Bron: Artem Beliaikin via Pexels | Making The Cut

De nieuwe reality hit Making The Cut

Amazon Prime Video laat met Making The Cut nieuwe modemerken zien aan de kijker

Amazon Prime Video laat met Making The Cut nieuwe modemerken zien aan de kijker
Bron: GIPHY | Making The Cut

Aan het eind van 2019 begon ik Amazon Prime Video te leren kennen, het heeft een tijd geduurd voordat ik een serie ging volgen. Een aantal weken geleden lanceerde de streamingdienst de nieuwe reality competitie serie ‘Making The Cut’. Een programma waarbij ervaren ontwerpers de kans krijgen het volgende wereldwijde modemerk te worden.

Mocht je denken: ‘dat klinkt als een bekend programma’. Dat klopt, want Heidi Klum en Tim Gunn hebben afscheid genomen van ‘Project Runway’. Een programma dat jaren geleden van start ging, en onbekende ontwerpers de kans gaf om met een geld bedrag een eigen collectie te maken. Het werd tijd om de horizon te verbreden en dat is bij Amazon Prime Video goed gelukt. Het format dat je kent is op de schop genomen, en naar de moderne tijd gehaald.

Het bekende programma wordt naar de tegenwoordige tijd gehaald

Daar komt bij dat Amazon een gigantisch budget ter beschikking heeft gesteld, om de plannen te realiseren. ‘Making The Cut’ is een competitie waar ontwerpers van over de hele wereld bij elkaar worden gebracht. Slechts één van hen kan een bedrag van 1 miljoen dollar winnen. Plus dat de de collectie wereldwijd te koop is via Amazon. Alleen de prijs en de mogelijkheden wisten mijn aandacht te trekken. Met veel plezier heb ik naar de tien afleveringen gekeken. Hieronder heb ik het beste en slechtste op een rij gezet.

Om te beginnen hebben Heidi Klum, Tim Gunn en de rest van de mensen achter de schermen, er alles aan gedaan om ‘Making The Cut’ allure te geven. Als je naar de eerste aflevering kijkt, is al duidelijk dat het format op de schop is gegaan. De twaalf deelnemers vliegen gedurende het eerste seizoen de hele wereld over. Van New York naar Parijs. En in de loop van het seizoen vliegen de deelnemers naar Tokyo en weer terug naar New York.

Je krijgt een goede kijk hoe de onderwerpers inspiratie op doen, en de groep kan het proces versnellen door de naaisters ’s nachts van werk te voorzien. Zodat de ontwerpen binnen twee dagen op de catwalk te zien zijn. Het draait om de visie en de vaste jury, dat bestaat uit: Naomi Campbell, Nicole Richie, Chiara Ferragni, Carine Roitfeld en Joseph Altuzarra, gaat na de mode show in gesprek om erachter te komen wat er in het hoofd van de ontwerpers omgaat.

Is er iets op te merken aan Making The Cut?

Is er iets op te merken aan Making The Cut?
Bron: GIPHY | Making The Cut

In de jury zitten niet de minste namen, en de echo’s of persoonlijkheden botsen zo nu en dan. Dat vond ik geweldig om naar te kijken. Zeker hoe een Naomi Campbell laat blijken hoe ze over bepaalde onderwerpen denkt. Ik kon er niet genoeg van krijgen. De persoonlijkheden bij de ontwerpers liggen over het algemeen op dezelfde lijn. Er is geen drama of andere ruzies tussen de verschillende ontwerpers.

Het is een groep waar je als kijker op een bepaald moment om gaat geven, en ook gaat aanmoedigen. Waarbij het afscheid nemen op een bepaald moment wel lastig is. Ik wilde namelijk meer zien, en vooral wat hij/zij heeft te bieden. Dat hebben de ontwerpers zeker! Op het scherm is er een scala aan diversiteit te zien, zowel bij de ontwerpers zelf als de fashion.

Het enige nadeel aan ‘Making The Cut’ is dat ik de ‘vakantie’ filmpjes van Tim Gunn en Heidi Klum regelmatig voorbij komen. De afleveringen moeten worden voorzien van beeldmateriaal.  Als eerst zou ik willen zien hoe de ontwerpers aan het werk zijn, en als aller laatst hoe grappig en leuk Tim en Heidi proberen te zijn. Het volgende seizoen mag dat eruit.

Latest Reviews