Bron: NPO & Jan Willem van Hofwegen | NPO

Deze nieuwe programma zie je vanaf oktober bij NPO 1, 2 en 3

Een aantal nieuwe programma’s zijn vanaf oktober bij NPO 1, 2 en 3 te zien

Een aantal nieuwe programma's zijn vanaf oktober bij NPO 1, 2 en 3 te zien
Bron: NPO & Jan Willem van Hofwegen | NPO

Het nieuwe televisie seizoen lijkt rustig van start te zijn gegaan. Er zijn tot nu toe geen hele grote flops of andere klappers geweest. Een aantal nieuwe programma’s zullen binnenkort van start gaan. Hieronder deel ik een aantal nieuwe programma’s die vanaf oktober bij NPO 1, 2 of 3 te zien zullen zijn.

Omdat de regering boven op de programmering zit, is het belangrijk dat een programma niet alleen entertainment is. Er moet een andere invulling aan een programma worden gegeven. Het moet bijvoorbeeld informatief zijn of de kijker op een leuke manier ‘cultureel opvoeden.’ Programma’s als ‘Ranking The Stars’ hebben sneller de kans om niet goed gekeurd te worden. Het is enkel en alleen entertainment. Bij de onderstaande programma’s die vanaf oktober bij NPO 1, 2 en 3 te zien zijn, is dat niet het geval.

Je krijgt van alles wat, maar welk programma wil jij heel graag zien? Daarnaast zijn er nog programma’s waarmee de NPO het najaar starten die door gaan in oktober. Er is genoeg te zien op televisie. Het is alleen de vraag, waar heb je zin in om naar te kijken? Laat het hieronder of via de sociale media weten.

NPO 1

Anita Wordt Opgenomen – maandag 15 oktober om 22.10 uur

Anita Wordt Opgenomen - Een aantal nieuwe programma's zijn vanaf oktober bij NPO 1, 2 en 3 te zien
Bron: KRO-NCRV | Anita Wordt Opgenomen

Een nieuw seizoen van ‘Anita wordt Opgenomen’ is vanaf oktober bij NPO 1 te zien. Voor dit seizoen laat de presentatrice zich weer opsluiten, om te ervaren hoe het is om daar te verblijven. Het is de vierde keer dat Anita zich laat opnemen. In het vierde seizoen leeft Anita mee met de gedetineerden en medewerkers van de vrouwengevangenis Nieuwersluis. Waarbij je een kijkje achter de schermen krijgt, maar vooral de persoonlijke verhalen van de gedetineerden en medewerkers krijgt te horen.

Lief Dagboek – Zondag 28 oktober om 21.20 uur

Lief Dagboek - Een aantal nieuwe programma's zijn vanaf oktober bij NPO 1, 2 en 3 te zien
Bron: NTR | Lief Dagboek

Vele mensen moesten vroeger hun gedachten en denkwijze van zich af schrijven in een dagboek. In ‘Lief Dagboek’ lezen mensen voor uit de dagboeken die ze in hun puberteit hebben geschreven. Vanaf 28 oktober bij NPO 1 te zien, waar Marc-Marie Huijbregts te presentatie op zich neemt. In het programma zie hoe de mensen voor een volle zaal hun spannende, onthullende en gênante verhalen voorlezen. Dat alleen maar kan zorgen voor hele herkenbare en toch verrassende reacties.

NPO 2

Voor De Vorm – Donderdag 18 oktober om 21.30 uur

Voor De Vorm - Een aantal nieuwe programma's zijn vanaf oktober bij NPO 1, 2 en 3 te zien
Bron: NTR | Voor De Vorm

Iedere dag drinken we uit een glas, trekken we onze sneakers aan, zitten we op een toiletpot en stappen we op de fiets. Dat vinden we vanzelfsprekend. Ontwerper Christien Meindertsma vindt niets vanzelfsprekend. In het nieuwe NTR programma ‘Voor de Vorm’, dat vanaf 18 oktober bij NPO 2 is te zien, onderzoekt zij iedere aflevering de vorm van een ander gebruiksvoorwerp.

Waarom ziet iets er zo uit als het eruit ziet en hoe is dat zo gekomen? Christien duikt in de oorsprong, functie en toekomst van alledaagse gebruiksvoorwerpen als de bril, het wijnglas en de bh. Na het zien van ‘Voor de Vorm’ kijk je anders naar je kamerplant en zit je nooit meer hetzelfde op de pot. Want wie kijkt en zoekt, vindt achter elke vorm een verhaal.

NPO 3

Brard & Jekel: VetGelukkig?! – Dinsdag 23 oktober om 20.25 uur

Brard & Jekel: VetGelukkig?! - Een aantal nieuwe programma's zijn vanaf oktober bij NPO 1, 2 en 3 te zien
Bron: NTR & Lilian van Rooij | Brard & Jekel: VetGelukkig?!

In de vierdelige serie ‘Brard & Jekel: VetGelukkig?!’, dat vanaf 23 oktober bij NPO 3 is te zien, presenteert de NTR een gloednieuw tv-duo: Patty Brard en Diederik Jekel. TV-persoonlijkheid en presentatrice Patty Brard en wetenschapsjournalist Diederik Jekel weten allebei wat het is om te strijden tegen overgewicht. In deze serie onderzoeken zij vanuit hun persoonlijke ervaring de wetenschappelijke en culturele kanten van overgewicht.

First Dates – Elke werkdag 22 oktober om 19.25 uur

First Dates - Een aantal nieuwe programma's zijn vanaf oktober bij NPO 1, 2 en 3 te zien
Bron: BNNVARA | First Dates

Het is eindelijk zover! Vanaf oktober bij NPO3, nieuwe afleveringen van het hit programma ‘First Dates’. Na maanden naar de Engelse variante te hebben gekeken, is het vanaf 22 oktober eindelijk tijd voor nieuwe Nederlandse afleveringen. Waar vind je ware liefde? First Dates regelt voor singles een eerste date.

In een restaurant dat zich onderscheidt van alle andere restaurants omdat iedereen er single is en op zoek is naar liefde. Zal een van deze eerste dates leiden tot een tweede? Dit keer niet één aflevering per week, maar iedere doordeweekse dag een aflevering. Dus dat is extra kans om de liefde te kunnen vinden.

Hunted – Maandag 22 oktober om 20.25 uur

Hunted - Een aantal nieuwe programma's zijn vanaf oktober bij NPO 1, 2 en 3 te zien
Bron: AvroTros | Hunted

Kun je zomaar verdwijnen? In het nieuwe seizoen van ‘Hunted’ slaan gewone burgers op de vlucht, om drie weken uit handen te blijven van een voor het programma samengestelde opsporingsdienst. Dit team bestaande uit voormalig (top) rechercheurs, medewerkers van de inlichtingsdienst en online speurders zet alles op alles om ze te vinden, met alle middelen die de politie vandaag de dag tot zijn beschikking heeft. Vanaf 22 oktober bij NPO 3, kan je gaan kijken hoe verder de mensen komen.

Filemon Buiten Westen – Donderdag 13 september om 21.00 uur

Filemon Buiten Westen - Een aantal nieuwe programma's zijn vanaf oktober bij NPO 1, 2 en 3 te zien
Bron: BNNVARA | Filemon Buiten Westen

Overvolle agenda’s, altijd bereikbaar, prestatiedrang, stress en zorgen. De moderne maatschappij staat er bol van. Maar moeten we niet té veel? En zijn we niet vergeten wat ons echt gelukkig maakt? In het nieuwe BNNVARA-programma ‘Filemon Buiten Westen’ reist Filemon Wesselink naar gemeenschappen in afgelegen gebieden, waar mensen op een heel andere manier leven.

Hoe gaan zij om met zaken als verstedelijking, beweging, seksualiteit en man-vrouwverhoudingen? Wat kunnen we opsteken van mensen die niet meedoen aan de Westerse ratrace? Het programma is vanaf 13 september te zien, maar gaat door in oktober bij NPO 3. Zo heb je de mogelijkheid om later aan te haken.

Latest Reviews