De rechercheurs in Kroongetuige proberen samen te werken

Na de uitleg van vorige week zijn de rechercheurs in Kroongetuige begonnen aan het onderzoek

De rechercheurs in Kroongetuige kregen vorige week de uitleg over hoe het spel precies in zijn werk gaat. Vanaf nu is het menens want wie er aan het eind van de aflevering het proces verbaal het minst goed heeft ingevuld moet zijn of haar spullen pakken.

Ook wist Kroongetuige de vorm beter te vinden en leek het wat soepeler te gaan. Ik blijf de komende weken kijken wat de ontwikkelingen zijn. Heb je het bericht van vorige week gemist? Daarin leg ik uit wat ik van de eerste aflevering vond. En wie ik na één aflevering verdacht.

Welke dame is de vriendin van beide slachtoffers?

Rechercheurs in Kroongetuige

De eerste opdracht begon met vier rechercheurs op de bank. Achmed, Esmee, Monica en Bram zouden volgens de andere rechercheurs het minst verdacht zijn. Zij moesten het onderzoek gaan opstarten zodat er informatie los zou komen over welke dame bevriend was met de slachtoffers. Om daar achter te komen moest er in de huizen worden gekeken.

Het zoeken ging best snel en de aanwijzingen waren binnen de tijd gevonden. Alleen wilde Fatima en Frits maar al te graag blijven plakken om tijd te rekken of door te zoeken. Wat mij betreft een beetje verdacht.

De rechercheurs in Kroongetuige vertalen de code naar het Nederlands

Achmed en Esmee waren op het bureau om de code te ontcijferen. Dit konden zij doen aan de hand van de informatie van de rest van de groep. Wat mij opviel was dat Tooske en Marcel probeerde de leiding te nemen. Vier van de rechercheurs gingen de kerk in om een man te zoeken met een aanwijzing. De vier gingen als kippen zonder koppen de kerk in en mensen ondervragen. Bram wist uiteindelijk een man aan te spreken die ze verder kon helpen.

Wat ik alleen een beetje gek vond was dat de groep in de kerk druk bezig was om de vertaling te zoeken, maar buiten leken zij al een heel eind te zijn. Daarbij viel het op dat Tooske niet echt kon luisteren naar Achmed en Esmee. Want wat er ook door de telefoon werd gezegd, zij wist er woorden aan toe te voegen of te veranderen.

Het eerste proces verbaal

Er moest voor het eerst in het seizoen iemand naar huis. Diegene die naar huis moest zat er het meeste naast. Achmed had de minste informatie goed en had de verkeerde kroongetuige aangewezen. Het seizoen is net van start gegaan en daarmee zijn de rechercheurs ook net begonnen aan het onderzoek.

Daarbij is niet iedereen overal bij geweest. Achmed was de ene keer op het bureau en de andere keer op het plaats delict. Daardoor kan het zijn dat de informatie die ingevuld moest worden niet bekend was bij hem.

Achmed moet Kroongetuigen verlaten

Wie zou de kroongetuige kunnen zijn?

Tooske probeert op haar manier de regie te houden op wat er in het spel gebeurd. Alleen hebben de andere rechercheurs het idee dat zij het onderzoek aan het saboteren is. Door bijvoorbeeld de lijn bezet te houden of niet goed te luisteren wanneer er een code door de telefoon wordt doorgegeven.

Frits doet alles op zijn dooie gemak, daardoor lijkt het alsof hij dingen niet ziet of juist langer de tijd neemt om onderzoek te doen. Mocht hij de kroongetuige zijn, dan heeft gekozen om stilletjes op de achtergrond aan het werk te gaan. Het kan een tactische keus zijn alleen weet ik niet of hij het onderzoek probeert te dwarsbomen.

Marcel kiest voor een andere rol en die is juist op de voorgrond. Tijdens de opdrachten probeert hij zijn gedachten te delen met de andere rechercheurs. Alleen is dat soms een beetje misplaatst waardoor het kan lijken alsof hij iedereen op het verkeerde been probeert te zetten. Daarbij is hij veel heen en weer aan het lopen om ze af te leiden?

Bron foto’s: RTL en Videoland

Latest Reviews

Ook interessant
Wie is de Mol Review
Dit zijn de kandidaten Wie Is De Mol 2018