Movie

Deze films draaien in oktober in de bioscoop

Een nieuwe lading met films staat klaar om vanaf oktober in de bioscoop te schitteren

Met de bekende feestdag Halloween zou je verwachten dat de bioscopen daarop zijn ingericht. Dat is absoluut niet het geval, met een klein aanbod aan horror en griezel films moet je het dit jaar doen. Verder is er ingezet op de herfst vakantie, want daarvoor en omheen worden er een aantal goede titels uitgebracht. Deze films draaien in oktober in de bioscoop, en mag je niet missen.

Voor iedere smaak draait er iets, van animatie, griezelfilms tot en met musicals en superhelden films. De titels die in oktober in de bioscoop draaien zijn het kijken meer dan waard. Welke film mis je in de lijst? En welk van de onderstaande titels zijn volgens jou het wachten meer dan waard? Laat het hieronder of via de sociale media aan mij weten.

De drie films die je aan begin van oktober in de bioscoop gaan draaien zijn ‘Smallfoot’, ‘A Star Is Born’ en ‘Venom’. Drie films die totaal verschillend zijn en ook een ander publiek aanspreken. Ik ga ze stuk voor stuk af zodat jij weet wat je kan verwachten en of je deze film binnenkort moet gaan zien.

Smallfoot

Smallfoot - Een nieuwe lading met films staat klaar om vanaf oktober in de bioscoop te schitteren
Bron: Warner Bros & Filmdepot | Smallfoot

Warner Bros heeft veel succes met de horror afdeling, maar de animatie films lijken nog in de kinderschoenen te staan. Met de film ‘Storks‘ liet de studio zien een goede film te kunnen maken en uit te brengen. Alleen leek het grote publiek deze film links te laten liggen. Met ‘Smallfoot‘ is er een nieuwe kans, waar zij wederom de werkelijkheid aanpassen en daar een verhaal van maken.

Dit keer is het aan Bigfoot om te kijken of de mensheid echt bestaat. Want de yeti-gemeenschap van Bigfoot vertellen elkaar de meest gevaarlijke verhalen over de gevaarlijke mensen. Tot dat Migo naar beneden gaat om op onderzoek uit te gaan. De film beloofd veel humor en ook originele muziek voor jong en oud. Waardoor de soundtrack achteraf heel vaak opgezet kan worden. Pak je agenda want ‘Smallfoot’ is vanaf 4 oktober in de bioscoop te zien.

A Star Is Born

A Star Is Born - Een nieuwe lading met films staat klaar om vanaf oktober in de bioscoop te schitteren
Bron: Warner Bros & Filmdepot | A Star Is Born

Dat muzikale films een grote hit kunnen worden beweest ‘The Greatest Showman’ eind 2017 en begin 2018. Op dat succes hopen Bradley Cooper en Lady Gaga mee te kunnen varen. Want vanaf 4 oktober draait de muzikale film ‘A Star Is Born’ in de Nederlandse bioscopen. De eerste recensies en reacties van verschillende filmfestivals zijn positief. Waar de chemie van de twee acteurs en de muziek heel goed lijkt te zijn.

Zelf was ik onder de indruk van de trailer die door Warner Bros was uitgebracht. Voor Bradley Cooper is dat een mooie opsteker want hij is tevens de regisseur van de film remake. Het verhaal van de film gaat over Jackson Maine. Maine ontdekt en wordt verliefd op de onbekende, worstelende artiest Ally. Ze heeft haar droom om het te maken in de muziek business zo goed als opgegeven, tot Jack haar aanmoedigt haar plek in de spotlights op te eisen. Wanneer dit lukt, begint hun liefdesrelatie echter scheurtjes te vertonen.

Venom

Venom - Een nieuwe lading met films staat klaar om vanaf oktober in de bioscoop te schitteren
Bron: Sony Pictures & Filmdepot | Venom

De Marvel films zijn een enorm succes, en Sony heeft de rechten in handen van de karakters die bij Spider-Man horen. Daar hoort ‘Venom’ ook bij, en het is tijd om kennis te maken met een nieuw universum. Sony heeft hele grote plannen en de vraag is of dat een succes gaat worden. Want de eerste tijd zal je Spider-Man niet zien in deze films, want die is nu betrokken bij de Marvel/Disney films.

In ‘Venom‘ zie je hoe Eddie Brock als journalist in aanraking komt met het vreemde goedje. Dat er voor zorgt dat hij Venom wordt. Een anti-superheld die achter de slechteriken aan gaat. Maar ook dingen doet die niet door de beugel kunnen. Het beloofd een spraakmakende film te worden. De trailer gaf het gevoel alsof je naar een jaren ’90 superhelden film zat te kijken. Vanaf 4 oktober kan je zelf zien of dat ook het geval is.

Zwaar Verliefd

Zwaar Verliefd - Een nieuwe lading met films staat klaar om vanaf oktober in de bioscoop te schitteren
Bron: Dutch Filmworks & Filmdepot | Zwaar Verliefd

De dagen worden korter en dan kan een romantische komedie je heel goed doen. De film ‘Zwaar Verliefd‘ draait vanaf 11 oktober in de bioscoop. Met in de hoofdrollen Barbara Sloesen en Jim Bakkum, zij spelen de dierenarts Isa en labrador eigenaar Ruben. Wanneer de labrador van Ruben een chocolade vergiftiging heeft is Isa de enige die de hond kan redden. Maar op dat moment valt zij als een blok voor de betrokken honden eigenaar.

De film beloofd een boodschap te verkondigen waarbij jij jezelf moet zijn en niet veranderen voor een ander. Want Isa geloofd niet dat Ruben ook voor haar valt. Zij sluit zichzelf op in de sportschool en wilt laten zien hoe slank zij is. Alleen is dat niet waar Ruben voor was gevallen. Regisseur Jamel Aattache gaat een aantal jaar mee in de filmwereld, maar gaat ‘Zwaar Verliefd’ een nieuwe hit zijn?

Goosebumps 2: Haunted Halloween

Goosebumps 2: Haunted Halloween - Een nieuwe lading met films staat klaar om vanaf oktober in de bioscoop te schitteren
Bron: Sony Pictures & Filmdepot | Goosebumps 2: Haunted Halloween

In oktober 2016 kwam de eerste ‘Goosebumps’ film uit, waar Jack Black een hele grote rol in speelt. Voor ‘Goosebumps 2: Haunted Halloween‘ is er een nieuwe cast te vinden in het kleine dorp. Waar er een boek is overgebleven van het vorige avontuur. Wanneer dat open wordt gemaakt, komen alle karakters van de schrijver R.L. Stine weer terug in het dorp.

Aan Sarah, Sonny en Sam de taak om alle monsters weer terug in het boek te krijgen. De trailer zag er goed uit en de effecten die tot nu toe klaar zijn waren ook goed. de film wordt op het juiste moment uitgebracht, want de herfst vakantie staat dan op het punt te beginnen. Vanaf 11 oktober in de bioscoop. Wil jij deze film niet missen?

Hell Fest

Hell Fest - Een nieuwe lading met films staat klaar om vanaf oktober in de bioscoop te schitteren
Bron: Dutch Filmworks & Filmdepot | Hell Fest

Welke horror film wel op tijd komt voor Halloween is ‘Hell Fest‘. De kijker gaat samen met de karakters naar een pretpark waar onder de bezoekers een moordenaar loopt. In eerste instantie hebben de mensen niet door wat er aan de hand is, maar de moordenaar laat aan een groepje vrienden merken dat hij bloed wilt zien. Ook al zit je in een attractie je ontkomt er niet aan om achter na te worden gezeten.

Als je Halloween wilt vieren in de bioscoop, moet je zeker naar ‘Hell Fest’ gaan. Dutch Filmworks brengt de film uit in Nederland en zal hier waarschijnlijk een succes in handen hebben. Want de film ‘Halloween’ komt 1 november uit, net een dag te laat om tijdens de feestdag Halloween het publiek de stuipen op het lijf te jagen.

Night School

Night School - Een nieuwe lading met films staat klaar om vanaf oktober in de bioscoop te schitteren
Bron: Universal Pictures & Filmdepot | Night School

Er valt gelukkig ook genoeg te lachen in oktober in de bioscoop. Met ‘Night School’ bundelen Kevin Hart en Tiffany Haddish de krachten. Zij zijn op komedie gebied het meest populair en zullen een hoop bioscoop bezoekers weten te trekken. Vanaf 18 oktober draait de film in de Nederlandse bioscopen.

Voor het karakter dat Kevin Hart speelt lijkt het leven tegen te zitten, en om het op de rit te krijgen moet hij terug de schoolbanken in. Voor de klas staat het karakter van Tiffany Haddish en zij geeft op haar eigen manier les. Dat maakt de les heel interessant en verwarrend tegelijkertijd. De regisseur van ‘Girls Trip‘, Malcolm D. Lee zit achter de film. Dat beloofd een hoop hysterie in de bioscopen.

Latest Reviews

Ook interessant
blog-this-made-my-day
Thanksgiving: De feestdag van dankbaarheid