Televisie

De zomerprogrammering van RTL

De zomerprogrammering van RTL heeft een aantal nieuwe titels

Dat RTL drastische veranderingen wilt doorvoeren is duidelijk. Zij hebben recent 85 mensen achter de schermen ontslagen om een andere richting op de te gaan. Ook lijkt de zomerprogrammering van RTL onder handen te zijn genomen. Want voorgaande jaren wist de concurrent op RTL4 vooruit te lopen. Daar moest verandering in gaan komen. Maar wat?

Het Italiaanse Dorp: Ollolai

Het Italiaanse Dorp: Ollolai - Zomerprogrammering van RTL
Bron: RTLnl | Het Italiaanse Dorp: Ollolai

Op de doordeweekse dagen is er flink wat geschoven om de kijkers te laten blijven kijken. Van maandag tot en met vrijdag om 21.30 uur is het nieuwe programma ‘Het Italiaanse Dorp: Ollolai’. Tien koppels zien het wel zitten om naar het Italiaanse dorp te gaan verhuizen. Alleen vijf daarvan krijgen de mogelijkheid om voor één euro opnieuw te starten.

In eerste instantie zou het programma als ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ opvulling worden gebruikt, alleen zijn daar de ‘GTST Classics’ voor in de plaats gekomen. De zomerprogrammering van RTL is toch anders uitgepakt en later op de avond zie je hoe Ollolai wordt opgeknapt. Want de burgemeester van het Italiaanse dorpje Ollolai is ijverig bezig zijn gemeente nieuw leven in te blazen.

Ondernemende en creatieve Nederlanders zijn daarbij meer dan welkom en worden met open armen ontvangen door de lokale bevolking. We volgen de Nederlandse gezinnen en stellen die er een huis kopen, opknappen en een nieuwe business en nieuw bestaan opbouwen. Dat gaat natuurlijk voor de nodige drama en tegenslagen zorgen. Perfecte televisie om de avond mee door te komen.

Een Nieuw Leven In De Zon

Een Nieuw Leven In De Zon - Zomerprogrammering van RTL
Bron: RTLnl | Een Nieuw Leven In De Zon

Daarnaast is het op de late avond een gat gekomen nu ‘RTL Late Night’ een zomerstop heeft. Geen invallers, een pauze tot dat Twan Huys plaats neemt op de stoel van ‘Late Night host’. In de zomerprogrammering van RTL is er een ander programma ingepland ‘Een Nieuw Leven In De Zon’.

In het Engelse programma zie je hoe verschillende Britten de sprong naar het zuiden wagen. Want elk jaar trekken duizenden Britten naar het vasteland van Europa om hun droom te verwezenlijken. Je kan het zien als de Britse versie van ‘Ik Vertrek’. Want je zie ziet hoe zij proberen om een bar,, restaurant of botenverhuurbedrijf in Spanje, tot wijngaarden en B&B’s in Frankrijk te beginnen. Vanaf 16 juli om 22.30 uur bij kan je bij RTL4 van maandag tot en met vrijdag zien hoe het de Britten vergaat.

Sterren Houden Huis

Sterren Houden Huis - Zomerprogrammering van RTL
Bron: Superguide | Sterren Houden Huis

Om niet alleen herhalingen uit te zenden is er dinsdagavond een nieuwe programma geprogrammeerd. In ‘Sterren Houden Huis’ gaan bekende Nederlanders aan het restylen. In iedere aflevering zie je bekende Nederlanders die twee dagen de tijd krijgen om ieders een kamer te veranderen.

De bewoners hebben de wensen uitgesproken, het is aan de bekende Nederlander op zijn of haar plan uit te werken. Nu is de vraag of de bewoners blij zijn met het resultaat. Vanaf 17 juli om 20.30 uur bij RTL4 zie je hoe John Williams samen met de bekende Nederlanders huis houden.

Mijn Zaak Is De Beste

Mijn Zaak Is De Beste - Zomerprogrammering van RTL
Bron: RTLnl | Mijn Zaak Is De Beste

Een dag later, op woensdag avond gaan ondernemers een kijkje nemen bij de concurrentie. Want in ieder aflevering gaan drie ondernemers van bijvoorbeeld de vishandel tot hondentrimsalon, van sportschool tot museum elkaar beoordelen. Want wie van de drie is het beste.

Daarnaast komt in ieder aflevering van ‘Mijn Zaak Is De Beste’ een bekende liefhebber langs om bij alle drie de zaken te bezoek en daarna te beoordelen. Welke ondernemer de meeste punten weet te bemachtigen gaat er met de titel ‘Mijn Zaak Is De Beste!’ vandoor. Vanaf 18 juli is het programma zeven weken te zien bij RTL4.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Latest Reviews