De tussenstand van RTL Late Night met Twan Huys

Er was veel te doen voordat RTL Late Night met Twan Huys begon, maar hoe gaat na een aantal weken?

Er was veel te doen voordat RTL Late Night met Twan Huys begon, maar hoe gaat na een aantal weken?
Bron: De Persgroep / Trouw | RTL Late Night met Twan Huys

September is voor de helft voorbij. Dat betekend dat RTL Late Night met Twan Huys een aantal weken onderweg is. Veel mensen kwamen na een dag of een week met een beoordeling van wat er goed ging en beter kon. Na twee weken vond ik het tijd om alle feiten op een rij te zetten, en het er over te hebben hoe het nu gaat met de late night talkshow van RTL 4.

De insteek van RTL Late Night met Twan Huys heeft een geweldig decor. Zij hebben er werk van gemaakt om het interactief te maken. Zodat je tijdens een gesprek kan zien waar het over gaat. Mensen kunnen kijken naar de afbeeldingen die bij het gesprek horen. Plus wanneer er een onderwerp is over bijvoorbeeld een film of waarbij er een fragment kan worden getoond. Is het een perfect decor. Je kan de persoon in kwestie in beeld houden, plus dat je de beelden aan het thuis publiek kan laten zien.

Wat ik bij de eerste aflevering van RTL Late Night met Twan Huys al hel god vond was dat het bekende raam achter Humberto Tan niet in het nieuwe decor is teruggekomen. Want het was heel irritant wanneer je zat te kijken, en achter hem stonden mensen te springen en te zwaaien. Nu ligt de focus op de gesprekken en hoe dat voor de kijkers thuis versterkt kan worden met beeld.

Hoe doet RTL Late Night met Twan Huys het met de nieuwe presentator?

Hoe doet RTL Late Night met Twan Huys het met de nieuwe presentator?
Bron: De Persgroep / Parool | RTL Late Night met Twan Huys

Genoeg over het decor, want daar kan je net zolang naar kijken als dat je wilt. Maar het draait bij RTL Late Night met Twan Huys natuurlijk om de gesprekken die daar worden gevoerd. Laat ik het over Twan Huys hebben, je kent hem van zijn informatieve gesprekken bij ‘Nieuwsuur’ en ‘College Tour’. Dat hoor je goed terug in de gesprekken die hij voert bij ‘Late Night’.

Wanneer de gasten van RTL Late Night met Twan Huys het over entertainment of andere persoonlijke onderwerpen hebben, lijkt het voor Twan een ver van mijn bed show te worden. Niet dat hij het er niet over kan hebben. Maar het komt niet over alsof hij daadwerkelijk geïnteresseerd is de persoonlijke onderwerpen. Het kan zijn dat het alleen bij mij over komt.

Wat ik wel heel goed vindt aan de manier RTL Late Night met Twan Huys vorm begint te krijgen, is dat het op een wat serieuze manier wordt aangepakt. Mensen die langs komen krijgen niet alleen een bak met positiviteit over zich heen, maar er komt ook een kritische blik. Want Twan Huys laat een gast die spraakmakend is niet binnen om met fluwelen handschoenen te worden geaaid.

Twan Huys doet er alles aan om de beste gasten in de show te hebben

Twan Huys doet er alles aan om de beste gasten in de show te hebben
Bron: Libelle | RTL Late Night met Twan Huys

Verder zijn de soort gasten en onderwerpen die worden behandeld bij RTL Late Night met Twan Huys niet heel anders dan dat je bij Humberto Tan zag. De manier waarop Tan Huys de onderwerpen behandeld is anders geworden. Een aantal gasten kunnen er zijn geweest omdat de nieuwe presentator er alles aan wilt doen om een bepaalde gast in de show te hebben. Al moet hij daar een aantal telefoontjes voor plegen. Hij krijgt het voor elkaar zoals Stormy Daniels en Neelie Kroes.

De kijkers moeten alleen wel willen kijken naar de nieuwe RTL Late Night. De kijkcijfers zijn op dit moment heel laag, en daar is niets aan gelogen. Waarbij de verschillende kranten en nieuwssites al komen met titels als: ‘Show noteert laagterecord’. Je kan een programma niet direct succesvol krijgen. Zeker niet nadat het programma een flinke dip heeft gehad. Geef de kijker tijd om te wennen aan de nieuwe manier, en hoop dat zij dan terug komen.

Mijn conclusie over RTL Late Night met Twan Huys is dat het programma een frisse wind nodig had. Ook de kritische blik was nodig om het programma nieuw leven in te blazen. Ook al moest Humberto Tan zijn plek als host hiervoor opgeven. De komende maanden zal RTL samen met alle medewerkers van het programma er alles aan doen om het programma tot een succes te maken. Dat wordt proberen, opnieuw iets uitbrengen en bijschaven. Dat moet het goed gaan komen met de Late Night 1.5 van RTL 4.

Latest Reviews

Ook interessant
RTL series terugkijken bij Videoland