Bron: Netflix

De releases in december 2020 op Netflix

Dit zijn de nieuwe releases in december 2020 op Netflix

Dankzij de hoeveelheid content dat in november door Netflix is gelanceerd, laat de streamingdienst wat rustiger aan doen aan het eind van het jaar. Er staat genoeg content op zoals kerst en andere series. Dat betekend niet dat er in december 2020 op Netflix niets nieuws te zien zal zijn. Want er komen een aantal mogelijke parels uit. Hieronder staan de beste titels op een rij.

Selena the Series

De releases in december 2020 op Netflix - Selena: The Series
Source: Netflix | Selena: The Series

Wanneer er over latin muziek wordt gesproken, dan kan Selena niet in de lijst met iconen ontbreken. Voor Netflix een hele goede reden om ‘Selena: The Series’ te maken. Waarbij de makers laten zien hoe de jonge Selena Quintanilla naar het succes werkte. Ze groeide op in Texas en heeft hard gewerkt en veel gelaten om het succes te bereiken.

Actrice Christian Serratos is te zien als de jonge Selena, haar kan je kennen van: ‘Twilight’ en ‘The Walking Dead’. Dit lijkt een serie dat perfect pas bij wat er vandaag de dag wordt uitgebracht. Je krijgt een kijkje in het leven van een artiest. Plus dat je terug in de tijd gaat, wat voor vele een nostalgisch gevoel moet opwekken. Heb jij zin in een serie waar muziek van de Latin artiest in te horen is? Het eerste seizoen is vanaf 4 december 2020 op Netflix te zien.

De Familie Claus

De releases in december 2020 op Netflix - De Familie Claus
Source: Netflix | De Familie Claus

De streamingdienst lijkt steeds meer Nederlandstalige content te gaan maken. Recent had Netflix veel succes met ‘Undercover’. Daar komt binnenkort een Nederlands en Vlaamse film bij. Want ‘De Familie Claus’ wordt 7 december 2020 op Netflix gelanceerd. Waarbij er een blik met bekende acteurs is los getrokken, namelijk: Jan Decleir, Bracha van Doesburgh, Eva van der Gucht en Renée Soutendijk. Natuurlijk kan een film als deze niet zonder een boodschap worden gebracht. De Nederlandse kerstfilm gaat over het volgende:

“In de film De Familie Claus’ draait het om Jules. Hij is een jaar geleden, vlak voor de feestdagen, zijn vader verloren. Nu de feestdagen voor de deur staan, heeft hij geen zin om vrolijk en liefdevol naar de komende dagen te kijken. Zijn moeder werkt veel, daarom brengt Jules veel tijd in de speelgoedwinkel van zijn opa door. Op een dag ontdekt hij een magische sneeuwbol, waardoor hij in een flits aan de andere kant van de wereld is. Zijn opa is de echte kerstman, en dat wordt op de volgende generatie doorgegeven. Omdat Jules zijn vader is overleden, heeft zijn opa het stokje weer overgenomen. Toch kan hij dit jaar geen cadeaus rondbrengen, omdat zijn been is gebroken. Om zijn opa te helpen, wilt Jules de taak van de kerstman op zich nemen.”

The Prom

De releases in december 2020 op Netflix - The Prom
Source: MELINDA SUE GORDON/NETFLIX ©2020 | The Prom

Vanaf het moment dat Ryan Murphy een zich voor een aantal jaar aan Netflix koppelde, lijken de film en serie titels je om de oren te vliegen. De bekende regisseur en producent, heeft zijn zinnen gezet op een muzikale film. Net voordat de feestdagen van de start gaan, wordt ‘The Prom’ op de streamingdienst gezet. De film met Meryl Streep, James Corden, Keegan-Michael Key en Nicole Kidman is vanaf 11 december 2020 op Netflix te zien. Deze titel komt, net zoals ‘The Boys in the Band‘, niet uit de lucht vallen. Murphy weet de Broadway musical naar de streamingdienst te brengen.

“De studente Emma wil in Indiana haar vriendin meenemen naar het eindejaarsbal. Toestemming hiervoor krijgt ze echter niet, tot enkele zelfingenomen theatersterren hiervan lucht krijgen. Ze besluiten naar diens dorpje af te reizen om zich in de kwestie te mengen.”

Ma Rainey’s Black Bottom

De releases in december op Netflix - Ma Rainey's Black Bottom
Source: David Lee & Netflix | Ma Rainey’s Black Bottom

Voor veel mensen zal ‘Ma Rainey’s Black Bottom’ een bijzondere film zijn. Want acteur Chadwick Boseman is hierin te zien. De bekende acteur van onder andere ‘Black Panther‘ is eind augustus 2020 overleden. In de Netflix film is hij te zien als trompettist. Daarnaast zijn Viola Davis en Glynn Turman in de film te zien. Toen ik de trailer voor het eerst zag, was ik verbaasd over de transformatie van Davis. Om het eind resultaat te zien, moet je wachten tot dat het 18 december 2020 is. Dan wordt de film door Netflix gelanceerd.

“In een repetitiehok in Chicago van de jaren 20 lopen de spanningen op terwijl de muzikanten de aankomst van Ma Rainey afwachten. Wanneer de ‘moeder van de blues’ eindelijk verschijnt komt het tot een meningsverschil met haar blanke manager en producent over het beheer van haar muziek. In de studio komen geheimen aan het licht waardoor de levens van de muzikanten voorgoed veranderen. Intussen is de ambitieuze trompettist Levee vastbesloten om zijn plaats in de muziekwereld in te nemen.”

The Midnight Sky

De releases in december op Netflix - The Midnight Sky
Source: Philippe Antonello & NETFLIX ©2020 | The Midnight Sky

De streamingdienst Netflix probeert kort voor de feestdagen met een grote blockbuster te komen. Na ‘Bird Box‘ en ‘6 Underground‘ is het dit jaar tijd om het werk van George Clooney en Felicity Jones te laten spreken. Hij zal te zien zijn in de ruimte film ‘The Midnight Sky’. Voorafgaand aan de trailer werd er een mysterieuze teaser trailer online gezet. Waardoor je merkt dat Netflix er alles aan doet om de film bij een groot publiek te promoten. De film moet ook gaan scoren, want het wordt 23 december 2020 op Netflix gelanceerd.

Een strategische datum, want dan zijn mensen wereldwijd opzoek naar nieuwe content. Het verhaal, dat afkomstig is van het boek ‘Good Morning, Midnight’ en geschreven is door Lily Brooks-Dalton, gaat over: “Dit post-apocalyptische verhaal volgt Augustine, een eenzame wetenschapper in het noordpoolgebied, terwijl hij zich haast om te voorkomen dat Sully en haar mede-astronauten terugkeren naar een mysterieuze wereldwijde ramp.”

Latest Reviews