De volgende films zijn technisch geen kerst film, maar kunnen dat wel zijn
Bron: Mint Owl & Unsplash

Deze films zijn technisch geen kerst film (of toch wel?)

De volgende films zijn technisch geen kerst film, maar kunnen dat wel zijn

Ieder jaar wanneer de kerst eraan komt, is er online en offline een discussie gaande. Het gaat om welke films wel of geen kerstfilms zijn. Nu laten de verschillende filmstudio’s weinig los en mengen zich vooral niet in de discussie. Daarom een lijst met films waarvan de titels technisch geen kerst film is. Maar er op de één of andere manier wel mee te maken hebben. Mocht jij nog meer suggesties hebben? Laat het onder dit bericht achter. Waardoor er een volledige lijst online staat.

Iron Man 3

Één van de weinige studio’s die zich wel hebben uitgesproken over een film, is Marvel. Er is namelijk naar buiten gekomen dat ‘Iron Man 3’ sinds korte tijd een officiële kerst film is. Ook al krijg je niet de standaard kerst elementen te zien, wat mij betreft technisch geen kerst film. Sinds 2013 werd er gespeculeerd of het derde deel van de trilogie speciaal bij andere kerstfilms zou horen.

Toen Disney Plus op 12 november werd gelanceerd, werd er al snel gezocht op de term ‘Christmas’. Als je dat doet krijg je een lijst met film titels te zien. Op één van de afbeeldingen staat Robert Downey Jr. Waardoor er officieel een kerst film in de Marvel Cinematic Universe aanwezig is. Op deze manier kunnen de Marvel fans ieder jaar terug om in de kerststemming te komen.

Die Hard

De film ‘Die Hard’ kon niet ontbreken in de lijst met films, die technisch geen kerst film zijn. Sinds de release in 1988 heeft men het over deze film. Bruce Willis probeert zijn vrouw te redden uit de handen van Duitse terroristen. Nu speelt de film zich net voor de feestdagen af. Om nog specifieker te zijn, de ontvoering vind namelijk plaats tijdens een kerst borrel.

Waar rekening mee is gehouden met de aankleding. Je krijgt genoeg kerst versiering en bomen te zien. Waardoor je als kijker het gevoel hebt naar een kerst film zit te kijken. De discussie zal eer altijd blijven, want Bruce Willis zegt dat ‘Die Hard’ geen kerstfilm is. Terwijl Steven E. de Souza, de scenarioschrijver van de film, tegenover de acteur staat. Hij geeft aan dat ‘Die Hard wel een kerst film is.

Jumanji (1995)

In 1995 kwam de klassieker ‘Jumanji’ uit. Waarin Robin Williams de rol van Alan Parrish speelt. Hij ontdekt Jumanji, een mysterieus en reuze spannend spel. Wanneer Alan het samen met zijn vriendinnetje Sarah gaat spelen, ontdekt hij, te laat, dat het spel bovennatuurlijke krachten heeft.

Door een ongelukkige worp van de dobbelstenen wordt hij de jungle van Jumanji ingezogen. Daar blijft hij 26 jaar lang opgesloten tot hij door twee nietsvermoedende kinderen wordt bevrijd. Samen met Judy en Peter moeten de inmiddels volwassen geworden Alan en Sarah het spel uitspelen. Nu is het technisch geen kerst film, maar zou het wel kunnen zijn. Want aan het eind van ‘Jumanji’, wanneer Alen uit het spel is gekomen, is het kerst.

While You Were Sleeping

De jaren ’90 was een tijd dat romantische komedies volop werden gemaakt. Nu is voor vele de film ‘While You Were Sleeping’ met Sandra Bullock en Bill Pullman, een klassieker met veel humor. Dat is ook het geval, al kan je vandaag de dag een aantal vraagtekens bij het verhaal zetten. Het neemt niet weg dat deze film ideaal is om rond de feestdagen te gaan kijken.

Er zit humor, romantiek en een goed einde van het verhaal in. Waardoor het een genot in om naar te kijken. De film gaat over de eenzame Lucy is verliefd geraakt op een reiziger, die ze elke dag tegenkomt. Wanneer hij op een dag op de rails valt redt ze zijn leven. Hij raakt echter wel in een coma. De familie van de man denkt dat ze zijn verloofde is. De broer van de man is in eerste instantie sceptisch, maar wordt langzaam verliefd op Lucy.

Gremlins

Voor mij is en blijft ‘Gremlins‘ een film dat ik jaarlijks voor de feestdagen moet hebben gezien. Dat komt omdat het voor mij niet een stereotype kerstfilm is. Terwijl het wel rondom de feestdagen afspeelt. Daarom past de film perfect in het straatje met andere die technisch geen kerst film zijn, maar er wel tegen aan schuren. Met humor, horror, spanning en oude technieken is het een must om te kijken.

Er wordt een een derde deel gewerkt, waar ik naar uit kijk. Mocht je de klassieker uit 1984 nog niet hebben gezien? Het gaat over een man zoekt een cadeau voor zijn zoon, en vindt in Chinatown het klein lief beestje Gizmo. Er zijn echter drie regels waar hij zich moet houden: geen water, geen eten na middernacht en geen fel licht. Als het beestje echter, doordat zijn zoon hier niet goed op let, groene Gremlins begint te kweken, breekt de hel los.

De Harry Potter serie

Natuurlijk mag de Harry Potter serie niet ontbreken. In (bijna) iedere film wordt er aandacht aan kerst besteed. Op de één of andere manier hebben vele mensen met mij, de neiging om jaarlijks een Harry Potter binge marathon te houden. De spanning, volgen van bekende karakters, het verhaal en band tussen Harry, Hermelien en Ron zorgt voor een vriendschappelijke band. De discussie kan nog zijn welk van de zes films het meest aansluit bij de kerst.

Als je even zoekt op het internet krijg je al snel een idee welke titels naar voren komen. Zo wordt ‘Harry Potter and the Sorcerer’s Stone‘ naar voren geschoven, maar ook ‘Harry Potter and the Goblet of Fire‘ en ‘Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2’ worden genoemd. Al met al, de films zorgen voor de juiste kerst stemming. Zonder het er te dik boven op te leggen. Daarom past het perfect in de lijst met titels die technisch geen kerst film zijn

Latest Reviews

Ook interessant
New Music: Amy Miyu, Alma en Meghan Trainor