Bron: Netflix | Bonding

De potentie van de Netflix serie Bonding

Netflix lanceert een donkere komedie en drama serie Bonding, maar waar is winst te halen?

Netflix lanceert een donkere komedie en drama serie Bonding, maar waar is winst te halen?
Bron: Netflix | Bonding

Sinds 24 april heeft Netflix er een nieuwe originele serie bij. Zij brachten het eerste seizoen van ‘Bonding’ uit, waarmee zij het voor elkaar kregen om het op het eerste oog serie over seks gaat, voor een groot publiek online te zetten. De trailer dat voor de lancering online werd gezet, liet zien hoe een student bij een Universiteit bij verdiende om als dominatrix aan de slag te gaan. Na het zien van die beelden werd mijn interesse direct opgewekt, want wat hadden de makers in gedachten? In dit bericht ga ik in op nu nog tekortkomingen en de potentie van ‘Bonding’.

Netflix liet het volgende los over het eerste seizoen van ‘Bonding’: voor Tiff zijn kettingen, zwepen en hilarische quips geen ongebruikelijke materialen om tijdens haar werk te gebruiken. Dat doet zij om geld te verdienen naast haar studie. Wanneer haar goede homoseksuele vriend Pete af spreekt stapt hij in de wereld van de dominatrix.

Hun verleden als vrienden, wordt door de samenwerking in een S&M bedrijf op een andere manier gevormd. Niet alleen leren zij de ander beter kennen, ook komen er onzekerheden en persoonlijke problemen aan het licht. Waardoor de professionele kant hen privé verder kan brengen.

Wat is er zo goed aan de nieuwe Netflix original?

Wat is er zo goed aan de nieuwe Netflix original?
Bron: Netflix | Bonding

De serie ‘Bonding’ wordt in de reclame gezet als een progressieve serie waarbij seks de hoofdrol speelt. Dat is wat mij betreft niet het geval, ook al draait het op professioneel vlak zeker om de verschillende variaties van seks. Toch heeft de serie veel meer te bieden dan je in eerste instantie zou verwachten.

Omdat Pete en Tiff een jaren lange vriendschap hebben, gaat de serie ook terug in de tijd om je bij te praten. Waardoor persoonlijke problemen in de eerste afleveringen worden besproken. Alsof je één van de vrienden bent. De makers hebben er voor gekozen om de karakters zo neer te zetten, dat er niet met een veroordelende blik wordt gekeken. Vandaag de dag heeft iedereen een mening, in de offline en online wereld. Beide karakters staan open voor gedachten van een ander. Tot dat het te persoonlijk wordt.

De in eerste instantie te kortkoningen lijken tijdens het werken te verdwijnen. Waardoor je als kijker snel door hebt wat zij kunnen doen om hun eigen leven wat makkelijker te maken. Waar de serieuze toon wordt afgewisseld met de nodige humor. Wat ‘Bonding’ voor mij een hele aangename en leuke serie was om naar te kijken. Zeker met de nodige verrassingen aan het eind van seizoen één.

Waar ligt de potentie van Bonding?

Waar ligt de potentie van Bonding?
Bron: Netflix | Bonding

De serie ‘Bonding’ had een aantal elementen waardoor ik meer wilde van de serie, maar toch echt een tekortkoming was. Dat zijn de duur en de hoeveelheid aan afleveringen. Wanneer je zit te kijken en zit midden in het verhaal van Tiff en Pete, dan vliegen de zeven afleveringen zo voorbij. Met een gemiddelde speelduur van 15 minuten, ben je zo door de afleveringen heen.

Wat voor mij een heel groot nadeel was. Aan de ene kant weet Netflix het voor elkaar te krijgen, dat ik meer wil van ‘Bonding’. Toen het eerste seizoen was afgelopen, had ik het idee dat de helft van de afleveringen nog moest komen. De band tussen Pete en Tiff staat vooral centraal. Heel leuk, maar er zijn meerdere verhaallijnen die meer aandacht verdienen.

Als Netflix het ziet zitten om een vervolg aan deze serie te geven, dan mag een aflevering zeker 45 minuten duren. Daarbij zijn 10 afleveringen prima om mee te beginnen. Daarnaast mag de balans tussen werk en privé beter. Het draaide meer om de seks en wat daar gebeurde.

Waar ligt de potentie van Bonding?
Bron: Netflix | Bonding

Ik wil meer klanten zien, en wat de leefomstandigheden zijn van Tiff en Pete. Beide staan aan het begin van een relatie, en dat kan ook voor de nodige spanningen of verhaallijnen gaan zorgen. Er is genoeg om op voort te borduren. Wat mij betreft mag er snel een tweede seizoen komen van de donkere komedie en drama serie.

Latest Reviews