De talkshow M van Magriet staat nog in de kinderschoenen

Magriet van der Linden heeft heeft eigen talkshow M

Talkshow M - Magriet van der Linden
Bron: KRO-NCRV | Talkshow M

De publieke omroep weet al jaren te scoren met de bekende talkshow op de doordeweekse avond. Ik heb het over ‘De Wereld Draait Door’. Waar Matthijs van Nieuwkerk de avond in luidt met de gasten die bij hem aan tafel zitten. Na jaren het alleen recht te hebben gehad werd het tijd dat daar verandering in zou komen, en daar springt Magriet van der Linden in met de talkshow M.

Het is niet voor het eerst dat er een andere talkshow in de tijd van ‘DWDD’ te zien is. Want een aantal andere presentatoren hebben in varianten en andere talkshows geprobeerd om richting dezelfde aantal kijkers te zitten. De makers ervan komen erachter dat het niet makkelijk is, en dat de Nederlander zo zijn vaste rituelen heeft.

Sinds 14 mei is het de beurt aan Magriet van der Linden om in de voetsporen van Matthijs te treden. Het is niet gek dat de KRO-NCRV kiest voor de presentatrice. Zij heeft haar sporen lang en breed verdiend. De afgelopen jaren was zij te zien met Chris Zegers in ‘Molktalk’. Toch heeft zij een lijst programma’s waar zij een belangrijke rol in speelde, en journalistiek zou de talkshow M een perfecte match zijn.

Na het zien van een aantal afleveringen moet ik zeggen dat er nog veel bij valt te schaven. Nu heeft de talkshow M een aantal afleveringen op de teller staan en moet het hele team kijken welke richting het op gaat. Want wat slaat aan en wat niet. Een moeilijke taak wat sommige fataal kan worden. Zoals Humberto Tan met ‘RTL Late Night’.

Geef talkshow M de kans om de juiste toon te vinden

Hoe opgewekt en positief Magriet ook is, het komt in de woonkamer over alsof zij iemand anders nodig heeft om goed uit de verf te komen. Wanneer er gasten zijn betrekt zij hen direct bij de opening. Dat is niet erg, maar laat de gasten ook direct aan tafel zitten. In plaats van een rang daar achter. De talkshow M duurt bijna een uur, maar komt over alsof het te kort is. Iets wat aan de ene kant heel positief kan zijn.

Er wordt best negatief over de talkshow M gesproken in de media. Toch denk ik dat Magriet en het team achter de talkshow het goed kunnen redden. Zij moeten alleen nog de goede toon zien te vinden. Daar zal achter de schermen al heel hard aan gewerkt worden. Na het WK voetbal keert de talkshow M terug, met hopelijk de juiste toon en een lading aan kijkers.

BewarenBewaren

Latest Reviews

Ook interessant
Captain Underpants: The First Epic Movie Review