Disney en Comcast vechten voor 21 Century Fox

Disney en Comcast blijven vechten voor de entertainment tak van 21st Century Fox

Disney en Comcast vechten voor 21st Century Fox
Bron: Blooloop | Disney en Comcast vechten voor 21st Century Fox

Dat Disney niet de enige partij is die interesse heeft in alles wat 21st Century Fox te bieden heeft, dat was al wel bekend. Om je geheugen op frissen, een kleine recap met wat Disney en Comcast in eerste instantie wilde bieden. Het begon een aantal maanden geleden met het nieuws dat Disney een bod van 52,4 miljard dollar had gedaan voor de entertainment tak van Fox.

Het was een grote shock voor de mensen in de entertainment wereld, want als deze deal er gaat komen. Dan heeft Disney een heel groot aandeel in de films die in de bioscoop draaien. Daarbij komt dat zij bezig zijn om een on demand dienst op poten te zetten. Daar hoort een catalogus aan content bij, en nu lijkt 21st Century Fox de ideale partner te zijn om dat onder andere mee te vullen.

Wat eerst goed gekeurd moest worden door de regering is de AT&T deal met Time Warner. Want de telecomconcern wilde met de content en de lijnen die Time Warner heeft meer klanten gaan trekken. Het heeft even geduurd, maar de regering heeft toestemming gegeven om de aankoop te doen.

Nu de AT&T en Time Warner deal is goedgekeurd, gaat Comcast de strijd aan met Disney voor 21st Century Fox

Toch lijkt Disney niet de enige te zijn die interesse heeft in 21st Century Fox, want Universal oftewel het overkoepelde moeder bedrijf Comcast, heeft ook een bod gedaan. Het verschil wat er geboden wordt is groot. Waar Disney het bedrag in aandelen wilt verkopen, wilt Comcast dit in cash uitkeren. Waar ga je dan voor? Voor het geld of de aandelen?

De aandelen van Disney gaan op en neer, met de tegenslagen van ‘Solo: A Star Wars Story‘ en het cancelen van ‘Roseanne’ daalde de aandelen flink. Maar met successen als ‘Incredibles 2‘ kan dat zeker weer gaan stijgen. Daar komt ook bij kijken, dat de belastingdienst niet op je hielen zit. Het bod dat Comcast deed was 65 miljard dollar. Het bedrag blijft stijgen, maar dit is nog niet het einde.

Disney komt met een tegenbod en hoopt daarmee de aandeelhouders van 21st Century Fox te overtuigen. Met een bedrag van 71,3 miljard dollar wat in aandelen en cash is verdeeld is het bedrag zo’n 10% omhoog gegaan. Binnenkort staat er een gesprek gepland met de aandeelhouders, en daar zal de directeur van Disney en 21st Century Fox aanwezig zijn. Want achter de schermen praten de twee partijen al over de vervolg stappen.

Latest Reviews

Ook interessant
War for the Planet of the Apes