf ook wat te zeggen over De Diva In Mij

De queens hebben zelf ook wat te zeggen over De Diva In Mij
Bron: BNNVARA & No Pictures Please

Lady Galore laat Eva haar grenzen opzoeken en neemt haar mee naar een spoken-word-middag, waar ze haar gevoelens op papier moet zetten. Hoax Lebeau wil de vrouwelijkheid bij Eva terugbrengen. Zij leert Eva op hakken te lopen en daagt haar uit om een echte stiletto-run te doen. Hoe gaat Eva het hier vanaf brengen?

Zelf hebben de drie queens ook wat te zeggen over het programma ‘De Diva In Mij’ en wat voor impact het kan hebben. Lady Galore: “Ik hoop dat de vrouwen na het programma in de spiegel kijken en trots zijn op wat ze zien. Na het programma zullen zij niet als drag door het leven gaan, maar ik hoop wel dat ze onze positiviteit meekrijgen”.

Envy Peru: “Beauty is er in alle soorten en maten. Ik hoop dat de vrouwen ons vertrouwen en dat we ze kunnen helpen uit hun schulp te kruipen”. Hoax LeBeau: “Drag is een uitvergrote vorm van vrouwelijkheid. Als drag queen voel ik me een superheldin met veel zelfvertrouwen die alles kan. Ik hoop dat ik die kracht ook mee kan geven aan de vrouwen.”

Latest Reviews