Disney haalt films van Netflix en begint eigen on demand dienst

Disney heeft grote plannen en haalt binnenkort de films van de on demand dienst Netflix

Netflix en Disney hebben een haat liefde verhouding. In Nederland kan je al een geruimd tijd kijken naar Disney klassiekers en nieuwe hits van het mega bedrijf Disney.
Met onderdelen als Marvel, Disney Animation, Pixar, en de Live action tak heeft de multinational een hele hoop films dat er in een jaar uit komen.
Voordat er paniek ontstaat. Je kan in Nederland net zolang naar de Disneyfilms kijken zolang hier nog geen on demand dienst is geïntroduceerd.

Het beste nieuws van D23 Expo

Bob Iger is de CEO van Disney en liet in een interview met CBNC weten dat zij in 2019 een eigen on demand dienst gaan lanceren. Daarmee gaan zij de concurrentie met Netflix, HBO en Amazon aan. Er gaat flink geïnvesteerd worden. Naast de Disneyfilms en series zal er ook content gemaakt gaan worden speciaal voor de on demand dienst.
Verder liet Bob Iger in het interview weten dat de relatie tussen het bedrijf en Netflix goed zit.

Toch ben ik heel benieuwd hoe dat gaat met de Marvel Netflix shows. Je gaat als bedrijf niet investeren in iets als het bedrijf waar de rechten van zijn geen ‘zaken’ met je wilt doen. Want de Marvel Netflix series als Dare Devil, Jessica Jones en The Defenders zullen bij Netflix te zien zijn. En er was bekend gemaakt dat er de komende jaren ook nieuwe seizoenen gemaakt zouden gaan worden.

Disney wilt geld verdienen, maar wat betekend dat voor jouw als Netflix abonnee

Het is niet voor het eerst dat je als Netflix abonnee mis grijpt als het gaat om Disneyfilms. Want een groot deel van de Frozen fans moet maar afwachten of zij naar de favoriete film kunnen kijken. Het heeft allemaal met rechten, maar vooral geld te maken. Lees en kijk verder voordat Netflix ‘Let it Go’ kan zingen naar Disney.

Een bedrijf moet blijven groeien en dat op een grote schaal on demand. Want Netflix betaald voor de rechten om de films aan te kunnen bieden. Toch verdiend het multimedia bedrijf er niet veel aan.
Zij kunnen geld gaan vragen voor een abonnement, en zij weten heel goed dat er veel fans van de verschillende films en series rondlopen. De fans willen daar voor betalen en dat is cashen!

Disney begint een eigen on demand dienst

Voor jou als Netflix abonnee betekend dit dat je tot aan het eind van 2018 kan kijken naar de titels die nu en de komende jaren nog gaan uitkomen. Denk aan films als Cars 3, Avengers: Infinity War, Star Wars: The Last Jedi, The Incredibles 2 en Thor: Raganok. Deze kan je nog gaan zien bij Netflix, maar op een gegeven moment wordt alles eraf gehaald.

Welke titels kan je bij de on demand dienst van Disney gaan zien

Eerst gaat Disney de on demand dienst in Amerika lanceren, daarna zal de rest van de wereld aan de beurt zijn om de portemonnee te gaan trekken. Nieuwe films als Frozen 2, Toy Story 4, Captain Marvel. Ook de live action versies van The Lion Kings en Dumbo zullen bij Disney’s on demand dienst terecht komen.

Om dit voor elkaar te krijgen moest Disney zelf ook flink in de buidel tasten, want er moesten aandelen gekocht worden. Zij hadden 33 procent van het Amerikaanse software bedrijf BAM Tech in handen. Om er zeker van te zijn dat zij ook geld verdienen aan de investeringen moesten zij een meerderheid in handen krijgen.
Daar is flink wat geld voor betaald. Disney heeft 1,58 miljard dollar neergeld om aandelen op te kopen.

Latest Reviews

Ook interessant
DJ Earworm met de beroemde mashup United State Of Pop 2017