Bron: 20th Century Fox & Filmdepot | Deadpool 2

Deadpool 2 Review

Ryan Reynolds heeft een grote budget om mee te spelen in ‘Deadpool 2’

Deadpool 2 movie poster
Bron: 20th Century Fox & Filmdepot | Deadpool 2

In 2016 wist Ryan Reynolds met het bijzondere en aanwezige karakter Deadpool veel aandacht te krijgen. De eerste film scoorde ontzettend goed en het was wachten tot dat ‘Deadpool 2’ uit zou gaan komen. Het was de eerste R-Rated film dat een ontzettend hoog bedrag binnen wist te halen. Terwijl de verwachtingen vooraf heel laag waren.

Sinds die tijd is er een hoop veranderd, want ‘Logan’ is uitgekomen als tweede R-Rated film en het einde lijkt voorlopig nog niet in zicht. Regisseur David Leitch werkte de afgelopen tijd aan de film ‘John Wick‘ en afgelopen zomer kwam de film ‘Atomic Blonde‘ uit. Dat één van mijn favoriete films van de afgelopen tijd is. Alles was je daar zag moet ook kunnen worden verwerkt in ‘Deadpool 2’.

De grofgebekte anti-held is terug met een tweede deel waar hij te maken krijgt een met persoonlijk verlies. Waardoor hij moet gaan nadenken over het leven. Wat doet er nog toe? En wat betekenen vriendschap, familie en een held zijn? Dat alles krijgt een antwoord door Russell. Hij heeft hulp nodig met het vinden van zijn plek met de superkrachten.

Wanneer Cable vanuit de toekomst komt om Russell te vermoorden, moet Deadpool alle wijsheden dat hij heeft gebruiken om hem in leven te houden. Dit alles komt er natuurlijk uit zoals alleen Ryan Reynolds oftewel Deadpool dat kan. Met veel actie, vecht scenes en natuurlijk humor.

De recensie van Deadpool 2

Wanneer je Ryan Reynolds los laat gaan met het nu beroemde karakter Deadpool krijg je een lading met grappen en actie te verwerken. De komedie is ook in ‘Deadpool 2’ van een niveau dat je aan het denken zet tot en met de flauwe grappen die te voor de hand liggend zijn.

Toch zit daar de kracht van de film, de creativiteit dat is gebruikt om de film te maken. In een aantal scenes moet Deadpool het hebben van de humor. Waar de CGI makers het beste uit probeerde te halen. Samen vormen zij een geweldig team dat niet zonder elkaar kan.

Deadpool 2 Review
Bron: 20th Century Fox & Filmdepot | Deadpool 2

In het eerste deel wilde Deadpool alles behalve onderdeel uitmaken van de X-Men. Alleen dit keer komt hij terecht in het beroemde Xavier School. Waar een aantal oude bekende terug keren en deel uitmaken van het geheel. Hij wordt een X-Man zoals hij het zelf omschrijft maar wilt al snel een eigen groep oprichten. Dat voor veel hilariteit zorgt.

Deadpool 2 is superhelden film dat zich bewust is van de typische superhelden trucjes

Het leuke aan de film is dat het heel bewust is van de typische superhelden trucjes die in andere films voorbij komen. Waar andere superhelden films zoveel mogelijk proberen om verwijzingen naar een mogelijk volgend deel, doet ‘Deadpool 2’ dat absoluut niet. Want niemand weet wat de volgende stap van Deadpool zal zijn. Want waar de rechten van de film terecht komen? Bij Disney of NBC?

Waarmee het verhaal op zichzelf staat en alleen een mogelijke vervolg film als ‘X-Force’ laat doorschemeren. En de ‘end credit scenes’ die zijn grappig maar beloven geen nieuwe karakters. Dan de beruchte scene waar de film mee begint. Vanessa komt te overlijden en je bent vanaf het eerste moment van de film met een shock gevoel aan het kijken.

Deadpool 2 Review
Bron: 20th Century Fox & Filmdepot | Deadpool 2

De karakters Domino en Cable vond ik de beste toevoegingen aan ‘Deadpool 2’. Zij wisten een eigen draai aan de karakters te geven. En verkochten dat perfect. Mocht er ooit een ‘Deadpool 2’ of ‘X-Force’ film komen dan moeten zij er ook zeker terugkomen. Dan Juggernaut en Russell. Zij waren goed in de rol die zij hadden, maar werden al snel irritant. Zodat ik met het ‘maak ze af’ gevoel in de bioscoop zat.

Daar kwamen de matige CGI kunsten bij. Want Juggernaut is een enorm mens met een ijzeren helm over zijn hoofd. Wanneer hij in beeld kwam zag je dat de speciale effecten niet perfect waren. Net zoals de scene waarbij de X-Men voor een aantal seconden in beeld kwamen. Het zag er wazig uit en haalde mij voor een aantal seconden uit de film. Hoe leuk het ook was om de groep in beeld te zien.

Seksualiteit en cameos genoeg in ‘Deadpool 2’

In de strips is Deadpool panseksueel. Hij valt niet op een bepaald geslacht maar op de persoon. In zijn eerste film werd dat amper besproken, en in ‘Deadpool 2’ kwam dat meer naar voren. Zoals de hakken dat hij droeg, het flirten met Colossus en de opmerking van Vanessa aan het einde van de film. Daarnaast had Negasonic Teenage Warhead een vriendin. Zonder dat daar al te veel aandacht aan werd geschonken. Een hele verbetering met het eerste deel.

Deadpool 2 Review
Bron: 20th Century Fox & Filmdepot | Deadpool 2

Wanneer je een aantal keer knipperde miste je een aantal cameos in ‘Deadpool 2’. Zoals Matt Damon, hij was één van de mannen aan wie Cable vroeg welk jaar zij leefde. Daar bleef het niet bij, want Brad Pitt was voor een aantal seconden film opkomen draven. Hij was de onzichtbare Vanisher. Toen hij op de elektriciteitskabels terecht kwam zag je de bekende acteur verschijnen. Het was ook leuk om te zien dat Bill Skarsgård een mini rolletje had in de film.

De soundtrack was steen goed en de humor die gebruikt is om die bij elkaar te verzamelen is heel goed. Wanneer de muziek start weet je direct wat Ryan Reynolds voor achterliggende gedachten heeft. Met bijvoorbeeld ‘9 to 5’ van Dolly Parton. En het nummer ‘If I Could Turn Back Time’ van Cher. Het paste perfect in de momenten waarop de nummers werden gedraaid.

Latest Reviews