Disney Movie Review

De opkomende Disney live action films

Dit zijn de Disney live action films die de komende jaren uit gaan komen

De films die Disney uitbrengt zijn over het algemeen een groot succes. En daar horen de Disney live action films zeker bij. De voorgaande jaren is het succes van de live action films alleen maar gegroeid. Zoals ‘Beauty And the Beast‘ en ‘Pete’s Dragon‘. Omdat het succes nog groter kan worden, of in ieder geval niet kleiner wordt. Zijn er een hoop films die zijn begonnen met de productie. Tot en met films die al zijn opgenomen.

Afgelopen augustus liet Disney weten wat er zoal aan zit te komen. Bij de jaarlijks terugkeerde D23 Expo wordt alles groots gepresenteerd waardoor je een sneak peak, concept art of trailers krijgt te zien. Maar niet alles wordt daar gepresenteerd. Daarom vindt je hieronder een lijst met alle opkomende Disney live action films.

Christopher Robin – augustus 2018

Christopher Robin 2018 - Disney live action films
Bron: Hawtcelebs | Christopher Robin

Ieder jaar publiceert Disney promotie materiaal voor de pers en daar zat dit jaar een verrassing in. Want er was tot op heden niet veel over los gelaten. Wat wel bekend is gemaakt, is dat het over Christopher Robin gaat. De jongen die in de wereld van Winnie The Pooh terecht komt. Alleen is hij nu opgegroeid en is zijn fantasie kwijt geraakt. Winnie The Pooh en zijn vrienden keren terug naar Christopher. Want hij moet de fantasie weer terug krijgen in zijn leven.

Deze zomer draait de film in de Amerikaanse bioscoop. Wanneer de film in de Nederlandse bioscopen gaat draaien is tot op heden onbekend. Dit is één van de Disney live action films die met een twist op het bekende verhaal zijn gemaakt. De animatie die wordt gebruikt in de film zijn de Winnie The Pooh en zijn vrienden.

Dumbo – maart 2019

Dumbo 2019 - Disney live action films
Bron: GeekTyrant | Dumbo

Volgend jaar kan je een bijzondere live action remake van de bekende olifant ‘Dumbo’ verwachten. Want niemand minder dan Tim Burton heeft zijn eigen visie los gelaten op het verhaal van de circus olifant. Bekende acteurs Colin Farrell, Eva Green, Michael Keaton, Danny DeVito en Alan Arkin zullen te zien zijn in de film.

Tot nu toe is er niet veel bekend over eventuele veranderingen. Het verhaal dat je van de klassieker kent wordt gevolgd. De bovenstaande concept art is getoond. Het beloofd veel goeds, en zeker als je na gaat dat Tim Burton zijn horror en andere rijke fantasie heeft gebruikt bij het maken van ‘Dumbo’.

Aladdin – mei 2019

Disney live action Aladdin 2019
Bron: Movieweb | Disney live action Aladdin 2019

De live action versie van ‘Aladdin’ komt volgende jaar mei naar de bioscoop. De opnames zijn zo juist afgerond en dat laat de hoofdrol speler Mena Massoud weten op zijn Instagram account. Het bijzondere aan het geheel is dat Guy Ritchie de regisseur is. De films die de regisseur maakt zijn niet altijd een succes. Toch lijkt het de Disney live action film er goed uit te zien.

Naast Massoud zijn de acteurs Will Smith als de genie, Naomi Scott als Jasmine en de Nederlandse acteur Marwan Kenzari als Jafar. Helaas kan Robin Williams de stem van genie niet meer vertolken, maar Will Smith zal daar zeker zijn eigen draai aan geven. Er is nog geen trailer of een teaser uitgekomen.

The Lion King – juli 2019

The Lion King 2019
Bron: Brisbanekids | The Lion King 2019

Na het grote succes van ‘The Jungle Book’ is Jon Favreau druk bezig om de Disney live action versie van ‘The Lion King‘ naar bioscoop te krijgen. En dat moet zeker gaan lukken als je na gaat dat het visueel en qua muziek weer een meesterwerk moet gaan worden. Daar kunnen de stemmen ook aan meewerken.

Want er zijn een hele hoop bekende acteurs aangetrokken. Het gaat om: Donald Glover, Beyoncé, James Earl Jones, Chiwetel Ejiofor, Billy Eichner, Seth Rogen, John Oliver, John Kani, Alfre Woodard, Eric Andre, Florence Kasumba, Keegan-Michael Key, J.D. McCrary en Shahadi Wright Joseph. Het is nog even wachten voordat de film in de bioscoop te zien is, en wel tot juli 2019.

Mulan – 2019

Disney live action Mulan
Bron: Movieweb | Disney live action Mulan

Het duurt nog een aantal maanden of misschien zelfs meer dan een jaar voordat de Disney live action versie van ‘Mulan’ in de bioscoop te zien is. Eigenlijk zou de film eind 2018 in de bioscoop komen, maar daar werd ‘The Nutcracker and the Four Realms’ voor in de plaats geprogrammeerd. Of de film een groot succes zal zijn is nog de vraag.

Want het hele internet viel over de opmerking van de regisseur Niki Caro. Er werd gezegd dat er geen muziek uit de gelijknamige animatie film in de live action versie zou komen. Dat hoort erbij! Of die veranderingen nog gaan plaats vinden is nog een raadsel. De rol van Mulan wordt gespeeld door de Chinese actrice Yifei Liu.

Peter Pan – In productie

Peter Pan Live action
Bron: Variety | Peter Pan

Er is tot nu toe weinig bekend over de mogelijke releasedatum en acteurs. Maar wat er wel bekend is, is dat de regisseur van ‘Pete’s Dragon‘ David Lowery er aan werkt. Het is bewerking van het boek van de schrijver J.M. Barrie en Toby Halbrooks zal daar een script voor schrijven.

Cruella -In productie

Emma Stone in de rol van Cruella
Bron: Youtube | Emma Stone in de rol van Cruella

Het zal de tweede keer worden dat Cruella De Vil in een Disney live action film te zien zal zijn. In 1996 was Glenn Rose te zien in de iconische rol. Dit keer wordt het anders aangepakt. Want de ‘Cruella’ film zal laten zien hoe het kwam dat de mode ontwerpster is geworden zoals zij in ‘101 Dolmatians’. Dit keer zal Emma Stone in de rol kruipen, wanneer de film in de bioscoop gaat draaien is tot nu toe onbekend.

Disenchanted – In productie

Disenchanted
Bron: Coming Soon | Disenchanted

In 2007 zette Disney de eerste stappen in de live action sprookjes. En toen kwam ‘Enchanted’ uit waar de prinses Giselle van de animatie wereld terecht kwam in New York. Zij ging daar op zoek naar geluk en dat vond ze. Nu meer dan tien jaar later komt het tweede deel naar de bioscoop. Want Amy Adams kruipt voor de tweede keer in jurk en rol van de prinses.

In ‘Disenchanted’ is de vraag of het geluk is wat het nu is. Of dat je er zelf iets aan kan doen. De film is nog in productie en de geruchten zijn dat de heren uit de eerste film, Patrick Dempsey en James Marsden terug zullen keren voor het tweede deel.

The Little Mermaid – In productie

The Little Mermaid
Bron: Huffington Post | The Little Mermaid

Disney krijgt steeds meer concurrentie als het gaat om de live action films. Want Warner Bros en Sony zien dat het scoort en daar willen zij ook bij horen. Met ‘The Little Mermaid’ ga je terug naar de onderwater wereld. Het is aangekondigd, en achter de schermen wordt er hard gewerkt.

Regisseur Rob Marshall en script schrijfster Jane Goldman zijn druk bezig. Maar Jane werkte eerder aan scripts van ‘Kingsman: The Secret Service’ en ‘Kick-Ass’. Als het er prachtig uit gaat zien dan sta ik vooraan in de rij van de bioscoop.

Pinocchio – Aangekondigd

Pinocchio
Bron: EW | Pinocchio

Regisseur Guillermo del Toro en Mark Gustafson werken samen aan een donkere versie van de bekende animatie film ‘Pinocchio’. Als je de animatie van 1940 hebt gezien, dan weet je dat daar ook al donkere onderwerpen in zitten. Zo zie je dat kinderen daar in drinken en roken.

Als regisseur Guillermo del Toro aan een film werkt dan weet je dat hij zijn visie daar op los gaat laten. Hij weet tot in de puntjes wat hij wilt en dat zie je terug op het scherm. De releasedatum is tot op heden onbekend.

Snow White – Aangekondigd

Snow White Disney Live Action
Bron: Variety | Snow White Live Action

Als alle andere animatie films van Disney wordt vertaald naar een een Disney live action versie dan mag ‘Snow White’ daar niet bij ontbreken. Het lijkt in hele goede handen te zijn, ook al is het hele project nog in een begin stadium. De schrijfster achter ‘The Girl On The Train‘ Erin Cressida is druk bezig om het script te schrijven.

Er is een belofte gedaan dat naast de klassieke nummers ook een aantal nieuwe nummers worden geschreven. Het wordt een sprookje in plaats van een actie film die ‘Snow White And The Huntsman’ was.

Latest Reviews