De winst voor de Oranje Leeuwinnen

Heel Nederland is trots op de Oranje leeuwinnen na het winnen van het Europees Kampioenschap

Heel Nederland staat al een aantal dagen op zijn kop omdat de Oranje leeuwinnen het Europees Kampioenschap hebben gewonnen. Zo’n vierenhalf tot vijf miljoen mensen hebben zondag avond gekeken naar de finale wedstrijd, waar Nederland het opnam tegen de Denen. Als je vooraf aan het Europees kampioenschap aan heel veel mensen had gevraagd of hij naar de Oranje leeuwinnen of de andere wedstrijden zouden gaan kijken. Dan hadden zoveel mensen niet gezegd dat zij dit zouden gaan volgen.

Voetbal en ik

Nu ben ik zelf geen voetbalfan en kijk ik alleen naar de wedstrijden van een Europees- of Wereldkampioenschap wanneer de spanning naar de finale flink op loopt. Toch had ik bij de wedstrijden van de Oranje leeuwinnen niet. Ook al merkte ik bij mensen om mij heen dat de spanning wel flink op liep.
Het klinkt misschien een beetje raar om te horen, maar toch ben ik wel heel erg trots op de dames. Want het is niet niks wat zij voor elkaar hebben gekregen.

Hebben de Oranje leeuwinnen heel Nederland overtuigd dat je als vrouw ook goed kan voetballen?

Van alle landen die aan het Europees kampioenschap wist het Nederlandse team bijna vlekkeloos de finale te halen.
Daarmee is het vrouwenvoetbal meteen op de kaart gezet. Omdat er voor het Europees kampioenschap op een neerbuigende manier gekeken werd naar de vrouwen, maakt dat extra trots.
Zij hebben de mensen die niet al te positief waren een poepje laten ruiken, en dat begon al voordat de dames voor het eerst op het voetbalveld stonden.

Niet alleen voor diegene die negatief tegenover de Oranje leeuwinnen stonden. Ook de heren die de afgelopen jaren niet al te best hebben gescoord kregen een wake up call! Na veel drama en wisselingen van trainers, slechte scoren op het scorebord en de grote ego’s die op het voetbalveld staan moeten zijn toch gaan laten zien wat zij kunnen. De samen straalde plezier maar vooral één groot team uit. Dat mis je bij de heren.

Een aantal dames heeft bij een grote voetbalclub aan in het Verenigd Koninkrijk weten te tekenen, maar zijn ook flink in de watten gelegd door grote merken om promotie te maken voor verschillende producten. Denk aan bijvoorbeeld voetbalschoenen. Ik hoop voor de dames dat zij het voor elkaar hebben gekregen om heel Nederland te overtuigen.

Oranje Leeuwinnen halen de winst binnen!

Want het maakt niet uit of je een man of vrouw bent. Het gaat bij een Europees- of Wereldkampioenschap omdat je kan voetballen. Op naar het wereldkampioenschap in Frankrijk in de zomer van 2019!

Latest Reviews