De wereldwijd best bekeken films 2018

Welke tien films staan er in de wereldwijde lijst van best bekeken films 2018?

Het terugblikken is nog niet afgelopen, want de wereldwijd best bekeken films 2018 zijn nog niet voorbij gekomen. Er kwam een stortvloed aan films uit, en daarvan kunnen er maar tien boven aan de lijst komen. Voordat ik daar aan ga beginnen, zijn er een aantal titels die net buiten de top tien zijn geëindigd. Zoals: ‘Ready Player One‘, ‘Aquaman‘, ‘The Meg‘ en ‘Hotel Transylvania 3: Summer Vacation‘.

Een aantal films hebben het niet al te best in Amerika gedaan. Maar wisten in Europa en Azië heel goed te scoren. Zij hebben er voor gezorgd dat films als ‘The Meg’ en ‘Ready Player One’ toch heel hoog zijn geëindigd. Voordat de tien beste films beginnen, zit je qua bedrag tegen de 600 miljoen dollar aan. In de top tien is een duidelijke populariteit te merken. Franchise films doen het goed in de bioscoop.

Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald - Welke tien films staan er in de wereldwijde lijst van best bekeken films 2018?
Bron: GIPHY | Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald

Er was heel veel te doen toen mensen ‘Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald‘ hadden gezien. Er zaten een aantal veranderingen in, dat zag je gedeeltelijk aankomen. De klachten regende op de sociale media en de Harry Potter fans vonden het niet oké dat J.K. Rowling de feiten voor hun ogen zat te veranderen. De nieuwsgierigheid bleef en dat zorgde voor een mooie opbrengst van 622 miljoen dollar. Waarmee de magische franchise de hekkensluiter is van de best bekeken films 2018.

Bohemian Rhapsody - Welke tien films staan er in de wereldwijde lijst van best bekeken films 2018?
Bron: GIPHY | Bohemian Rhapsody

Voor 20th Century Fox was 2018 het laatste jaar dat zij als zelfstandige filmstudio opereerden. In 2019 worden zij onderdeel van Disney. Toch is de studio met een knaller eruit gegaan. Want begin november kwam ‘Bohemian Rhapsody‘ uit. De muzikale en biografische film over het leven van Freddie Mercury was een gigantische hit! In Nederland is het de best bezochte film tot nu toe. Een mega prestatie, wat voor een wereldwijde opbrengst van 668 miljoen dollar. En een achtste plek in de lijst van meest bezochte films 2018.

Van 20th Century Fox, Sony Pictures en Paramount Pictures staan er ook titels in de lijst van best bekeken films 2018

Deadpool 2 - Van 20th Century Fox, Sony Pictures en Paramount Pictures staan er ook titels in de lijst van best bekeken films 2018
Bron: GIPHY | Deadpool 2

Daar komt ‘Deadpool 2‘ nog eens bij. Voor Ryan Reynolds niet de cijfers waar hij op had gehoopt. De anti-helden film heeft het toch goed gedaan. Onder aan de streep heeft de studio wereldwijd 735 miljoen dollar opgehaald. Waar het grootste deel van de opbrengst in Europa en Azië is binnen gekomen.

Daarmee lijkt de kans groot dat Disney gaat proberen om Ryan Reynolds binnen te houden en een wat familie vriendelijke versie van de anti-held gaat uitbrengen. In de lijst van de best bekeken films 2018 heeft hij het voor elkaar gekregen om op een zevende plek te komen.

Mission: Impossible - Fallout Van 20th Century Fox, Sony Pictures en Paramount Pictures staan er ook titels in de lijst van best bekeken films 2018
Bron: GIPHY | Mission: Impossible – Fallout

Voor Paramount was er ook een plek in de tien best bekeken films 2018. Zij waren achter de schermen druk bezig om de Transformers franchise in de lucht te houden. Toch kwam het succes uit een andere hoek, want ‘Mission Impossible – Fallout‘ deed het een stuk beter dan de vorige versies. Daarmee bewijst Tom Cruise dat hij de franchise nog een tijd mee kan laten gaan. Met een hele goede omzet van 791 miljoen dollar.

Venom - De franchises weten grotendeels van de top tien van best bekeken films 2018 in te nemen
Bron: GIPHY | Venom

We gaan richting de best bekeken films 2018, en dat betekend dat studio’s tussen zitten met één enkele film in de top tien. Net als Paramount Pictures, wat Sony Pictures ook één van de gelukkige studio’s die door Europa en Aziê werden geholpen. De film ‘Venom‘ staat op plek vijf met een gigantische omzet van 855 miljoen dollar.

De franchises weten grotendeels van de top tien van best bekeken films 2018 in te nemen

Jurassic World: Fallen Kingdom - De franchises weten grotendeels van de top tien van best bekeken films 2018 in te nemen
Bron: GIPHY | Jurassic World: Fallen Kingdom

Op de derde plek weet Universal Pictures te komen. Want ‘Jurassic World: Fallen Kingdom‘ heeft goede zaken gedaan in de bioscopen over de hele wereld. De vergelijkingen met de ‘Jurassic Park’ reeks werden al snel gemaakt. Toch heeft de film de hype van de eerste ‘Jurassic World‘ niet kunnen evenaren. De opbrengst is niet mis en staat op 1,3 miljard dollar.

Incredibles 2 - De franchises weten grotendeels van de top tien van best bekeken films 2018 in te nemen
Bron: GIPHY | Incredibles 2

Nu kan je denken dat er nog een aantal plekken over zijn in de top tien van meest bekeken films 2018. Dat klopt ook, want Marvel en Disney hebben de meeste plekken in beslag genomen. Om te beginnen met de animatie film ‘Incredibles 2‘. De film was een lang verwacht vervolg op ‘The Incredibles‘ uit 2004. De film heeft goede zaken gedaan, en was een groot succes voor de mouse house. Op de vierde plek in de best bekeken films 2018 en een omzet van 1,2 miljard dollar.

Ant-Man and the Wasp - De franchises weten grotendeels van de top tien van best bekeken films 2018 in te nemen
Bron: GIPHY | Ant-Man and the Wasp

De drie grote Marvel titels hebben samen en mega omzet gemaakt. Toch ga ik de titels apart bespreken. Onderaan de top tien van best bekeken films 2018 staat ‘Ant-Man and the Wasp‘. De film kwam kort na de grootste film van 2018 uit. Dat er voor kan hebben gezorgd dat mensen niet klaar waren voor een nieuwe ronde. Het vervolg op de eerste ‘Ant-Man‘ was een kleine film, maar de opbrengst was goed. Er werd maar liefst 622 miljoen dollar verdiend.

Marvel staat met twee films bovenaan de top tien van best bekeken films 2018

Black Panther - Marvel staat met twee films bovenaan de top tien van best bekeken films 2018
Bron: GIPHY | Black Panther

We zijn met de tien best bekeken films 2018 toe gekomen aan de top twee. Met op de tweede plek ‘Black Panther‘. De film was voor Marvel een schot in de roos. Het begon 2018 met een klapper, en liet eindelijk zien dat acteur en actrices met een donkere huidskleur een publiek naar de bioscoop kunnen krijgen.

Avengers: Infinity War - Marvel staat met twee films bovenaan de top tien van best bekeken films 2018
Bron: GIPHY | Avengers: Infinity War

De hype voor ‘Avengers: Infinity War‘ was enorm. De opbrengst ook, met dan 2 miljard dollar is verdiend met de film. Met een budget 321 miljoen dollar, moesten Disney en Marvel flink cashen. Dat is gelukt en daarmee staat de superhelden film op de eerste plek van best bekeken film 2018. Dat wilt niet zeggen dat dit ook de tien films zijn die technisch of creatief het beste waren. Deze titels werden alleen het best bekeken in de bioscopen.

Latest Reviews