televisie

De programmering rondom de feestdagen bij RTL

Dit is de programmering rondom de feestdagen bij RTL 4 en 5

Normaal gesproken krijg jij van mij te weten wat er de volgende maand op de planning staat bij onder andere RTL, NPO en/of SBS. Toch ligt de focus bij de verschillende zenders in december bij de feestdagen. Op dat soort momenten hopen zij een heel groot publiek te bereiken. Daarom krijg je dit keer de programmering rondom de feestdagen bij RTL voorgeschoteld.

Waarbij RTL 4 een hele grote rol heeft weggelegd voor een aantal terugkerende en populaire programma’s. Ook merk je dat de zenders voorzichtig zijn met het programmeren van nieuwe programma’s. En wordt er vooral ingezet op films. Wat, wanneer rondom de feestdagen bij RTL wordt uitgezonden lees je hieronder. Een aantal programma’s die in november op de buis kwamen lopen door tot en met de feestdagen.

Sint & Paul Pakken Uit!

Sint & Paul Pakken Uit! - Dit is de programmering rondom de feestdagen bij RTL 4 en 5
Bron: RTL | Sint & Paul Pakken Uit!

Als eerst staat Sinterklaar op het programma. Nu Paul de Leeuw een contract heeft bij RTL, komt hij met het eerste programma ‘Sint & Paul Pakken Uit!’. Zoals ieder jaar op 5 december wordt de verjaardag van de goed heiligen gevierd. Mensen worden blij gemaakt en er worden surprises uitgedeeld.

Dit jaar gaan ze ook op zoek naar ‘de Slimste Sint’. Een vrolijke bonte avond met Paul, Sint, gasten en de Miguel Wiels band. Zoals je van Paul de Leeuw kan verwachten, wordt het een hysterische maar een hele gezellige avond vol gekkigheid. Zorg dat jij 5 december om 21.30 uur klaar bent met de surprises en cadeautjes uitpakken, want dan begint het programma op RTL 4.

All You Need Is Love Kerstspecial

All You Need Is Love - Dit is de programmering rondom de feestdagen bij RTL 4 en 5
Bron: RTL & Nick van Ormondt | All You Need Is Love

Voor mij en vele andere is de kerst pas begonnen wanneer de kerstspecial van ‘All You Need Is Love‘ is uitgezonden. Dit is het parade paardje rondom de feestdagen bij RTL 4. Want er zullen miljoenen kijkers op 24 december de televisie aan hebben staan met naast hen de nodige zakdoekjes.

Robert Ten Brink zal geliefde van over de hele wereld bij elkaar brengen, zodat zij de kerst samen kunnen zijn. Niet alleen stelletjes komen bij elkaar, maar ook familieleden die al jaren zijn gescheiden worden herenigd. Bereid je voor op een bak met emotionele verhalen. Mensen die ’s nachts uit bed worden gebeld en meer gekkigheid. Zet 24 december om 20.30 uur in je agenda!

Oudejaarsconference Guido Weijers

Oudejaarsconference Guido Weijers - Dit is de programmering rondom de feestdagen bij RTL 4 en 5
Bron: Stage Entertainment | Oudejaarsconference Guido Weijers

Cabaretier Guido Weijers komt 31 december terug met een oudejaarsconference. Vorig jaar was hij ook te zien op de laatste avond van het jaar, en in 2018 mag hij dat weer doen bij RTL 4. Zoals zijn andere cabaret voorstelling laat hij zijn eigen kijk op de wereld los op het podium. Met rake grappen over het nieuws van het afgelopen jaar.

Sla de champagne, oliebollen en andere hapjes in, om oudejaarsavond samen met Guido Weijers af te sluiten. Daarmee is Guidio Weijers één van de laatste in de programmering rondom de feestdagen bij RTL 4. Maandag 31 december om 20.30 uur gaat de cabaretier los op het podium.

Rondom de feestdagen bij RTL 4 kan je kijken naar de decemberfilms

In de laatste week van december worden er minder programma’s geprogrammeerd, en is het tijd voor een aantal goede films. Op zondagavond 23 december trapt RTL 4 af met de hilarische komedie Bon Bini Holland, met Jandino Asporaat. Tweede Kerstdag staat in het teken van de liefde met de prachtige romantische film Me Before You, waarin ongeluk en geluk dicht bij elkaar komen.

Na de kerst, op 27 december zijn de Gooische vriendinnen weer even terug bij RTL 4 en zoeken ze winterse sferen op in Gooische Vrouwen 2. RTL 4 sluit de maand af op 30 december met het emotionele liefdesverhaal van de zieke Maddy die een hechte band opbouwt met haar buurjongen in Everything, Everything.

Expeditie Robinson

Expeditie Robinson 2018 - Dit is de programmering rondom de feestdagen bij RTL 4 en 5
Bron: Gids.tv & RTL | Expeditie Robinson 2018

Je moet het kleine zusje niet onderschatten als het om de programmering rondom de feestdagen bij RTL 5 gaat. Want zij hebben genoeg te bieden om de kijker aan de buis te kluisteren. Om de te beginnen met de grootste finale van ‘Expeditie Robinson‘ tot nu toe.20 december om 20.30 uur wordt er live geschakeld naar het Ziggo Dome. Daar komen de fans samen met de deelnemers om te zien wie de winnaar is van Expeditie Robinson 2018.

Mocht je kaarten hebben gekocht, bereid je voor op een avondvullend programma. De muzikale deelnemers van Expeditie Robinson 2018, komen optreden zoals Famke Louise, Corry Konings, Jody Bernal en Aisha Echteld. Voor presentator Dennis Weening een mooi moment om groots afscheid te nemen van het programma en de kijkers.

Nederlandse films met de feestdagen bij RTL 5

Waar RTL 4 het in december vooral in zet op meeslepende en grote films, wordt er rondom de feestdagen bij RTL 5 ingezet op de Nederlandse film. Op 19 december start RTL 5 met de romantische film Pak Van Mijn Hart, met onder andere Chantal Janzen, Fedja van Huêt en Halina Reijn.

Op kerstavond draait het in Mannenharten om wie zijn hart achterna loopt in de zoektocht naar liefde en geluk en wie niet. Een dag later is het vervolg van deze film Mannenharten 2 te zien. Op 30 december schittert Lies Visschendijk in de film Soof en we sluiten het jaar af met romcom Hartenstraat. Kortom, een liefdevolle filmmaand bij RTL 5.

Latest Reviews