Welke Nederlandse Netflix Original series en films komt binnenkort naar de streamingdienst?
Source: Mollie Sivaram & Unsplash | Nederlandse Netflix Originals

Deze Nederlandse Netflix Original series/films komen eraan

Welke Nederlandse Netflix Original series en films komt binnenkort naar de streamingdienst?

Netflix heeft sinds de aankondiging van verschillende streaming diensten, hard gewerkt om met originele content te komen. Waardoor er over de hele wereld wordt gewerkt aan Netflix Originals. Alleen ontbreekt het tot nu toe aan een grote hoeveelheid Nederlandse Netflix Original series en films. Toch wordt er achter de schermen het één en ander gemaakt.

Lees hier welke Nederlandse Netflix Originals er binnenkort online uit gaan komen. Hieronder heb ik het alleen over de projecten die zijn aangekondigd door de streamingdienst, er kan altijd een titel op een onverwacht moment worden gelanceerd.

Comedy-Serie met Elise Schaap

De afgelopen jaren hebben de Netflix abonnees niet om actrice Elise Schaap gekund. Ze was namelijk te zien in de eerste twee seizoenen van ‘Undercover’. Daar komt over een tijd een andere Nederlandse titel bij, namelijk de eerste Nederlandse Netflix comedy-serie.

De makers laten het volgende los over de serie: “Uit fascinatie voor de wereld van influencers, ontstond het idee voor deze comedy serie. We zijn heel trots dat we dit voor Netflix mogen co-produceren en kunnen niet wachten om op de set te staan.” Als alles goed verloopt, komt de eerste serie uit de lijst met Nederlandse Netflix titels in 2022 online.

Anna Drijver, Elise Schaap en Jelle de Jonge maken en co-produceren de serie in samenwerking met NL Film. Het script is geschreven door Anna Drijver en Jelle de Jonge zal de serie regisseren. De serie vertelt het verhaal van Michelle en haar obsessie om influencer te worden.

Michelle raakt verslaafd aan online erkenning en gaat daarvoor steeds verder. Hierdoor verblind, maakt ze de relaties met familie en vrienden kapot. Hoeveel volgers ze ook krijgt, het lijkt de leegte die ze voelt niet op te vullen. Maar ‘following’ gaat boven familie en niks gaat boven de lifestyle en de likes…

Ferry de Film

Zoals ik hierboven al aangaf, is de serie ‘Undercover’ een groot succes voor Netflix. In het tweede seizoen werden Ferry en Danielle erg gemist. De Nederlandse en Vlaamse kijkers hebben de streamingdienst overladen met mailtjes en andere berichten. Waardoor er een film uit gaat komen.

De precieze releasedatum is onbekend, wel dat het een prequel van het eerste seizoen is. Waardoor de kijker meer krijgt te weten over de beruchte crimineel. Naast een aantal oude bekende zijn er ook een paar nieuwe gezichten aan de cast toegevoegd. Denk aan een Monic Hendrickx en Huub Stapel.

Mocht jij meer willen weten wat er in de film zit? Frank Lammers heeft een checklist gemaakt! Een complete lijst met wat je allemaal wel (of juist niet!) kunt verwachten van de film Ferry. Van onverstaanbare Belgen tot Khaleesi. Frank geeft je alvast een kleine vooruitblik op wat er komen gaat.

Dirty Lines

Naast komedie komt er ook een Nederlandse drama serie. Natuurlijk kan de Nederlandse kijk op seks en drugs niet ontbreken. Waarmee de makers kunnen laten zien, waar wij bekend om staan. Op het moment van het schrijven, is er weinig bekend over wat er gaat komen. Maar ook wanneer de serie online gaat komen. Netflix heeft wel het volgende over de serie bekend gemaakt:

“De serie vertelt het verhaal van de jonge zakenman Frank Stigter. Na een aantal mislukte pogingen om een eigen zaak te beginnen, ziet Frank zijn kans schoon als de nationale telefoonmaatschappij PTT betaalnummers op de markt gaat brengen. Met hulp van zijn broer en zus en enkele dubieuze investeerders begint hij het eerste telecom-seks bedrijf van Europa.

Wat begint als een knullig geïmproviseerd experiment in de garage van hun ouders, ontwikkelt zich in razend tempo tot een miljoenenindustrie. De serie speelt zich af aan het einde van de Koude Oorlog en inspireert een jonge generatie om het doemdenken van de jaren tachtig van zich af te schudden en het leven te vieren.

Amsterdam wordt het epicentrum van een culturele revolutie met een radicale nieuwe muziekvorm (house) en een nieuwe lovedrug (XTC). De sekslijnen bieden de mogelijkheid om op een nieuwe manier anoniem seks te ervaren en dwingen de makers om hun eigen verborgen verlangens te onderzoeken.”

Forever Rich

Na ‘De Libi’ hebben de makers hun zinnen gezet op een nieuwe originele film. Dit keer zijn Shady el-Hamus en Jeroen Scholten klaar om de eerste Nederlandse Netflix original te gaan maken. Waarin het verhaal van Richie wordt verteld. Een jonge artiest die op het punt staat de grootste Nederlandse rapper ooit te worden.

Alles lijkt goed te gaan in zijn leven, tot hij vlak voor een belangrijk optreden door een groep gewapende tieners wordt beroofd van zijn peperdure horloge. De beelden van de verovering verschijnen ook nog eens online en worden massaal gedeeld. Wat volgt is een spannend kat-en-muisspel, waarin Richie zowel z’n reputatie als z’n vermogen moet riskeren.

Eerder in 2020 lichtte El-Hamus en Scholten al toe wat we van het komische crime-drama kunnen verwachten. ‘Het verhaal gaat over een jonge hiphopartiest en zijn obsessie met status en succes. Een film over identiteit, online versus offline, en zijn gevecht met de sociale media, die ‘m natuurlijk kunnen maken of breken,’ vertelt Scholten in een Netflix promo video. Eind 2021 zal de Nederlandse Netflix Original op de streamingdienst te zien.

Misfit 3 en serie

De Nederlandse film serie ‘Misfit’ is sinds 2017 een grote hit. Na twee bioscoopfilms is het vanaf 23 april tijd om de reeks af te sluiten op Netflix. In de video hierboven wordt verteld, dat de fans daar naar uit kunnen kijken. Om niet bij verschillende diensten te hoeven zijn, komen de eerste twee delen ook naar Netflix.

Voor de fans is er nog meer goed nieuws, want hier blijft het niet bij. Naast ‘Misfit 3 de Finale’ is cast en crew bezig om de Nederlandse Netflix Original serie ‘Misfit de Serie’ te gaan maken. Over een releasedatum en verhaal is nog niets over bekend. Wel is bekend waar de derde film overgaat, namelijk:

‘Misfit 3 De Finale’ gaat over Julia, Nick en Sterre. Ze beginnen het schooljaar goed: ze hebben een contract bij een platenlabel en mogen optreden in een grote nationale liveshow. Totdat na een fusie van de twee scholen iedereen van het Olympus College bij hen op het Hoogland komt, inclusief hun eeuwige rivale Babette!

Alle squads staan op zijn kop en terwijl Babette haar nummer 1 positie terug probeert te winnen, raken de Misfits bevriend met de verlegen Tara. De Misfits moeten alles op alles zetten om bij elkaar te blijven en hun droom te volgen om de finale van de internationale muziekwedstrijd, de TMA’s, te winnen.

Just Say Yes

In 2020, toen corona een tijd in Nederland aanwezig was, werd bekend gemaakt dat ‘Just Day’ Yes’ werd gemaakt. Waardoor programma’s als RTL Boulevard duidelijk maakte hoe de makers te werk zijn gegaan. Omdat heel Nederland afstand moest houden. Dankzij de recent lock down, is het onmogelijk om een film in de bioscoop te lanceren.

Deze film is één van de Nederlandse films die is gesneuveld, althans de film wordt nu op Netflix gelanceerd in plaats van de bioscoop. De teaser trailer staat hierboven. De releasedatum staat nu gepland voor 2 april. In ‘Just Say Yes’ speelt Yolanthe Cabau de rol van Lotte. Waarmee er snel een Nederlandse Netflix Original film aan de catalogus wordt toegevoegd.

Lotte droomt haar hele leven al van haar ideale bruiloft, maar haar droom spat uiteen als haar aanstaande de trouwerij onverwacht afblaast. Naast Yolanthe zijn er ook rollen weggelegd voor grote namen als Jim Bakkum, Noortje Herlaar, Nienke Plas, Tino Martin, Kim-Lian van der Meij, Josylvio, Pip Pellens en vele anderen.

Latest Reviews