De winnaar, verliezer en Kroongetuige 2017

In de finale aflevering van Kroongetuige 2017 werden de winnaar, verliezer en de Kroongetuige onthuld

Dit keer pak ik het anders aan. Want als je Kroongetuige 2017 kijkt, kijk je de finale aflevering omdat je wilt weten wie de boel liep te saboteren. In het bericht waar ik de verliezer, winnaar en kroongetuige ga behandelen en wie van de dames: Tooske, Esmee en Fatima in welke rol had verwacht. Frits moest vorige week voor de finale naar huis en had voor de dames een aanwijzing in een la verstopt.

De Opdrachten in de finale aflevering van Kroongetuige 2017

De laatste opdracht Kroongetuige 2017
Nog even terugblikken naar de opdrachten die tijdens de finale aflevering van Kroongetuige werden gedaan. Toch vond ik het een overbodig iets omdat je wilt weten wie er gaat winnen en wie de Kroongetuige is. Goed, de opdrachten.
De eerste en kleine opdracht wat het zoeken naar een verborgen woord. Als de dames het voor elkaar kregen om het woord te vinden werd er een letter voor het wachtwoord gewonnen. Het is de dames gelukt, met een beetje hulp van de Kroongetuige.

Daarna moesten de overgebleven dames naar een veer pond om foto’s te maken van de dader. Hij zou met de auto gaan oversteken en dat moest op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Zonder dat zij zelf op de foto kwamen te staan of dat zij herkend zouden worden. De Kroongetuige heeft heel goed haar best gedaan om de opdracht te saboteren. Want zij stond op bijna iedere foto. Zoals zij dat zelf zij: ‘ik heb een grote gratis fotoshoot gedaan’.

Voordat de verliezer, winnaar en Kroongetuige bekend werd gemaakt moest de laatste proces verbaal ingevuld worden.
Dit keer moest alles van de afgelopen afleveringen worden ingevuld om een zo volledig mogelijk proces verbaal in te vullen. Dat maakte het moeilijk, want als één van de dames (die niet de kroongetuige zijn) een antwoord te veel fout heeft grijp je naast de winst.

Wie is de verliezer, winnaar en Kroongetuige 2017?

De verliezer van Kroongetuige 2017 werd direct na het proces verbaal bekend gemaakt, Fatima maakte geen kans meer op de twintig duizend euro. Zij kreeg rood licht nadat zij haar vinger langs de scanner had gehaald. Het ging tussen Esmee en Tooske. Toen Monic de vraag stelde: ‘Wie is de Kroongetuige?’ stapte Esmee naar voren om haar rol bekend te maken. Tooske was de winnaar alleen had zij het geld nog niet.

De verliezer, winnaar en Kroongetuige 2017

Zij moest het wachtwoord proberen te raden en dat in te voeren op de tablet. Zij kreeg zes minuten met de acht letters die tijdens het seizoen waren verzameld. Bij iedere aanwijzing van Monic zou er dertig seconden van de tijd worden afgehaald. Tooske maakte het heel spannend en op de laatste seconden wist zij het net in te typen en op enter te drukken. Zij heeft de twintig duizend euro gewonnen! En Esmee wilde met haar deelname aan Kroongetuige 2017 laten zien dat zij wel kan acteren. En liet de mensen die negatief waren een poepje ruiken. Want tot het moment dat zij Marcel verkeerde informatie ging geven had ik Esmee niet door als eventuele kroongetuige. Zij heeft het spel heel goed gespeeld.

Gaat er na Kroongetuige 2017 een tweede seizoen komen?

Gaat er een tweede seizoen komen? Ik vraag het mij af of RTL4 geld in een nieuw seizoen gaat steken. In België is het programma een groot succes en zijn er meerdere seizoenen uitgezonden. Toch denk ik dat Kroongetuige zou kunnen werken in Nederland als er een aantal dingen veranderd zouden worden. Zo moet het verhaal en de rechercheurs gelijk gaan lopen. Nu leek het alsof je naar twee verschillende gedeelte zat te kijken. Ook is het te veel geproduceerd, want alles staat al vast. En als ik Kroongetuige met Wie is de Mol vergelijk, lijkt het alsof zij het spel laten ademen en zien hoe het gaat lopen. Dat gebeurde bij Kroongetuige 2017 niet.

Bron foto’s: RTL4 / Videoland

Latest Reviews

Ook interessant
This made my day music
Will Sparks ft. Wiley & Elen Levon – Ah Yeah So What [Workout Music]