Netflix
Bron: Freestocks.org & Unsplash

De series die Netflix kan oppakken

Kan de streamingdienst voor een comeback zorgen? Dit zijn de series die Netflix kan oppakken

Sinds het oprichten van de streamingdienst Netflix is de dienst goed in het redden van bekende films en series. Van Warner Bros films tot en met series als ‘Lucifer’, ‘Designated Survivor’ en ‘Gilmore Girls’. Nu de grote concurrenten op de loer liggen, kan Netflix de kijker veroveren met de nodige nostalgie. In dit bericht heb ik een aantal titels van series die Netflix kan oppakken.

Waarbij het origineel te zien zal zijn, plus dat je de film of serie naar het nu kan halen. Maar welke titels zijn het waard om een tweede kans te krijgen? Mocht ik één of meerdere titels hebben gemist? Laat onder dit bericht andere opties vooral achter. Misschien helpen wij Netflix met een aantal nieuwe titels.

Glee

Glee -
Bron: GIPHY | Glee

Sinds een korte tijd staan de eerste zes seizoenen van ‘Glee‘ op Netflix. Toen de serie vanaf 2009 werd uitgezonden, ik zat voor de buis. Het is nu vier jaar geleden dat de serie stopte bij Fox.tot Tot op heden miste ik de serie niet. Want er zijn genoeg andere opties om te gaan kijken.

Nu ik de seizoenen terug zit te kijken, merk ik hoeveel indruk de serie toentertijd heeft gemaakt. Het geeft lessen mee over zelfacceptatie, sociale problemen, relaties, seksualiteit en het werken als een team. Het muzikale landschap is sinds de start van ‘Glee’ enorm veranderd. Er zijn een heleboel hits gemaakt en uitgebracht, nieuwe artiesten opgestaan en de wereld is in vele opzichten veranderd.

Waarbij de versschillen duidelijk zijn, maar meer worden geaccepteerd. wat mij betreft de perfecte tijd om de serie een nieuwe start te geven. Waarbij de originele cast kan terugkeren, met een grote reünie en hoe zij nu leven. Of hoe Mr Schuester een groep nieuwe tieners les geeft. ‘Glee’ is een titel dat perfect past tussen de series die Netflix kan oppakken.

Grimm

Grimm -
Bron: GIPHY | Grimm

Netflix heeft de serie ‘Grimm‘ al meerdere jaren in de catalogus staan. De serie begon eind 2011 en eindigde begin 2017. Waarbij de bekende sprookjes van de gebroeders Grimm op een andere manier in beeld werden gebracht. Voor mij was dit de tegenhanger van ‘Once Upon A Time‘. Waarbij de Disney sprookjesfiguren in een dorp terecht kwamen.

Wat mij aansprak was het horror effect in combinatie met de sprookjes. Nick Burkhardt was één van de detectives, en hij moest het verschillende zaken oplossen. Waarbij de slechte karakters het op andere hadden gemunt. Na een aantal seizoenen ben ik afgehaakt, omdat het verhaal mij niet meer wist te boeien.

De reden waarom ik dit tussen de andere series die Netflix kan oppakken, is dat Netflix met een groter budget en kleinere seizoenen de kwaliteit omhoog kan schroeven. Kijk naar de nieuwe insteek van ‘Chilling Adventures of Sabrina‘. Waarbij de kortere seizoenen er voor zorgen dat er snel veranderingen kunnen worden doorgevoerd. Zodat de connectie met de kijker blijft bestaan.

Lie to Me

Lie to Me -
Bron: GIPHY | Lie to Me

Vandaag de dag wordt je bijna dood gegooid met de meest uiteenlopende politieseries. Toch kan een oude bekende zeker terugkeren. In 2009 ging de serie ‘Lie to Me’ van start. Helaas was het succes van korte duur, omdat het derde seizoen ook direct het laatste was. Vele mensen hebben de uitzendingen op RTL 5 waarschijnlijk niet gezien, waardoor dit de ultieme titel is tussen de series die Netflix kan oppakken.

De persoonlijke verhaallijnen van de hoofdpersonen hadden (bijna) altijd wat te maken met de zaak dat in iedere aflevering centraal stond. Het grote verschil tussen de bekende politieseries en ‘Lie to Me’ was dat Dr. Cal Lightman kon zien of mensen zaten te liegen. Maar vooral het bedrijf van Mr. Lightman en zijn werknemers, dat ingehuurd wordt om in onderzoeken de waarheid boven te halen.

Dat doen ze door op gelaatsexpressies en lichaamstaal te letten tijdens ondervragingen. Het personage van Lightman werd gebaseerd op psycholoog Paul Ekman die een autoriteit is op dit gebied. Waardoor het niet om de daadwerkelijke bewijzen ging, het verhaal erachter stond eerder centraal.

Breaking Bad

Breaking Bad -
Bron: GIPHY | Breaking Bad

Heel veel hoef ik niet te zeggen, want tot op de dag van vandaag blijven de fans van ‘Breaking Bad‘ hopen dat er een vervolg komt. De twee acteurs lieten de fans op Instagram achter met niets. Want zij gaan koffie produceren in plaats van een serie. Nu moet ik zeggen dat ik in een ver verleden ben begonnen, maar niet Verder ben gekomen dan het begin van seizoen twee. Tot op heden ben ik niet verder gaan om tot en met seizoen zes te komen.

Walter White is in 2008 een over-gekwalificeerde scheikundeleraar op een middelbare school in Albuquerque. Op het moment dat zijn vrouw onverwacht zwanger is van hun tweede kind, stort Walters wereld in. De dokter heeft vastgesteld dat hij terminaal ziek is. Walter heeft longkanker en lijkt niet lang meer te zullen leven.

Om ervoor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood niet in een financiële crisis belandt en tevens om zijn eigen behandelingen te betalen, besluit Walter over te schakelen op een leven als misdadiger. Met de hulp van Jesse Pinkman, een uitgevallen leerling die hij nog scheikunde gegeven heeft, maakt en verkoopt hij de drug crystal meth.

Terwijl hij doorgaat met lesgeven, komt het belang van scheikunde in de moderne maatschappij prangend in zijn lessen naar voren. Zijn product is meer dan 99% zuiver en dit feit loopt als een rode draad door de hele serie heen. De persoonlijke motieven om voor zijn gezin op te komen, lijken de misdaad weg te cijferen. Waardoor je als kijker merkt dat je Walter zijn misdaden goedkeurt.

The Fresh Prince of Bel-Air

The Fresh Prince of Bel-Air -
Bron: GIPHY | The Fresh Prince of Bel-Air

Een andere klassieker dat sinds kort te zien is bij de bekende streamingdienst is ‘The Fresh Prince of Bel-Air‘. Voor Will Smith was dit de serie dat zijn carrière als een raket liet opstijgen. Tot op de dag van vandaag blijft de serie mateloos populair, en nu de serie volledig te zien is bij Netflix, zal een nieuwe generatie kennis maken met de karakters van de serie.

Eerder in 2019 maakte Blockbuster Global een trailer van ‘Bel-Air’ de donkere versie van de jaren ’90 komedie. Toen dat over het hele internet ging, ws het wachten tot dat Will Smith er op zou reageren. Dat deed hij, en wel door de makers uit te nodigen voor een gesprek. Hij lijkt interesse te hebben in de andere versie.

Dit zou voor Netflix de uitgelezen kans zijn om een oude bekende terug te laten keren, op een manier dat het de generatie van nu aanspreekt. Het verhaal dat in de jaren ’90 met heel veel humor werd gebracht, kan dit keer op een serieuze toon worden getoond. Waardoor het verhaal heel hard kan binnenkomen. Het is namelijk geen fictie, voor sommige mensen de keiharde realiteit.

Weet de film Crawl vol met alligators indruk te maken?
Volgende
Crawl Review

Latest Reviews

Ook interessant
Arthur Christmas Review