Televisie blog Review

De nieuwe programma’s vanaf oktober bij RTL

Deze programma’s zijn vanaf oktober bij RTL 4 of 5 te zien

De avonden worden langer en dat betekend dat het seizoen van nieuwe programma’s van start gaat. Om de kijker te laten zappen naar de zender zijn er nieuwe programma’s die vanaf oktober bij RTL te zien zullen zijn. De hoogte punten die je kan gaan kijken heb ik hieronder voor je op een rij gezet. Van de familiezender RTL 4 en jongerenzender RTL 5 zijn dit de nieuwe programma’s.

Een aantal programma’s die in september in premiere gingen lopen in de maand oktober nog door. Denk aan de programma’s van RTL 4 ‘Dance Dance Dance‘ en ‘Beter Laat Dan Nooit‘. Maar ook aan de programma’s van RTL 5 ‘Holland’s Got Talent‘ en ‘Expeditie Robinson‘. Daarnaast komt dit vanaf oktober bij RTL, maar op welke programma’s kan jij niet wachten tot dat die worden uitgezonden?

Maar ook welke programma’s gaan een groot succes worden? En welke komen op televisie en zakken in elkaar? Laat hieronder je mening over de genoemde programma’s achter. Zodat wij daar met alles lezers verder kunnen praten. Ik wil je mening graag horen, maar wil jij dat niet hieronder doen? Dat kan ook via de social media kanalen als Twitter, Facebook en Instagram.

RTL 4

Kroongetuige

Kroongetuige - Deze programma's zijn vanaf oktober bij RTL 4 of 5 te zien
Bron: Televizier & RTL | Kroongetuige

Het programma ‘Kroongetuige‘ kreeg veel kritiek te verduren toen het in 2017 voor het eerst op de buis kwam. Een jaar later komt er een tweede seizoen waar wederom een moordzaak moet worden opgelost. Het is aan de negen bekende Nederlanders om samen de moordenaar te vinden, één van de deelnemers is de kroongetuige en probeert er een stokje voor te steken.

Waar ik op hoop is dat de makers naar de kritiek van vorig jaar hebben geluisterd. Want het fictie en realiteit gedeelte liepen door elkaar heen. Dat zorgde voor televisie dat soms niet was te volgen. Vanaf 15 oktober kan je 8 weken lang gaan kijken naar ‘Cluedo’ op televisie, met als presentatrice Monic Hendrickx. Dit keer niet op de zaterdagavond, maar op de maandagavond om 21.30 uur.

Het Perfecte Plaatje

Het Perfecte Plaatje - Deze programma's zijn vanaf oktober bij RTL 4 of 5 te zien
Bron: Televizier & RTL | Het Perfecte Plaatje

Het houdt niet op met programma’s waar bekende Nederlanders worden gebruikt voor de kijkcijfers. Met een derde seizoen lijkt ‘Het Perfecte Plaatje’ nog lang niet te zijn afgelopen. Want met de groep BN’ers: Patty Brard, Herman den Blijker, Jim Bakkum, Marlijn Weerdenburg, Ryanne van Dorst, Lieke van Lexmond, Ruben van der Meer en Mari van de Ven is er een spraakmakende groep gevormd.

Zij gaan in acht afleveringen tijd kijken wie zich het beste tot fotograaf weet om te vormen. Vanaf woensdag 31 oktober bij rtl 4 om 20.30 uur kan je gaan kijken naar de verschillende opdrachten die zij krijgen voorgeschoteld. Maar vooral wie de beste foto’s maakt en de jury van professionele fotografen William Rutten en Cynthia Boll weet te verrassen. Onder leiding van Tijl Beckand zal je een ware transformatie gaan zien.

All You Need Is Love

All You Need Is Love - Deze programma's zijn vanaf oktober bij RTL 4 of 5 te zien
Bron: Nick van Ormondt & RTL | All You Need Is Love

Het televisie programma ‘All You Need Is Love‘ waarbij het draait om de liefde is terug met een nieuw seizoen. Robert ten Brink is weer van de partij om mensen te helpen om de liefde in hun leven te vinden. Het kan gaan om een stille liefde, een gebroken liefde of juist de zoektocht naar de liefde.

Vanaf 6 oktober kan je gaan zwijmelen voor de televisie want een nieuw seizoen met zeven afleveringen staan voor je klaar. De vaste elementen komen weer terug waaronder de reis door Australië waar oude liefdes en familieleden weer herenigd worden. Dit belooft een romantische start van de zaterdagavonden te worden.

Holland-België

Holland - België - Deze programma's zijn vanaf oktober bij RTL 4 of 5 te zien
Bron: Sander Chamid & RTL | Holland – België

De strijd tussen de Hollanders en de Belgen wordt opnieuw uitgevochten op televisie. Voor Nederland wordt oer-Hollander Art Rooijakkers en voor super-Belg Jones van Geel ingezet. Zij hopen met een eigen team onder leiding van Ruben Nicolai en van grappige Nederlanders en Vlamingen te laten zien wat zij van de andere weten.

In verschillende ronden worden zij getest op wat ze van elkaar weten of zouden moeten weten: taal, vooroordelen, tradities, eten, cultuur, gewoontes, plaatsnamen en nog veel meer verschillen tussen Nederland en Vlaanderen. Vier weken lang kan jij je favoriete team aanmoedigen, en wel vanaf 6 oktober om 21.30 uur. Wie zal dit keer de strijd tussen de landen gaan winnen?

Screentest

Screentest - Deze programma's zijn vanaf oktober bij RTL 4 of 5 te zien
Bron: RTL XL & RTL | Screentest

Met de stal van presentatoren bij RTL is niets mis, er is de afgelopen periode wat geschoven, binnen gehaald en afscheid genomen. Maar er zijn genoeg presentatoren, althans dat zou je denken. Met het nieuwe televisie programma ‘Screentest’ gaat Robert ten Brink samen met de wisselende juryleden opzoek naar een niet RTL gezicht.

Onder leiding van Gordon krijgen de twaalf geselecteerde kandidaten verschillende opdrachten voor de kiezen. In de studio en op straat moeten zij hun presentatietalent kunnen laten zien. Vanaf 7 oktober om 20.00 uur wordt gezocht naar een nieuwe RTL gezicht. Want wie het programma ‘Screentest’ wint, krijgt een contract bij de zender.

RTL 5

Boxing Stars

Boxing Stars - Deze programma's zijn vanaf oktober bij RTL 4 of 5 te zien
Bron: Televizier & RTL | Boxing Stars

De tot nu toe enige nieuwe programma dat vanaf oktober bij RTL 5 is te zien is ‘Boxing Stars’. Een programma waarbij de bekende Nederlanders tot het gaatje moeten gaan om te winnen. Niets veilig achter een camera of spelen met drones, maar keihard trainen om als eerst Nederlander te worden gekroond tot de bokskampioen van RTL.

Tijdens de zeven afleveringen, die vanaf 31 oktober worden uitgezonden zie je de verschillende matches op televisie. Het is een programma dat live wordt uitgezonden en voor flink wat commotie zal zorgen. Ben jij klaar om voor de buis naar een heftige boksmatch te gaan kijken?

Latest Reviews