Source: Erik Mclean & Unsplash

Disney en Warner Bros strijden met de streaming diensten

De studio’s vliegen elkaar in de haren, vooral Disney en Warner Bros strijden om de kijker

Tijdens de afgelopen tien jaar bioscoop releases maken de verschillende filmstudio’s het elkaar niet makkelijk. De beste plekken worden snel vol gepland. Vooral Disney en Warner Bros strijden om de beste plekken. Daar blijft het niet bij, want sinds dat de superhelden films mateloos populair zijn, zijn ook bepaalde ideeën gekopieerd.

Disney en Warner Bros strijden met de streaming diensten
Source: GIPHY Batman v Superman

Nadat ‘Batman v Superman: Dawn of Justice’ werd aangekondigd. Heeft Kevin Feige de film ‘Captain America: Civil War’ goedgekeurd. Waarbij ook twee superhelden lijnrecht tegenover elkaar staan. Zo kan ik nog een tijd door gaan dat Disney en Warner Bros strijden om de meeste kijkers te bereiken.

Nu de bioscopen geen volle zalen mogen hebben in verband met corona, heeft de strijd zich verplaatst van de bioscoop naar de streamingdienst. Disney ging Warner Bros in september voor door ‘Mulan’ tegen betaling aan te bieden op Disney Plus. Het antwoord van Warner Bros was dat ‘The Witches’ op HBO Max werd gezet zonder extra betalingen.

De streaming diensten zet de filmstudio’s op scherp

Het proberen om de ander voor te blijven gaat nog door. Want Disney had een vergadering waarbij de opbrengsten van het afgelopen kwartaal bekend werden gemaakt. De focus is naar Disney Plus gegaan en het aantal abonnees blijft flink stijgen. Er zijn al meer dan 73 miljoen mensen lid van de streamingdienst. Daarentegen doet Warner Bros het iets minder goed. Ook al zijn er grote verschillen.

Disney en Warner Bros strijden met de streaming diensten
Source: GIPHY Walt Disney Studios | Soul

Disney probeerde de concurrentie een hak te zetten, door ‘Soul’ eerste kerstdag op Disney Plus te zetten. Je kon er vanuit gaan dat Warner Bros of in dit geval de eigenaar, telecombedrijf AT&T, met een reactie zou komen. Dat gebeurde door ‘Wonder Woman 1984’ op 25 december in de bioscoop en HBO Max te lanceren. De streamingdienst rekent geen extra kosten, maar hoopt dat mensen wel een abonnement nemen. Helaas voor de Nederlandse bioscoop vanger, moeten wij naar de bioscoop. Één voordeel, is dat wij vanaf 16 december 2020 de film met Gal Gadot en Chris Pine kunnen zien.

De filmliefhebber heeft profijt van de strijd

De laatste slag lijkt nog te gaan komen. Natuurlijk kan Disney het niet aan dat Warner Bros een grote blockbuster zonder extra kosten naar HBO Max haalt. De geruchten gaan, dat Disney er aan denkt om een aantal live action films naar Disney Plus te halen. In de release lijst staan er een aantal live action films gepland, die in eerste instantie naar de bioscoop zouden gaan.

Source: GIPHY Wonder Woman Film | Wonder Woman 1984

Het kan zijn dat: ‘Cruella’, ‘Peter Pan’ en ‘Pinokkio’ naar de streamingdienst komen. De website Deadline meldt, dat nog niets vast staat. Dat de films tegen betaling worden aangeboden, of dat ze net als ‘Wonder Woman 1984’ gratis bij het abonnement zitten. Als zijn deze titels (tot nu toe) niet te vergelijken met een blockbuster als ‘Wonder Woman’.

Dit alles lijkt in eerste instantie als dat Disney en Warner Bros strijden om elkaar het leven zuur te maken. Dat klopt misschien ook wel, toch hebben jij en ik, diegene die de entertainment gaan kijken, hier profijt van. De entertainment industrie lijkt met de tijd mee te veranderen. Waarbij het steeds meer om de online content gaat draaiend de strijd tussen beide studios zal blijven. Om meer duidelijkheid te krijgen over de plannen van Disney, is het afwachten wat er 10 december door Bob Chapek wordt gezegd.

Latest Reviews