Bron: Avrotros | Beste Zangers 2019

De zangers van de Beste Zangers 2019

Het muzikale en zonnige programma van de Avrotros gaat bijna van start. Dit zijn de zangers en zangeressen van de Beste Zangers 2019

De Avrotros weet voor elkaar te krijgen om het ene na het andere jaar de zomer te verlengen. Op een bepaald moment leek het programma een dip te hebben. Tot dat er een aantal virale hits uitkwamen. Denk aan Davina Michelle’s ‘Het duurt te lang’. Natuurlijk heb ik het over de ‘Beste Zangers 2019’. Vanaf 24 augustus start er een nieuw seizoen bij NPO 1 en wel op zaterdag om 20.25 uur. Zet het in je agenda!

Ieder jaar is het weer de vraag welke zangeres en zangeressen er mee mogen om een aantal dagen te vertoeven op Ibiza. Dit keer is er een mix van bekende en iets minder bekende zangers en zangeressen naar het zonnige eiland gevlogen. De opnames ware in april, en de Avrotros heeft een heuse trailer online gezet. Zodat jij als kijker bent voorbereidt op Opera, metal, rock, pop, salsa, country, volks en musical. Want het komt allemaal voorbij!

Tim Akkerman

Het is tijd om de zangers en zangeressen aan je voor te stellen. Om te beginnen met een hele bekende, namelijk Tim Akkerman. Hij begon in 1999 met de band Di-Rect en heeft daar tien jaar lang keihard aan gewerkt. Toch was het na tien jaar tijd om zijn eigen weg te gaan. Dat deed hij en in 2011 kwam zijn eerste album ‘Anno’ uit. Gevolgd door het album ‘The Journey’ in 2014.

Het leek daarna heel stil te worden rondom de zanger, maar na zijn scheiding in 2018 was het tijd om groots uit te gaan pakken. Er geschreven met zijn band The Ivy League aan nieuwe muziek, dat terug gaat naar Tim zijn grote liefde Amerikaanse rock. Verwacht veel nummers en invloeden, als Bruce Springsteen, Pearl Jam en Ryan Adams dat je gaat zien bij de ‘Beste Zangers 2019’.

Floor Jansen

Als je dacht dat er een maar één metalband met een Nederlands tintje bestaat, dan heb jij het mis. Want zangeres Floor Jansen is namelijk de front vrouw van de Finse symfonische metalband Nightwish. Zij weet haar mannetje te staan, zij schrijft haar eigen muziek. Van haar hand komen de nodige hits. In het album ‘Endless Forms Most Beautiful’ uit, met daarop de grote hit ‘Élan’, waarvan de videoclip al meer dan 57 miljoen keer is bekeken op YouTube.

Nightwish is met afstand de grootste band in het genre; ze hebben al meer dan negen miljoen albums wereldwijd verkocht. Daarnaast treden ze wereldwijd op in grote arena’s zoals Wembley, festivals als Wacken Open Air en ook in onze eigen AFAS en Ziggo Dome. Geheel terecht dat Floor in 2018 de Buma Rocks Exportprijs wint. Tijd om haar zangkunsten met heel Nederland te delen in de ‘Beste Zangers 2019’.

Ruben Annink

Voor mij is Ruben Annink één van de onbekende artiesten. De relatie met muziek begon op een hele jonge leeftijd, maar werd serieuzer toen hij op zijn veertiende een halfjaar huisarrest kreeg. Hij deed ook nog mee aan het tweede seizoen van ‘The Voice Kids’, en een aantal jaar later met het vierde seizoen van ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland’. Tijdens het programma krijgt hij coaching van onder anderen Typhoon en van Pascal van Bløf. Hij haalt het tot de finale en wordt uiteindelijk tweede.

Nadat hij zijn eerste stappen zette met de muziek genre hiphop, werden er al een aantal hits gescoord. Samen met Ali B werd er een single gelanceerd. Niet veel later kwam de single ‘Nu of Nooit’ met Monica Geuze en Jonna Fraser uit. Toch is dat niet de weg dat Ruben wilt bewandelen. Zijn hart ligt bij de Nederpop. Met de single ‘Van De Liefde Weet Ik Niets’ heeft hij zijn stijl laten horen.

Emma Heesters

Na het grote succes van Davina Michelle, kon het niet anders dat er een andere Youtube zangeres naar Ibiza zou worden gehaald. Voor de ‘Beste Zangers 2019’ wordt Emma Heesters ingevlogen. Zij begon op haar achttiende op Youtube en heeft vandaag de dag meer dan 1 miljoen abonnees.

Daar blijft het niet bij want sinds kort heeft zij bij Universal Republic Records een platencontract. Daar werkt ze op dit moment in de studio met multi-platinum en Grammy Award winning record producers en schrijvers om haar eigen identiteit als artiest te vormen en dus ook eigen nummers uit te brengen. Tijd om de Nederlandse zangeres in eigen lang beroemd te maken. Daar kan haar deelname met het Avrotros muziek programma zeker bij helpen.

Henk Poort

Een oude rot uit het vak mag niet ontbreken bij de ‘Beste Zangers 2019’ editie. Om deze rol op zich te nemen, is Henk Poort aan de lijst met artiesten toegevoegd. Sinds jongs af aan weet muziek het leven van de zanger en sopraan te beïnvloeden. Hij als drummer in een bandje op bruiloften en partijen.

Na zijn eindexamen in 1988 stelt Henk zich onder de hoede van zijn Italiaanse coach Ettore Campogagliani en de Nederlandse pedagoge Margreet Honig. Henk zingt bij diverse operahuizen in Europa en bouwt een breed repertoire op. Wanneer hij de rol krijgt van Jean Valjean in ‘Les Misérables’ en de titelrol in ‘The Phantom of the Opera’, krijgt Henk pas écht grote bekendheid door Europa. Henk wilt zich niet richting op één ding, want de variatie van musical en opera spreekt hem heel erg aan.

Rolf Sanchez

Voor het grote publiek is Rolf Sanchez bekend geworden met zijn deelname aan de talentenjacht X-Factor. Daar wist hij veel indruk te maken, maar na dat seizoen leek het in Nederland stil te worden. Dat was niet helemaal het geval, wantin hij besluit in 2013 op de bonnefooi naar de Domincaanse Republiek te gaan om zich daar te storten op Spaanstalige/Latin nummers. Hij wordt ontdekt en krijgt de kans om daar op te treden in diverse televisieshows.

Inmiddels heeft Rolf een platencontract bij Sony en heeft het platenlabel ‘Latin Pulse Group’ een aanbod gedaan voor een carrière in Amerika. Hij woont tegenwoordig dus in Miami waar hij samenwerkt met o.a. Guianko Gómez, de producer van Marc Anthony. Hij wordt nu ook wel de King of Dutch Latin genoemd. Hij komt de latin vibe in het nieuwe seizoen van de ‘Beste Zangers’ brengen!

Samantha Steenwijk

De zangeres Samantha Steenwijk kon natuurlijk niet ontbreken bij de ‘Beste Zangers 2019’. Voor mij werd zij bekend met haar deelname aan ‘The Voice of Holland’. Toch timmert zij al veel langer aan de weg. In 2009 maakt Samantha haar entrée, met haar vrolijke nummer ‘Kom ga mee met mij’ wordt ze ‘talent van de maand’ bij Sterren NL. Niet veel later staat ze in het voorprogramma van Gerard Joling en treedt ze onder meer op tijdens het Mega Piraten Festijn in het GelreDome.

In 2013 deed Samantha mee aan Bloed, Zweet & Tranen, de zoektocht naar een nieuwe volkszanger. Met Gerard Joling en Roxeanne Hazes als coaches werd ze hier derde. Samantha’s eerste single na The Voice of Holland is ‘Mama’, begin december wordt de single uitgebracht en binnen een dag behaalt ze de nummer 2 positie in de iTunes Hitlijst.

Latest Reviews

Ook interessant
this made my day tv
Rupaul’s All Star Drag Race – All Stars Snatch Game