De plannen voor Disney+ zijn bekend gemaakt

Bob Iger maakt de plannen van de streamingdienst Disney+ bekend

Bob Iger maakt de plannen van de streamingdienst Disney+ bekend
Bron: The Walt Disney Company | Disney+

Dat de Disney+ streamingdienst eraan zit te komen was al een lange tijd bekend. Want Disney is al meer dan een jaar bezig om te werken aan een mogelijke titel en originele content om er op uit te brengen. Door andere media werd er al gesproken over Disneyflix omdat de mouse house achter Netflix aan zou gaan.

Toch is er gekozen voor een subtiele naam, namelijk: Disney+. De titel voor de dienst is niet heel flitsend of blijft goed in je hoofd zitten. Toch laat het logo van de streamingdienst iets herkenbaars zien. Namelijk het logo dat je aan het begin van iedere Disney film voorbij ziet komen. De magische boog dat wordt gecreëerd door Tinkerbell. De directeur Bob Iger liet los dat zij de dienst aan het eind van 2019 willen lanceren in Amerika.

Tijdens dezelfde dag liet Bob Iger weten dat een bekend karakter terug keert, maar dan in een serie. Het karakter Cassian Andor, gespeeld door acteur Diego Luna. In de serie zie je hoe het karakter in de begin jaren van de opstand te werk ging. Dit alles zal als een prequel gelden van ‘Rogue One: A Star Wars Story‘.

Voor LucasFilm is dit de tweede serie dat wordt ontwikkeld. Niemand minder dan John Favreau gaat een The Mandalorian serie maken. Als hij de juiste middelen krijgt om er alles uit te halen, dan kan het wel eens een hit kunnen worden. John gaat de serie niet alleen maken want Deborah Chow, Rick Famuyiwa, Dave Filoni, Bryce Dallas Howard en Taika Waititi gaan in de regisseursstoel zitten. The Mandalorian serie speelt zich af in de tijd na de val van het rijk en vóór de opkomst van de Eerste Orde.

Er was al genoeg bekend over de streamingdienst Disney+

Dat Kevin Feige voor Disney+ aan de slag zou gaan, werd al eerder bekend gemaakt. Nu heeft Bob Iger bekend gemaakt dat er groen licht is gegeven voor Loki. Tom Hiddleston zal te zien zijn als de anti-held van Marvel. Verder zijn er series en films in de maak voor Disney+ van onder andere High School Musical, Monsters Inc. en een kerstfilm met Anna Kendrick.

Je krijgt niet alleen de content van Disney te zien bij de dienst, want er komen ook documentaires, series en andere televisie programma’s van National Geographic Channel naar Disney+. Waardoor er een breed aanbod ontstaat, zodat een groot publiek lid kan worden van de on demand dienst. Wat niet bekend is gemaakt in welk tijd bestek streamingdienst in andere landen worden gelanceerd.

Tot nu toe is Disney van plan om de dienst eind 2019 in Amerika te lanceren. Tot die tijd zal de content van Disney in Nederland te zien zijn bij Netflix. Ga er vanuit dat Disney alleen langer zal wachten tot dat nieuwe films via de on demand dienst te zien zijn. Want als zij de kans hebben om het exclusief bij de eigen dienst te lanceren. Dan wordt dat zeker gedaan.

Latest Reviews

Ook interessant
Gummy Gas Crisis de animatie gemaakt door Blirp Studio