D23 Expo: Disney Plus
Bron: D23Press.com | D23 Expo: Disney Plus

Dit is mijn eerste indruk van Disney Plus

De mouse house maakte onverwachts de streamingdienst in Nederland beschikbaar. Dit is mijn eerste indruk van Disney Plus

De mouse house maakte onverwachts de streamingdienst in Nederland beschikbaar. Dit is mijn eerste indruk van Disney Plus
Bron: GIPHY | Disney Plus

Donderdag 12 september kwam Disney met een verrassende mededeling. Voor de Nederlandse streamer hadden zij twee maanden gratis kijken naar de nieuwe Disney streamingservice. De officiële release datum was gepland voor 12 november, dankzij een andere presentatie vonden zij het tijd om met een tegen aanval te komen. Tijd om mijn eerste indruk van Disney Plus met jou te delen. Wat is er tot nu toe te zien?

Laat ik eerst terug komen op het verhaal van de tegenaanval. Apple had dinsdag 11 september de jaarlijkse presentatie, waarbij er ook werd gesproken over Apple TV Plus. De trailers werden getoond met daarbij een hele scherp maand bedrijf. Voor vijf euro kan je maandelijks naar de films en series, die Apple maakt bekijken.

Om de tech gigant voor te zijn vond Disney het tijd om mensen kennis te laten maken met Disney Plus. Je kon er niet omheen, want op de sociale media werd genoeg gedeeld. Disney kreeg het voor elkaar om boven aan de ‘trending’ lijst te komen. Nadat mijn adrenaline en enthousiasme naar bleef stijgen, wilde ik zien waar de hype over ging.

Mijn eerste indruk van Disney Plus is heel positief. Want je kan door een ruime catalogus van films en series spitten, om vervolgens te gaan bekijken. Van de klassiekers die in 1930 werden gelanceerd, tot en met de recent uitgekomen animatie tot Marvel film. Daar draait het bij de nieuwe streamingsdienst ook om.

Je moet het tot nu toe doen met de klassieke films en series van Disney

Je moet het tot nu toe doen met de klassieke films en series van Disney
Bron: GIPHY | The Disney Channel

De mensen die nu een abonnement afsluiten, gaan voor het nostalgie gevoel. Dat is te merken op de sociale media. De ene na andere film en serie titel komt voorbij. Van de grote films tot en met de klassiekers van Disney Channel. Mensen willen terug naar de jeugd, waarbij de herkenbaarheid van toen een grote aantrekkingskracht is.

Wat ik heel leuk vind, is dat je alle kanten op kan. Vele mensen kennen Disney alleen van de animatie films of de kinderen series. Daar komt bij dat Disney andere kleinere filmstudio’s had om films te lanceren. Denk aan Touchstone Pictures en de recent gekochte 20th Century Fox. Waardoor er voor jong en oud genoeg content is om naar de kijken. Voor sommige mensen kan het aanbod mager zijn.

Zij zitten niet te wachten op de zoveelste animatie film of kinderserie. Ook staat niet de hele Disney catalogus op Disney Plus. De mouse house heeft er voor gekozen om een gedeelte beschikbaar te stellen. Zodat de kijker naar een aantal grote titels kan kijken. Natuurlijk zijn er ook andere partijen als Netflix, die contracten hebben met Disney. Waardoor de films daar als eerst beschikbaar zijn om te kijken.

Tot en met november is het wachten, dat er nieuwe content online wordt gezet. Tot die tijd moet je het als abonnee doen met de bekende films en series. Ik als Disney fan of liefhebber, het is maar hoe je het wilt noemen, ben blij met de dienst. Kan niet wachten tot dat er nieuwe series en films bij komen. Voorlopig ben ik niet weg te slaan bij de streamingsdienst. Mijn eerste indruk van Disney Plus is goed en daar kan weinig aan worden veranderd.

Latest Reviews

Ook interessant
Movie News: Netflix doet goede zaken, Cluedo in de bioscoop en nominaties 90ste Oscars