Televisie

Diana: Onze Moeder

Prins William, Harry en andere bekende doen een boekje open over Prinses Diana

De afgelopen week was er veel te doen om de documentaire die gemaakt is over het leven van Prinses Diana.
In Engeland werd de documentaire Diana: Onze Moeder (Diana: Our Mother) uitgezonden op iTV en er werd flink over gesproken. Want Prins William en Harry zouden in verband met het twintig jaar jubileum van de dood van Prinses Diana een boekje open doen.

Niet alleen de zoons vertellen hoe zij het leven met hun moeder hebben ervaren. Maar ook het broertje, een personeelslid van het koninklijk huis, Elton John en een aantal mensen wie haar ontmoet hadden.
Zelf was ik heel erg jong toen Prinses Diana overleed, en heb daar vaag wat van mee gekregen. Gelukkig hoefde ik niet te wachten tot dat RTL4 de docu gaat uitzenden. Als je een abonnement bij Videoland hebt kan je de documentaire nu gaan kijken.

Wat mij heel erg op viel was de persoonlijke kijk op de prinses. Als ik de mensen in de documentaire moet geloven was zij een warm persoon. Een prinses die tussen de mensen stond en er voor de mensen was. Zij schroomde niet om iemand een hand te geve, in de tijd dat er over aids werd geschreven. En op een manier dat jij je moest inpakken voordat je in dezelfde kamer als een aids patiënt kon zijn. Het werd wereldnieuws en de foto waarop dat te zien was stond in alle kranten.

Diana was voor bekende een sprankelende persoonlijkheid met veel humor en een hart op de goede plek

Dat was één van de dingen die zij deed met haar bekendheid. De prinses was een sprankelende persoonlijkheid, en wilde zich van jongs af aan mensen om haar heen helpen. In de docu Diana: Onze moeder werden er heel veel persoonlijke beelden gebruikt. En dat met de combinatie met de verhalen van de bekende om haar heen en het leven chronologisch achter elkaar gezet maakt het een indrukwekkende docu om te zien.

Wat ik niet wist van Prinses Diana is dat zij zich voor een hele hoop goede doelen en onderwerpen in zette. Zoals de landmijnen en wat dat kan veroorzaken, kanker, daklozen opvang en lepra. Maar het onderwerp, het verliezen van een geliefde. En welke mentale problemen daarbij komen kijken. Diana was de eerste bekende persoon die daar zelf over vertelde in het openbaar. Haar zoons doen dat tegenwoordig en weten daarmee ook voorop te lopen

Prinses Diana

Wat ik wel wist maar wel shockend vond om te zien was hoe haar leven en wat zij deed werd beïnvloed door de paparazzi. De fotografen gingen zover dat het leven van Prinses Diana bijna onmogelijk werd gemaakt. Uiteindelijk heeft dat haar leven gekost en dat kan je nooit meer terug draaien.

De indruk die van Diana: Onze Moeder bij mij achter liet

Na het zien van de documentaire Diana: Onze Moeder vind ik het heel jammer hoe het twintig jaar geleden gegaan is.
Zij komt over als een vrouw met heel veel humor, en als zij anno 2017 nog had geleefd had zij voor heel veel kunnen betekenen voor de wereld. Misschien wel het meest jammere is dat haar humor nu ook gemist moet worden.
Wil je een kijkje achter de schermen hebben, en erachter komen hoe de prinses was tegenover haar geliefde? Ga de documentaire kijken.

Latest Reviews

Ook interessant
Relax Music 2
Neryba feat. Astrid – A Beleza Dorme