Picl Logo
Bron: Herrie Film & TV | Picl Logo

Deze content is vanaf oktober bij Picl

Deze documentaires en films zijn vanaf oktober bij Picl te zien

Bron: Herrie Film & TV | Picl Logo

Tussen alle spektakel in de bioscoop en het overweldigende aanbod bij de on demand diensten. Kan je gelukkig terecht bij een ander platform, voor wat diepgang. In september kwamen een aantal documentaires en films online, maar hieronder staan de titels die vanaf oktober bij Picl te zien zijn. Deze maand zijn het over het algemeen documentaires waar je naar kan kijken.

Mocht je behoefte hebben in meer films? Vanaf 6 oktober kan je wekelijks naar korte films kijken op NPO 3. Laat op de zaterdagavond kan je terecht voor films die 45 minuten duren. Dit zijn de titels die zes weken achter elkaar worden uitgezonden.

Thank You For The Rain

Thank You For The Rain - Deze documentaires en films zijn vanaf oktober bij Picl te zien
Bron: El Documental Del Mes | Thank You For The Rain

Dat het klimaat een groot probleem is voor de hele wereld, mag na jaren wel duidelijk zijn. Alleen laat ‘Thank You For The Rain’ zien wat voor impact de verandering van het klimaar met zich mee brengt. Want de Keniaanse broer Kisilu, begon vijf jaar geleden met het vastleggen van zijn leven.

Voor filmmaker Julia Dahr was er genoeg materiaal om een documentaire te maken. Voor vele moeten de ogen worden geopend, want het probleem is groter dan dat men denkt. Als je naar de beelden van ‘Thank You For The Rain’ kijkt komt het pas binnen dat er echt iets moet veranderen. De documentaire is vanaf 1 oktober bij Picl te zien. De documentaire wordt door Movies That Matter uitgebracht in Nederland.

Sprekend Nederland

Sprekend Nederland - Deze documentaires en films zijn vanaf oktober bij Picl te zien
Bron: Cinema Delicatessen & Filmdepot | Sprekend Nederland

‘Sprekend Nederland’ is een portret van Nederland aan de hand van toespraken op bruiloften, partijen, begrafenissen, openbare manifestaties, politieke bijeenkomsten en protestmarsen. De film is een caleidoscoop van speeches en situaties waarin de tijdgeest anno nu wordt gevangen: van een volkskroeg tot het Koninklijk Paleis en van het kampioensfeest van Feyenoord tot de dood van een 100-jarige Antilliaanse vrouw.

Het draait in ‘Sprekend Nederland’ niet altijd om diegene die achter de microfoon staat. De andere momenten ligt de focus juist op het publiek, dat naar de toespraak luistert. De documentaire laat zien hoe Nederland haar geluk viert en tradities voortzet, maar ook hoe ons land verdeeld is in allerlei clubjes waarbinnen men zich geborgen voelt.

Een multicultureel land dat nog steeds lijkt te moeten wennen aan het feit dat het multicultureel ís en niet precies weet hoe men met de nieuwkomers moet omgaan. Je kan vanaf 4 oktober bij Picl terecht om de beelden zelf te zien. Het is door filmmaker John Appel gemaakt en wordt door Cinema Delicatessen uitgebracht. De documentaire komt op het juiste moment om te laten zien hoe Nederland precies in elkaar steekt.

Light As Feathers

Light As Feathers - Deze documentaires en films zijn vanaf oktober bij Picl te zien
Bron: Herrie Film & TV & Filmdepot | Light As Feathers

De vijftienjarige Eryk woont met zijn moeder, oma en overgrootmoeder in een klein dorpje in Polen. Zijn vader is er lang geleden vandoor gegaan en speelt geen rol in zijn leven. Eryk heeft een te intieme relatie met zijn manipulatieve moeder en is verliefd op zijn buurmeisje van dertien, Klaudia. Maar hij kent het verschil niet tussen misbruik en liefde.

De film is geselecteerd voor het Toronto International Film Festival (TIFF) en is vanaf donderdag 4 oktober bij Picl te zien. Regisseur Rosanne Pel heeft alles vast gelegd, en in Nederland wordt de film uitgebracht door Herrie Film & TV.

Regained Memory

Regained Memory - Deze documentaires en films zijn vanaf oktober bij Picl te zien
Bron: Amstelfilm & Filmdepot | Regained Memory

In het hedendaagse Sarajevo is het leven van Amir op z’n kop gezet door het onverwachte verlies van zijn vrouw. Tot zijn verdriet kan hij zich haar niet goed voor de geest halen, waardoor hij op zoek gaat naar herinneringen aan haar. Ondertussen dringt het oorlogsverleden zich aan hem op dat hij als kind heeft meegemaakt.

Terwijl hij zo zijn leven weer op de baan probeert te krijgen, ziet hij over het hoofd dat hij verantwoordelijkheid draagt voor zijn dochter. De Wereldpremière vond plaats op de ‘Karlovy Vary Internationaal Film Festival’. Regisseur Stijn Bouma wist zichzelf te plaatsen in het “Future Frames – Ten New Directors To Watch” programma. Amstelfilm brengt ‘Regained Memory’ uit en is vanaf 4 oktober bij Picl en in de bekende filmhuizen te zien.

Burning

Burning - Deze documentaires en films zijn vanaf oktober bij Picl te zien
Bron: Imagine Filmdistributie & Filmdepot | Burning

Jongsoo werkt als parttime koerier in Seoul, maar droomt van een schrijverscarrière. Op een dag wordt hij op straat aangesproken door een oud klasgenootje: de leuke en opgewekte Haemi. Ze staat op het punt om naar Afrika te reizen en vraagt hem of hij in de tussentijd op haar kat wil passen. Jongsoo betwijfelt of het beestje wel echt bestaat, maar valt als een blok voor Haemi en stemt graag toe.

De teleurstelling volgt al snel. Haemi keert terug met de charmante, mysterieuze Ben die ze in Nairobi heeft opgepikt. Tussen de drie ontwikkelt zich een ongemakkelijke driehoeksverhouding welke verergert door Bens merkwaardige ‘hobby’. Dan verdwijnt Haemi spoorloos. Koreaanse meester. De film ‘Burning’ wist veel indruk te maken bij het Cannes Filmfestival. Vanaf 11 oktober bij Picl te zien, en is gemaakt door Lee Chang-Dong. Imagine Filmdistributie is verantwoordelijk voor het uitrollen van de film.

Zie Mij Doen

Zie Mij Doen - Deze documentaires en films zijn vanaf oktober bij Picl te zien
Bron: Memphis Film & Filmdepot | Zie Mij Doen

Drie jaar lang kwam Klara Van Es in Monnikenheide, waar mensen met verstandelijke en fysieke beperkingen wonen. In het laatste jaar begon ze te filmen, wat resulteerde in ‘Zie Mij Doen‘,een warme en genuanceerde film over mensen die helemaal niet zo ‘beperkt’ blijken te zijn. In tijdloos zwart-wit, wat de film losrukt uit de banaliteit van alledag.

Een tijd geleden zag ik de trailer van de documentaire. Ik was enthousiast en ben benieuwd naar het eind resultaat. Het is alleen wachten tot dat de documentaire vanaf 11 oktober bij Picl te zien is. Het ziet er naar uit dat Klara van Es goed werk heeft afgeleverd. Dankzij Memphis Film kan je binnenkort naar de film en documentaire gaan kijken.

Leaning Into The Wind

Leaning Into The Wind - Deze documentaires en films zijn vanaf oktober bij Picl te zien
Bron: Periscoop Film & Filmdepot | Leaning Into The Wind

Een wonderschone onderdompeling in de wereld van Andy Goldsworthy; een Schotse kunstenaar die je onderdeel maakt van de natuur op een ongekend bezielde wijze. Een landschapskunstenaar die soms enorme stenen en bomen bewerkt, maar nog vaker de vergankelijkheid zoekt met regendruppels, bloemblaadjes en rietstengels. Die zich als een soort insect hoog door een uitgebloeide heg in het Schotse landschap voortbeweegt.

Misschien kun je je zijn werk nog het best omschrijven met de Japanse term ‘Mono No Aware’, het hartverscheurende van de dingen, of ook wel de gevoeligheid voor dingen. Door de unieke blik van Goldsworthy, bekijk je de wereld zelf ook met nieuwe ogen. Het voelt als opgaan in de natuur, als iets heilzaams, zonder ook maar ergens zweverig te zijn. Een film die mede dankzij de prachtige sound-track van de beroemde Fred Frith op zichzelf staat, maar ook dus onderdeel is van zijn kunst.

Voor iedereen die nog niet eerder kennismaakte met de kunst van Andy Goldsworthy een adembenemende ervaring. Vanaf 11 oktober bij Picl en de bekende filmhuizen te zien. De documentaire beloofd een mooi inkijk in het leven van de kunstenaar te geven van Andy Goldsworthy. Het geheel is vast gelegd door Thomas Riedelsheimer en uitgegeven door Periscoop Film.

Latest Reviews