Heel Holland Bakt TV

De winnaar van Heel Holland Bakt 2017 is…

Heel Holland Bakt 2017 maakte de winnaar van seizoen 5 bekend

De finale van Heel Holland Bakt 2017 kon alle kanten op gaan, want Hans, Marjolein en Gwenn waren aan elkaar gewaagd. Zij bakken alle drie heel erg goed en het was een nek aan nek race voor de thuisbakkers. Janny en Robert moesten op de kleinste punten gaan letten om zo de winnaar uit te roepen. Voordat gebeurde moest er een signatuur en technische opdracht worden gedaan. En daar kwam alle spanning eruit, of het was in ieder geval te zien op beeld.

Vorige week moest Ine net voor de finale haar spullen pakken en de tent verlaten. Je merkte tijdens de aflevering dat zij niet meer met de wedstrijd zat. De gezelligheid was weg en Marjolein had de zenuwen van Ine overgenomen. Het enige wat ik niet miste waren de kookwekkers die Ine tijdens de bak opdrachten gebruikte.

De signatuur en technische opdracht van de finale aflevering Heel Holland Bakt 2017

Met de signatuur opdracht moesten er stapgebakjes gemaakt worden. Dat betekend strak werken, veel smaken maar vooral uitpakken. Want je wilt als thuisbakker de jury overtuigen en dat deden de bakkers. Voor jury was het bijna letten op de kleinste foutjes en bijna als zeuren over komen. Toch moest het want de gebakjes zagen er van de drie bakker heel goed uit.

Gwenn had heel netjes gewerkt, waar hij van Janny aan moest werken. Hij had verschillende structuren erin verwerkt waardoor de smaken heel goed tot zijn recht kwamen. Hans kreeg het commentaar dat zijn bananen mousse te vast was en dat had wat luchtiger gemoeten, en Marjolein had te zoete en plakkerige gebakjes gemaakt. De thuisbakkers stonden ongeveer gelijk want er was bij alle baksels wat op te merken.

Er kwamen drie kardinaal schnitten uit de oven bij de technische opdracht

De Kardinaal Schnitt uit Heel Holland Bakt 2017
Bron: Omroep Max

Voor de technische opdracht werd er een recept uit Wenen. Robert had daar de kardinaal schnitt gezien en leet het een goed idee om het door de thuisbakkers van Heel Holland Bakt te laten maken. Dit bezorgde de thuisbakkers een hoop kopzorgen, want het was iets wat zij nog nooit hadden gemaakt. Na heel veel stressen, afkijken en er maar het beste van te maken stonden er aan het eind toch drie kardinaal schnitten.

Er stonden verschillende baksels voor de neus van de jury. Hans wist van de thuisbakkers het dichtstbij het origineel te komen. Gwenn maakte volgens de Janny en Robert een veredelde tompouce. En Marjolein heeft gedaan wat zij dacht dat goed was, alleen ging zij de verkeerde kant op. Gwenn eindigde als derde, Marjolein als tweede en Hans op de eerste plek.

Het spektakelstuk van de finale Heel Holland Bakt 2017, en de winnaar werd bekend gemaakt

Bij de aller laatste opdracht moest de taart der taarten gemaakt worden. Een bruidstaart, dat haalde oude herinneringen van Gwenn naar boven. Hij verloor zijn vader op de ochtend van zijn bruiloft. Sindsdien heeft hij geen bruidstaart meer gezien, en dat gaf de finale van Heel Holland Bakt 2017 een extra speciaal gevoel.
De drie thuisbakkers gingen met alle energie dat zij nog hadden de strijd met elkaar aan om de mooiste en natuurlijk de lekkerste bruidstaart te maken.

Hans ging voor een simpele buitenkant maar pakte aan de binnenkant uit met mokka, hazelnoot en kersen. Met een bak vol boter en een hoop beslag ging hij goed van start. Gwenn wilde een toegankelijke smaak serveren. Hij gebruikte aardbeien, witte chocolade, vanille slagroom en citroen. Thuisbakster Marjolein nam meer risico door bananenvulling, vanillebiscuit, pecannoten en een chocoladebiscuit. Nadat de jury en André hadden geproefd, waren de familie en vrienden aan de beurt. Ook de oud Heel Holland Bakt deelnemers kwamen kijken en proeven. De meningen gingen alle kanten op want ieders z’n smaak is anders.

Hans wint Heel Holland Bakt 2017
Bron: Omroep Max

Na lang overleg hadden Janny en Robert de knoop de doorgehakt. André van Duin maakte bekend dat Hans de winnaar van Heel Holland Bakt 2017. Een titel die goed bij de jonge thuisbakker hoort. Hij heeft tijdens het seizoen constant gebakken en verdiende de titel. Al had het niet veel gescheeld of Marjolein was er met de titel vandoor gegaan. In een interview vertelde Hans dat hij bij Robert gaat verder leren en nu moet gaan beslissen wat hij met zijn studie gaat doen.

Latest Reviews

Ook interessant
Disney Movie Review
Welke Disney sidekick mag zijn/haar eigen film krijgen?