Movie News

Disney’s live action Mulan heeft drastische veranderingen

Movie News

Disney maakt de casting van de live action Mulan bekend, en er is meer nieuws

Dat er een live action Mulan aan zat te komen was al een tijd geleden duidelijk. Maar welke richting het op zou gaan zou een raadsel zijn. En Disney geeft een tipje van de sluier met wat je van de film kan gaan verwachten. Want een aantal Chinese acteurs zijn bekend gemaakt en ook wie de film gaat regisseren. Bereid je voor op de film dat in maart 2020 in de bioscoop moet gaan draaien.

Want de beslissingen die Disney heeft genomen komen niet helemaal uit de lucht vallen. Ik heb het over de beslissing dat het geen musical wordt alla ‘Beauty And The Beast‘. Wat er zo goed is aan de live action versies van de animatie klassiekers is dat er voor ieders wat wils is. Zo hebben de kinderen van toen een throwback naar de animatie film. En krijgt een nieuwe generatie te maken de nummers die al jaren mee gaan.

Disney maakt van de live action Mulan geen musical, simpelweg omdat mensen klaagde over het heel vaak om een één op één kopie zou gaan. Hier hou ik zelf wel van omdat het de combinatie van het oude vertrouwde gemengd met nieuwe elementen en een upgrade van de vorige film. Terwijl de vernieuwde versie van ‘Aladdin’ de bekende formule nog wel gaat gebruiken is dat bij de live action Mulan niet zo.

Een andere grote en voor mij drastische verandering is dat Disney bijna alle bekende karakters links laat liggen. De mannen die met Mulan in het leger zaten zullen in 2020 niet op het witte doek te zien zijn. Want er komen naast de strijdster Mulan nieuwe karakters. En de eerste acteurs zijn al bekend gemaakt.

Dit zijn de grote veranderingen bij de live action Mulan

Mulan
Bron: IMDB & Disney | Mulan

De actrice Liu Yifei werd afgelopen november al bekend gemaakt als de ‘echte’ versie van Mulan. Nu zijn Donnie Yen, Jet Li, Xana Tang en Gong Li toegevoegd aan de cast. Donnie Yen wordt de mentor van Mulan, commandant Tung. Hij zal haar gaan helpen in de strijd die zij gaat leveren. Maar gaat hij de plak van de bekende draak innemen? Ik hoop het niet, want dat is voor mij een karakter waar je niet omheen kan in de animatie versie.

Gong Li gaat een nieuwe slechterik spelen in de film. De actrice zal niet de vrouwelijke versie van Shan Yu worden. Want zij krijgt superkrachten. Het wordt nu de Disney versie van ‘Snow White And The Huntsman’, want zij zal in de huid van een kwaadaardige heks kruipen.

Het wordt nog gekker want Xana Tang, de Chinees-Vietnamese actrice, gaat in de live action Mulan de rol van Mulan d’r zus gaan spelen. De laatste bekend making is Jet Li, hij zal de rol van de keizer gaan vervullen. Dit alles wordt geregisseerd door Niki Caro.

Heel veel veranderingen zijn er tot nu toe aangebracht, en ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken in een film. De live action Mulan kan de goede kant opgaan maar ook de afgrond in. Zeker omdat het de boodschap van de animatie film laat verdwijnen. Want de boodschap was dat vrouwen net zo sterk en krachtig kunnen zijn als mannen.

BewarenBewaren

Latest Reviews