Rupauls Drag Race review

De queens van Rupaul’s Drag Race: Your Pilot’s on Fire!

De negende aflevering stond in het teken van Your Pilot’s On Fire

Aan het begin van de negende aflevering van Rupaul’s Drag Race, de Your Pilot’s on Fire aflevering zie je hoe de queens terug komen nadat zij afscheid hebben genomen van Farrah Moan. Ze waren er niet rauwig om en ik hoopte dat Alexis Michelle met beide benen op de grond zou komen. Omdat zij zo graag wilt vertellen hoe alles moet. Maar er zelf toch (bijna) altijd naast zit.
Zij wilde bij de volgende opdracht positief in de spotlight staan.

De Queens namen pilot’s op maar tegen welke pilot kon je zeggen: Your Pilot’s on Fire?!

Rupaul vertelde de queens dat zij een pilot aflevering van een zelfbedachte hit serie moesten gaan opnemen.
Niet alleen, want er moesten twee tweetallen en een drietal gevormd worden.

Shea Couleé en Sasha Velour hadden al eens samen gewerkt tijdens de Morning Bitches aflevering. Dat beviel zo goed dat zij voor de Your Pilot’s on Fire aflevering ook samen wilde werken.
Met een heel goed resultaat. Want zij namen een jaren ’70 versie op van de mode politie. Alleen gingen zij wat verder. Heel leuk bedacht, met humor en een goede chemie samen.

Shea Couleé en Sasha Velour Your Pilot's on Fire

Trinity Taylor, Alexis Michelle en Peppermint maakte een drietal en begonnen met het overleg voor de pilot. Peppermint wilde de voice over inspreken, maar Alexis Michelle vond dat zij iets te bewijzen had tegenover de jury.
Uiteindelijk ging Peppermint dat alsnog doen, en speelde Triniry Taylor een non met heel veel humor. Ook al is zij een pageant queen, zij weet iedere keer de komedie queen te zijn.

Peppermint en Alexis waren de streng gelovige moeders van twee homo zonen. Ook leuk, met humor. Maar tijdens de opnames wist Alexis Michelle de aandacht te krijgen door te overleggen en te vragen of alles was opgenomen. Toen de jury de pilot ging bekijken viel zij weg naast Peppermint en Trinity Taylor.

Het laatste duo waren Nina Bo’Nina en Valentina. Ik had hoge verwachtingen want zij zijn twee creatieve queens.
Alleen kwam dat bij de Your Pilot’s on Fire niet goed uit de verf. Er was geen script en tijdens de opnames wat het één grote chaos. Dat zorgde voor entertainment, alleen zorgde dat er niet voor goede kritiek van de jury.
Zij lieten zien hoe een prostitué een verandering doormaakt en het voor elkaar weet te krijgen om Rupaul’s Drag Race te winnen.

De clubkids kwamen op de runway!

Ik heb lang moeten wachten tot dat de clubkids van de jaren ’90 los werden gelaten op de runway.
Want de 7 overgebleven queens moesten in dat thema verschijnen. Voor mij vielen de looks van Peppermint, Shea Couleé en Trinity Taylor waren voor mij geweldig om naar te kijken.
Wat mij betreft mogen dit soort looks vaker langs komen, het is fascinerend om te zien.

Dan waren er twee looks die niet oké vond. Dat waren de looks van Alexis Michelle en Nina Bo’Nina Brown.
Alexis Michelle liet haar lichaam zien na het drama van vorige week. Toch schreeuwde het geen clubkid naar mij.
Nina Bo’Nina weet hoe zij met make-up om moet gaan, alleen de rest van de look was vreselijk.

https://www.youtube.com/watch?v=TTT1xfoai90

Een iconische lipsync maar wie overleefd de Your Pilot’s on Fire aflevering?

Er kwam een lipsync, en eentje die nog lang in mijn geheugen blijft rond dwalen.
In eerste instantie leek het niet heel speciaal te worden. Tot dat de muziek begon en Valentina haar mond masker op liet. Rupaul liet de muziek stoppen en vroeg of zij het af wilde doen. Want het is een lipsync en dan moet de jury kunnen zien dat je lippen bewegen. Alleen wilde Valentina dat niet. Na wat aarzeling zette zij het alsnog af. Ik zat met open mond naar de televisie te kijken. Als Rupaul je iets vraagt dan doe dat meteen.

En waar ik al bang voor was werd werkelijkheid. Valentina kende de tekst van Ariana Grande’s nummer ‘Greedy’ niet.
Dat is waarschijnlijk één van de redenen waarom zij het masker op wilde laten. Het was vanaf het eerste moment duidelijk dat zij ook naar huis toe moest. Echt heel jammer, want Valentina stond bij mij in de top3 van dit seizoen. Dit is een lipsync waar nog heel veel over gesproken gaat worden.

Latest Reviews

Ook interessant
Na RTL Late Night gaat Humberto Tan deze programma’s presenteren