Bron: Glenn Carstens-Peters & Unsplash

De streaming oorlog gaat verder

Hoe gaan Netflix, Disney Plus, Apple TV Plus en HBO Max de strijd met elkaar aan?

De strijd gaat door en staat op het punt om los te gaan. Dit is hoe de diensten zich klaar maken voor de streaming oorlog

De maand november staat voor de deur en dat betekend, dat de streaming oorlog pas echt van start gaat. De verschillende studio’s hebben de afgelopen maanden er alles aan gedaan om zoveel mogelijk indruk te maken op de pers en de mogelijke abonnee. Vanaf de komende maand zullen Disney Plus en Apple TV Plus van start gaan en dat is pas het begin. Want wat is er achter de schermen gaande? Plus welke streamingdiensten komen er nog meer aan?

Om te beginnen heeft Disney vaarwel moeten zeggen tegen twee bekende regisseurs. David Benioff en D.B. Weiss zouden voor Lucasfilm en Disney en nieuwe trilogie gaan maken. Dat al stond gepland voor 2022, 2024 en 2026. Dat lijkt nog heel ver weg, toch gaat het sneller dan verwacht. In eerste instantie lijkt dit nieuws niets te maken te hebben met de streaming oorlog tussen Netflix, Disney, HBO en NBCUniversal.

Dat is wel het geval, want de heren hebben een vijf jarige deal gesloten met Netflix. Voor maar liefst 250 miljoen dollar gaan zij Netflix Originals maken. Waardoor de Star Wars trilogie aan de kant is geschoven. Nu hoeft Disney niet al te lang te treuren. want Kevin Feige, de man achter de Marvel Cinematic Universe, heeft zijn interesse geuit om een de andere aangekochte franchise te gaan werken.

Nu is Netflix de Coca-Cola onder de streamingdiensten en zij proberen er alles aan te doen om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken. De starter van deze trend wilt op internationaal vlak gaan uitbreiden. Zo heeft de dienst plannen om met de NPO en Dutch Filmworks te gaan samenwerken. Door series te gaan ontwikkelen, die eerst bij de publieke omroep worden uitgezonden. Daarna zou het seizoen naar Netflix komen mogelijk naar NPO Start Plus.

Hoe weten de diensten de concurrentie voor te blijven of te slim af te zijn?

Hoe weten de diensten de concurrentie voor te blijven of te slim af te zijn?
Bron: idownloadblog.org & Apple | Apple TV Plus

Iets anders, waar Netflix vooraf goed over heeft na gedacht. Is het maken van contracten. De studio’s die binnenkort als concurrentie in beeld komen, hebben met de eerste streamingdienst contracten gemaakt. Waardoor bepaalde films en series niet als eerst bij een Disney Plus of HBO Max te zien zullen zijn. Waardoor Netflix nu als laatste lacht als het om content gaat.

Wat de nieuwe spelers op dit veld proberen te doen, is mensen naar de diensten lokken. Zo kan je op verschillende manieren aan een ‘gratis’ abonnement komen bij Disney Plus en Apple TV Plus. Wanneer je in Amerika woont en een abonnement afsluit bij Verizon, krijg je er een jaar abonnement bij Disney Plus bij.

Apple pakt het op een soort gelijke manier aan, want als jij sinds 10 september 2019 een Apple product hebt gekocht. Bijvoorbeeld een laptop, iPad, iPhone of Macbook. Dan kan je vanaf 1 november aanspraak maken op een jaar abonnement. Dan moet je wel de Apple TV app op het product hebben geïnstalleerd.

Toen ik dacht dat er niets nieuws was om te melden, kwam HBO Max om de hoek kijken. Want er is namelijk een presentatie geweest van maar liefst twee uur. Waarin de plannen uit de doeken werden gedaan. Er staat een hele hoop op de planning, waarmee Warner Bros hoopt om Disney te slim af te zijn. Hoe dat eruit gaat zien in Nederland, is tot nu toe onbekend. Maar dit zijn de plannen voor Amerika.

HBO Max hoopt een grote groep mensen met de dienst te kunnen bereiken

Vanaf mei 2020, zal HBO Max van start gaan en voor 15 dollar krijg je toegang tot de grote catalogus van de dienst. Er werd kort gesproken over de plannen na 2021. Het zou mogelijk worden gemaakt om met reclames te kijken. Voor een goedkopere prijs of zelfs gratis. Waarmee alle klassiekers als ‘The Matrix’, ‘Gremlins‘, ‘Game of Thrones’ en ‘Harry Potter’ in één klap beschikbaar zijn. Om te beginnen zal HBO Max alle DC Comics Films in het assortiment hebben.

Daar komt bij dat de series, die nu bij DC Universe zijn ook gaan verhuizen. Er gaan geruchten dat de DC Universe streamingdienst op houdt te bestaan en wordt samengevoegd met de nieuwe dienst van Warner Bros. Zodat je als kijker één plek hebt om alles te bekijken. Niemand minder dan Elizabeth Banks gaat de DC serie ‘DC Superhero High’ maken.

Waarbij je de bekende superhelden volgt wanneer zij op de middelbare school zitten. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan een ‘Green Lantern’ serie. Waarmee de fans natuurlijk hopen dat dit als onderdeel van de DCEU gaat worden. Dat het karakter ook in de bioscoop films te zien zal zijn naast Gal Gadot, Jason Mamoa en Robert Pattinson.

Wat kan je van HBO Max in de streaming oorlog gaan verwachten?

Er wordt ook met een ander perspectief gekeken naar de superhelden in ‘Strange Aventures’. Waarbij de ‘gewone’ inwoner ziet hoe bepaalde superhelden te werk gaan. Dit zal pas het begin zijn, want er schijnen ook originele films over de bekende superhelden als Max Originals wordt gecreëerd.

Voor de ‘Game of Thrones’ fans is er ook genoeg om naar uit te kijken. Want er gaat een prequel worden gemaakt, dat 300 jaar voor de acht originele seizoenen afspeelt. ‘House of the Dragon’ zal de serie gaan heten en zoals de titel doet vermoeden, ga je een hele hoop draken zien. Er is tot nu toe geen release datum bekend van de prequel.

Er zijn meerdere titels bekend gemaakt over wat je kan verwachten in de streaming oorlog. Want HBO Max heeft in de buidel moeten tasten voor de rechten van de volgende series: ‘South Park’, ‘Friends’, ‘Big Bang Theory’ en ‘Doctor Who’. Maar ook Looney Tunes, Hanna Barbera. Er komen Max Original series aan dat zich voornamelijk richt op de vrouwelijke kijker, met de titels: ‘Doom Patrol’, ‘LoveLife’ met Anna Kendrick, ‘Gossip Girl’, ‘Grease’ series en ‘College Girls’.

Dit is pas het begin in de streaming oorlog, er wordt namelijk slim gespeeld

Dit is pas het begin in de streaming oorlog, er wordt namelijk slim gespeeld
Photograph by Presley Ann/Getty Images for WarnerMedia & Emma McIntyre/Getty Images for WarnerMedia

In de streaming oorlog schroomt HBO Max zich niet om herkenbare series op een eigen manier naar de dienst te halen. Zo wordt er een Elmo talkshow gemaakt, dat veel weg heeft van de Jim Henson talkshow dat naar Disney Plus komt. Plus dat de serie ‘Tooned Out’ de Looney Tunes versie is van de Disney klassieker ‘Rodger Rabbit’.

Dit is pas de start van de streaming oorlog. Door verschillende contracten, constructies en het inzetten van bekende merken en franchises. Hope de verschillende diensten zich aan je te kunnen binden. Daar komt bij dat Disney Plus, Apple TV Plus en HBO Max het bingen willen bannen.

Je krijgt wekelijks een nieuwe aflevering, waardoor je langer lid moet worden om een heel seizoen te kunnen zien. Zie jij door de verschillende diensten het verschil nog? En waar wil jij heel graag een abonnement bij afsluiten? Laat het in een reactie hieronder achter. Of deel je mensen op Twitter of Instagram met @Thismademydaynl.

Latest Reviews