Bron: © Marvel Studios 2019 & Filmdepot |

De toekomst van de MCU

Met de nieuwe films en series kan dit de toekomst van de MCU zijn

Met het uitkomen van ‘Avengers: Endgame’ kan het speculeren over de toekomst van de MCU beginnen. Want er staan een aantal grote veranderingen klaar. In dit bericht probeer ik verder in te zoomen, zodat jij je verwachtingen en mogelijke planning op orde kan brengen. Ben je niet bij met ‘Avengers: Infinity War‘ of de ‘Endgame‘? Ga beide films bekijken voordat je dit bericht verder leest, want dit bericht zit vol met spoilers!

In de loop van ‘Endgame’, maar vooral de laatste twintig minuten van de film, zijn een aantal mogelijkheden voor ‘fase 4’ uitgestippeld. De komende jaren zal Marvel met nieuwe films maar dit keer ook met series komen. Want Disney+ wordt aan het eind van 2019 in Amerika gelanceerd. Daarnaast zijn er al films aangekondigd, zoals: ‘The Eternals’, ‘Shang-Chi’ en zijn ‘Black Panther 2’ en ‘Doctor Strange 2’ zo goed als zeker.

Black Widow

Black Widow - - dit kan de toekomst van de MCU zijn
Bron: © Marvel Studios 2019 & Filmdepot | Black Widow

De dood van Black Widow wil niets zeggen over het einde van haar rol in de nieuwe fase. Want er wordt al hard gewerkt om een solo film te gaan maken. De fans, maar voor Scarlett Johansson heeft lang moeten wachten voordat de solo film bekend werd gemaakt. Als je het verhaal en de emotie van ‘Endgame’ bij elkaar op telt.

Dan is het antwoord al snel gemaakt, namelijk een film dat de oorsprong van haar leven en superheld laat zien. Waarschijnlijk zal de film in de jaren ’80 of ’90 gaan plaatsvinden. Misschien nadat Nick Fury kennis had gemaakt met ‘Captain Marvel’?

Captain Marvel

Captain Marvel - dit kan de toekomst van de MCU zijn
Bron: © Marvel Studios 2019 & Filmdepot | Captain Marvel

Over haar tweede solo film gesproken. ‘Captain Marvel‘ heeft meer dan één miljard dollar opgebracht. Waardoor de kans op een tweede deel heel groot is. Het is alleen de vraag waar de focus op gaat liggen. Gaat Marvel voor een verhaal in de ruimte, waarbij zij samen met de Skrulls in te zien zal zijn. Of wordt ‘AForce’ oftewel de vrouwelijke superhelden film gemaakt.

In ‘Endgame’ krijgt Captain Marvel hulp van onder andere Scarlett Witch, The Wasp, Valkerie en Okoye. In de strips was Captain Marvel op een bepaald moment de leider van ‘AForce’ het zou voor een goede start van haar tweede (semi) solo film kunnen zijn. Met mogelijke cameo’s van Pepper Pots, Valkerie en de andere vrouwelijke helden.

Secret Invasion

Skrulls - dit kan de toekomst van de MCU zijn
Bron: © Marvel Studios 2019 & Filmdepot | Skrulls

Als je een grote groep Marvel strip fans zou vragen welke verhalen tot op de dag van vandaag iconisch zou blijven. Dan zou ‘Secret Invasion’ in het lijstje thuis horen. In ‘Captain Marvel’ werden de Skrulls geïntroduceerd, het is niet voor niets dat deze buitenaardse wezens een grote rol in de film speelde.

Alles wordt om een bepaalde reden geïntroduceerd, zullen bekende Marvel karakters ergens gevangen zitten? Terwijl een Skrull het leven van een ander heeft overgenomen? Dit verhaal kan net als Thanos over de komende jaren worden uitgesmeerd. Waarbij Marvel beetje bij beetje informatie los laat en hints geeft over welk karakter niet helemaal zichzelf is.

Ant-Man and the Wasp 3

Ant-Man and the Wasp 3 - dit kan de toekomst van de MCU zijn
Bron: © Marvel Studios 2019 & Filmdepot | Ant-Man and the Wasp 3

Na ‘Infinity War’ kwam de tweede film van ‘Ant-Man‘ uit. De opbrengsten waren misschien niet zo hoog als verwacht. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om deel drie interessant te maken. Zeker nadat in ‘Endgame’ de rol van Ant-Man heel groot is, hopelijk is de interesse van de fans met deel drie een stuk groter.

Als deze film over een aantal jaar wordt uitgebracht, dan kan ‘Secret Invasion’ een groot onderdeel zijn. Waarbij Hank Pym of Janet Van Dyne misschien één van de eerste onthullingen kan zijn. Daarmee zet de film zich zeker op de kaart, en een grotere rol spelen in de toekomst van de MCU.

Guardians of the Galaxy 3

Guardians of the Galaxy 3 - dit kan de toekomst van de MCU zijn
Bron: © Marvel Studios 2019 & Filmdepot | Guardians of the Galaxy 3

De trilogie van Thor zijn al gefilmd en uitgebracht. Het was voor Chris Hemsworth een Marvel een grote zoektocht om de juiste toon te kunnen vinden. Met ‘Thor: Ragnarok‘ had Taika Waititi een hit in handen. Het karakter matcht heel goed met de ‘Guardians of the Galaxy’, en de fans konden niet genoeg krijgen van de interactie in ‘Infinity War’.

Het is een logische stap om Thor als co-Marvel collega bij de rest van de groep te vormen. Want aan het eind van ‘Guardians of the Galaxy 2‘ werd er genoeg geteased. Maar met de terugkeer van Gamora, en zij had op het moment van de terugkeer geen relatie met Peter Quill. Dat kan een hele goede verhaallijn worden, want Peter was op zoek naar de 2018 versie van Gamora met de ‘Soul stone’.

Professor Hulk

Hulk - dit kan de toekomst van de MCU zijn
Bron: © Marvel Studios 2019 & Filmdepot | Hulk

Persoonlijk kon ik geen genoeg krijgen van Professor Hulk. Ik had het gevoel dat de makers Mark Ruffalo in zijn element zat met de nieuwe versie van de Hulk. Hij had humor en de makers leken ook door te hebben wat zij met de technieken kunnen bereiken. Het grote probleem is dat de rechten in handen zijn van Universal Pictures.

Waardoor het karakter alleen als extra karakter in een film terecht kan komen. De samenwerking met Thor was heel erg goed, en zou niet misstaan in als technicus naast Shuri in Wakanda. In ‘Endgame’ had hij een gesprek met The Ancient One. Waardoor een terugkeer in ‘Doctor Strange 2’ ook een goede mogelijkheid zou kunnen zijn.

De Disney+ mogelijkheden en verwachtingen

Loki

Loki - dit kan de toekomst van de MCU zijn
Bron: © Marvel Studios 2019 & Filmdepot | Loki

Voor de Nederlandse Disney en Marvel fan komt aan het begin van 2020 de Disney+ streamingdienst. Met ‘Endgame’ zijn er een aantal mogelijkheden voorbereid. Om te beginnen met Loki, hij wist in de film te ontsnappen. Waardoor zijn dood in ‘Infinity War’ wordt terug gedraaid.

De vraag is alleen of zijn teleportatie naar een andere tijd ook gepaard gaat met een andere lichaamsleeftijd. Er zijn een aantal verschillende soorten strips gemaakt. Van een jonge tot een wat oudere Loki. Het is de vraag of Tom Hiddleston in de hoofdrol te zien zal zijn of dat hij het geheel aan elkaar praat.

WandaVision

WandaVision - dit kan de toekomst van de MCU zijn
Bron: © Marvel Studios 2019 & Filmdepot | WandaVision

Elizabeth Olsen heeft recent in een interview laten weten dat het aankomende najaar tijd is om de serie ‘WandaVision’ op te nemen. Het gaat een serie worden voor de nog te lanceren Disney+ dienst. Wat er nog meer qua informatie kwam, was dat de totaal duur van de serie zes uur gaat zijn.

Waardoor je er bijna van uit kan gaan dat het zes afleveringen zijn. Waar nog geen antwoord op is gegeven, is waar de serie precies over gaat. Het lijkt mij een logische stap, dat Wanda opzoek gaat naar een manier om Vision terug te krijgen. Er wordt gespeculeerd over een andere tijd, maar dat lijkt mij heel vreemd.

Zeker als je nagaat dat de Vision bijna niet zonder de technieken van nu zou kunnen. In ‘Endgame’ is een begin gemaakt met tijdreizen, een logisch vervolg zou zijn om andere karakters terug te halen. Want het terughalen van bijvoorbeeld Gamora of het doodschieten van Nebula lijkt tot nu toe weinig invloed te hebben gehad.

Falcon & Winter Soldier

Falcon & Winter Soldier - dit kan de toekomst van de MCU zijn
Bron: © Marvel Studios 2019 & Filmdepot | Falcon & Winter Soldier

Na bijna tien jaar in het harnas van Captain America te hebben gezeten, was het voor Chris Evans na ‘Endgame’ tijd om zich op andere film en acteer projecten te storten. Het bekende schild is overgedragen aan Falcon. Waardoor hij vanaf nu als de nieuwe Captain America door het leven zal gaan.

De serie ‘Falcon & Winter Soldier’ lijkt een Disney+ serie te worden waar beide karakters samen op één of meerdere missies gaan. Een onderwerp wat ook tensprake zal komen is het eigen maken van de titel ‘Captain America’. Er zijn grote schoenen te vullen, want er zijn verschillende manieren om daar een andere draai aan te geven.

Latest Reviews

Ook interessant
Are you religious? [Top 5]