Bron: Travis Gergen & Unsplash

Disney’s plannen met de films van 20th Century Fox

Bob Iger heeft een tipje van de sluier bekend, wat de plannen met de films van 20th Century Fox zijn

Bob Iger heeft een tipje van de sluier bekend, wat de plannen met de films van 20th Century Fox zijn
Bron: GIPHY | 20th Century Fox

De lucht rondom de overname van 20th Century Fox is langzamerhand geklaard. De hype en focus leek er vanaf te zijn. Tot dat Bob Iger een belangrijk telefoon gesprek had met investeerders. Tijdens dat gesprek werden Disney’s plannen met de films van 20th Century Fox besproken. Er is namelijk het één en ander bijgeschaafd als het gaat om de bekende studio. Want blijft Fox op eigen benen staan, of wordt het opgeslokt door Disney? In dit bericht ga ik daar verder op in.

Het grote nieuws dat naar buiten kwam was dat Disney plannen had met een aantal bekende film klassiekers. Zij zijn namelijk van plan om een remake te maken van ‘Home Alone’ en ‘Night at the Museum’. Nu zou je verwachten dat deze remakes een goede release datum in de bioscoop zouden krijgen. Nee, dat is niet het geval. Beide gaan rechtstreeks naar de nog te lanceren streamingservice Disney+.

Afgelopen maanden heb ik steeds vaker zitten denken over de grote plannen van Disney. Zij gaan er alles aan doen om de leider te worden als het om streaming diensten gaat. Door met bekende titels te komen, of oude klassiekers in een nieuw jasje uit te brengen. Hartstikke leuk natuurlijk. Dan moet het wel op een goede manier gebeuren.

Probeert Disney te makkelijk te scoren met een aantal film klassiekers?
Bron: GIPHY | Disney+

Met de lancering van ‘The Lion King‘ had ik het gevoel dat het te makkelijk was om meer dan een miljard dollar te verdienen. Het was namelijk een live action kopie van de jaren ’90 animatie film. Als zij er serieus naar hadden gekeken, dan waren er de nodige veranderingen door gevoerd. Of er voor gezorgd dat het verhaal of karakters rijker in beeld te brengen. Zodat de kijker de nodige verandering krijgt te zien.

Probeert Disney te makkelijk te scoren met een aantal film klassiekers?

Daar komt bij dat er met de plannen met de films van 20th Century Fox, iets naar voren komt. Namelijk het strategisch inzetten van bepaalde franchises. Wanneer een franchise op een bepaalde manier in de attractie parken kan worden gebruikt. Denk aan attracties, karakters of merchandise. Dan kan er serieus worden nagedacht over een release datum voor de bioscoop, anders staat er een verhuizing naar Disney+ gepland.

De focus ligt nu op ‘Avatar’, ‘Planet of the Apes‘ en ‘Alien‘. Wat Bob Iger betreft ligt de focus op deze drie franchises. Waarbij zij op meerdere plekken de films kunnen promoten. Verwacht over een aantal jaar dat er van ‘Planet of the Apes’ of ‘Alien’ een reboot of nieuwe film wordt gelanceerd. Wat ‘Avatar’ betreft, is er recent een land in één van de Amerikaanse attractie parken geopend. En is James Cameron maar liefst vier nieuwe films aan maken om achter elkaar te lanceren.

Probeert Disney te makkelijk te scoren met een aantal film klassiekers?
Bron: GIPHY | Mrs Doubtfire

Als Disney slim is proberen zij de formule, dat bij ‘Beauty and the Beast‘ goed werkte naar ‘Home Alone’, ‘Night at the Museum’ en de andere 20th Century Fox franchises. Zo krijg je het oude publiek mee. Tegelijkertijd zorgt Disney ervoor dat een nieuw publiek kennis maakt met de al eerder gelanceerde films. Wat Disney ook kan doen is andere klassiekers als ‘The Sound of Music’, ‘Die Hard’ en’Mrs. Doubtfire‘ naar Hulu of Disney+ halen. Slaat het aan? Dan kan er altijd een vervolg worden gemaakt. Zonder dat er een mogelijke reboot op het programma staat.

Het lijkt erop dat de plannen met de films van 20th Century Fox keihard zijn!

20th Century Fox wordt na Marvel en Lucas film een onderdeel van de mouse house. Waardoor de studio nu maximaal 10 films per jaar gaat maken. De helft daarvan komen direct op Hulu op Disney+ te staan. Dit is te danken aan de tegenvallende cijfers van ‘X-Men: Dark Phoenix‘ en ‘Stuber‘.

De films ‘Ford v Ferarri’, ‘Ad Astra‘ en Steven Spielberg zijn remake van ‘West Side Story’ komen er nog aan. Krijgt 20th Century Fox geen kansen meer om mogelijke award winnende films te maken? Zoals zij dat het afgelopen jaar wisten te bereiken met de Freddie Mercury film ‘Bohemian Rhapsody‘. En ‘The Favourite‘ met Olivia Colman. Het is allemaal afwachten wat Disney uiteindelijk gaat doen. Zij gaan nu niet alle plannen met de films van 20th Century Fox bekend maken.

Het lijkt erop dat de plannen met de films van 20th Century Fox keihard zijn!
Bron: GIPHY | Ad Astra

Vanaf 23 augustus begint D23 Expo, waarbij de plannen voor het komende jaar of zelf twee jaar bekend worden gemaakt. Daar zal een groot deel van 20th Century Fox ook in de spotlight worden gezet. Ik ben benieuwd waar de iconische studio uiteindelijk gaat belanden. Want nu lijkt het erop dat er niets gaat overblijven.

Latest Reviews

Ook interessant
Avengers: Infinity War
Marvel Studio Avengers: Infinity War Trailer