Bron: Kon Karampelas & Unsplash

De nieuwe Netflix series 2021

Welke nieuwe Netflix series 2021 wil je niet missen?

De grondlegger van streaming diensten Netflix heeft genoeg om in het komende jaar te bieden. Naast de bekende titels die terugkeren met een nieuw seizoen, zijn er ook een hoop nieuwe Netflix series 2021. Waarvan niet alles bekend is gemaakt. In de lijst met bekend gemaakte titels, heb ik de meest interessante op een rij gezet. Lees welke series er aan zitten te komen.

Firefly Lane

Firefly Lane - Welke nieuwe Netflix series 2021 wil je niet missen?Welke nieuwe Netflix series 2021 wil je niet missen?
Source: COURTESY OF NETFLIX © 2020 | Firefly Lane

Sinds het begin dat er series en films worden gemaakt, hebben makers succesvolle boeken gebruikt om te verfilmen. Dat is ook het geval bij de komende Netflix serie: ‘Firefly Lane’. De actrices Katherine Heigl en Sarah Chalke spelen de beste vrienden in de nieuwe Netflix serie. Gedurende de dertig jaar vriendschap hebben ze lief en leed gedeeld, zijn door heel wat ups en downs gegaan en hebben twee volledig andere paden gevolgd.

Waar de één koos voor faam en rijkdom, koos de ander voor het huwelijk en moederschap. Met de serie keert Heigl terug in de spotlight. Een aantal jaar geleden was ze niet weg te slaan van het grote bioscoop scherm. Ik hoop dat de serie genoeg humor, vriendschap en mogelijke drama gaat laten zien. Gelukkig hoeft de kijker niet lang te wachten tot dat de serie online komt, want het gehele seizoen wordt 3 februari 2021 gelanceerd.

Midnight Mass

Netflix en regisseur Mike Flanagan lijken een perfecte combinatie te zijn. Dat heeft te maken dat er al twee horror series door Flanagan zijn gemaakt, en ook erg succesvol waren. Dan heb ik het over ‘The Haunting of Bly Manor‘ en ‘The Haunting of Hill House‘. Dankzij dit succes lijkt Netflix veel vertrouwen in de regisseur te hebben en komt aan het eind van 2021 een nieuwe serie online. In augustus gaat de cast en de rest van de crew aan de slag om het op te nemen.

Dit keer speelt de serie zich af op een verlaten eiland en volgt verontrustende gebeurtenissen, die zich daar onder de gemeenschap beginnen te ontvouwen wanneer een mysterieuze jonge priester arriveert. Een releasedatum is op dit moment onbekend, maar verwacht wel dat de serie in de loop van oktober of november door Netflix wordt gelanceerd.

Pieces of Her

In 2019 wist Toni Collette veel indruk op mij te maken met haar rol in de serie ‘Unbelievable‘. Later in 2020 zou de actrice in de serie ‘Pieces of Her’ te zien zijn. Alleen schopte corona roet in het eten, nu staat de verfilming van het gelijknamige Karin Slaughter boek gepland voor 2021. Een exacte releasedatum is niet bekend, wel dat het filmen ervan op ieder moment kan beginnen.

De serie gaat over een vrouw die een actieve schutter probeert te stoppen. Het effect dat dit heeft op haar relatie met haar dochter, die voelt dat ze getuige is van een verandering in haar moeder na de traumatische inmenging. Naast Collette zijn David Wenham en Bella Heathcote in de serie te zien.

Country Comfort

Er was een tijd dat Katharine McPhee in de grote tegenhanger van ‘Glee‘ te zien was. Helaas was Smash geen lang leven gegund. Want kort naar het eerste seizoen werd de stekker eruit getrokken. Zoveel jaar later, krijgt de actrice een tweede kans om in een serie te stralen. In 2020 werd nieuwe serie ‘Country Comfort’ al aangekondigd en zou snel in productie gaan. Dankzij corona staat de serie een jaar later op de lijst met nieuwe Netflix series 2021.

Dit moet de country western versie van ‘The Sound of Music’ worden. McPhee speelt een worstelende countryzanger die een baan aanneemt als oppas voor een cowboy genaamd Beau, en vindt weer hoop wanneer ze een band vormt met zijn kinderen. Natuurlijk komt hier de nodige muziek bij kijken, plus humor. Want Netflix heeft namelijk bekend gemaakt, dat dit een komedie serie gaat worden. De releasedatum is helaas nog onbekend.

Resident Evil: Infinite Darkness

Resident Evil: Infinite Darkness - Welke nieuwe Netflix series 2021 wil je niet missen?
Source: Netflix | Resident Evil: Infinite Darkness

Naast de serie van Flanagan, komt er in 2021 nog een andere serie naar Netflix. In september van 2020, kwam de teaser van ‘Resident Evil: Infinite Darkness’ online. Waarin bekend werd gemaakt, dat het binnenkort uit zou komen. De precieze releasedatum is niet bekend gemaakt, hopelijk duurt het niet lang voordat het eerste seizoen online uit komt. In de animatie of anime serie worden Leon Kennedy en Claire Redfield opnieuw geconfronteerd met de onfrisse creaties uit de laboratoria van de Umbrella Corporation.

Voor de fans van de videogame moet dit geweldig zijn, en hoog op de lijst met nieuwe Netflix series 2021 staan. Volgens Netflix moet dit een hoogstaande animatie serie worden, want er wordt gebruik gemaakt van 3D-CG animatie. Mocht je niet genoeg kunnen krijgen? Dan heb jij geluk, want in september wordt de reboot van de bekende horror films in de bioscoop uitgebracht.

Halston

Ryan Murphy is de laatste jaren goed bezig om zijn CV flink uit te breiden. Het succes lijkt niet te stoppen, zoals ik al vertelde in het overzicht van Netflix van 2020. Murphy komt in 2021 wederom met nieuw materiaal, en daarvoor werkt hij samen met onder ander Ewan McGregor. Deze miniserie wordt een biopic van de Amerikaanse modeontwerper Roy Halston Frowick. Later werd hij bekend als Halston. Hij was de eerste ontwerper ooit die zichzelf als merk neer heeft gezet.

In de loop van een paar jaar heeft hij met het bedrijf de modewereld hervormd. De serie zal vooral focussen op zijn leven in de jaren 70 en hoe hij ’s werelds eerste superster modeontwerper werd. Halston werd in 1984 ontslagen uit zijn eigen bedrijf en verloor het recht om zijn eigen naam te gebruiken om kleding te ontwerpen en te verkopen. Naarmate zijn succes groeide, groeide ook zijn drugsgebruik en het niet halen van deadlines.

De serie toont ook zijn opkomst en tragische val in 1990 op 57-jarige leeftijd als gevolg van aids en longkanker. Voor Murphy is dit genoeg materiaal om een nieuwe LGBTQ+ limited serie neer te zetten, waar genoeg drama in te verwerken is. Het is nog even wachten op een releasedatum, want de opnames waren in november 2020 begonnen.

Latest Reviews