Bron: Herrie Film & TV | Picl Logo

Dit is vanaf november bij Picl te zien

Voor welke films en documentaires kan je in november bij Picl terecht?

Een aantal maanden geleden liet ik je kennis maken met het platform Picl. Waar jij als film liefhebber terecht kan voor films en documentaires die je niet in de bioscoop kan gaan bewonderen. Het zijn films die niet de effecten en budgetten hebben van de grote blockbuster films, maar gaat het meer over het verhaal en boodschap. Heel leuk dat je kan gaan kijken, maar wat is er vanaf november bij Picl te zien? Hier staan de beste titels voor je op een rij.

Mocht je aan de onderstaande titels niet genoeg hebben? In oktober kwam er ook genoeg uit om achter elkaar te gaan kijken. Van documentaires tot en met films die je niet mag missen. Zoals de film ‘Light As Feathers‘. Lees snel verder zodat je alle tijd hebt om zelf een film of documentaire te kijken.

I Miss You When I See You

I Miss You When I See You - Voor welke films en documentaires kan je in november bij Picl terecht?
Bron: Arti Film & Filmdepot | I Miss You When I See You

Voor mensen in de LGBTQ community is het in Hond Kong niet gemakkelijk. Je krijgt te maken met de druk en gewoontes die mensen hebben. Daar hebben Kevin en Jamie ook mee te maken. Wanneer zij als schoolvrienden ontdekken dat er romantische gevoelens bij komen kijken, loopt het al snel uit de hand. De mannen worden ruw gestoord tijdens een kus, waardoor Jamie geen vervolg afspraak durft te maken.

In de film ‘I Miss You When I See You’ zie je hoe Kevin samen met zijn moeder is geëmigreerd. Daar leven zij het leven, wanneer Jamie voor zijn werk naar Sydney komt zorgt het ervoor dat de gevoelens weer terug komen. Waardoor Kevin terug gaat naar Hong Kong. Jamie krijgt van Kevin te horen dat er gevoelens zijn, en hoopt daar antwoord op te krijgen. Kiest hij voor zijn hart of volgt hij zijn hoofd? Vanaf 1 november bij Picl te zien, waar dit verhaal heel wat gevoelens los zal gaan maken.

Tehran Taboo

De animatie film ‘Tehran Taboo’ speelt zich af in de Iraanse hoofdstad Tehran. De mensen moeten heel erg op letten met wat zij doen. Er zijn een hele hoop taboes zoals seks, drugs, overspel en corruptie die schuil gaan achter de streng islamtische wetgeving. Deze film is niet bedoeld om met het gezin op een regenachtige zondag middag te gaan kijken. Je volgt vier verschillende mensen die ieders op een eigen manier proberen om te gaan met de maatschappelijke klimaat van Iran.

Zoals Pari, een alleenstaande moeder die noodgedwongen werkt als prostituee. Haar drugsverslaafde man zit in de gevangenis. Hoewel ze niets liever wil dan van hem scheiden, laat de sharia-wetgeving dit niet toe. Deze ingrijpende en confronterende film is vanaf 1 november bij Picl te zien.

De Beveiligers

De Beveiligers - Voor welke films en documentaires kan je in november bij Picl terecht?
Bron: Herrie Film & TV | De Beveiligers

In steden hangen beveiligingscamera’s op straat en in het openbaar vervoer, politici worden dag en nacht bewaakt en de kans op een aanslag in Nederland is reëel. Beveiliging lijkt vanzelfsprekend en vooral nodig. Zijn beveiligers in staat om ons te beschermen of leveren ze vooral schijnveiligheid? In de documentaire ‘De Beveiligers’ krijg je op onder andere deze vraag antwoord.

Regisseur Anneloek Sollart filmde voor De beveiligers vijf personen die ons veilig moeten houden, waaronder een persoonsbeveiliger van Geert Wilders en de securitymanager van de kerncentrale in Borssele. De documentaire laat zien hoe in Nederland angst en veiligheid een spel met elkaar spelen. Van 5 november bij Picl te zien.

All Alone

All Alone - Voor welke films en documentaires kan je in november bij Picl terecht?
Bron: Amstelfilm & Filmdepot | All Alone

Vandaag de dag zie je steeds meer gezinnen die niet de standaard vader en moeder hebben. Van eenouder gezinnen tot samengestelde gezinnen waarbij twee mannen of vrouwen de kinderen opvoeden. Het verhaal van ‘All Alone’ laat het verhaal van Marko zien. Hij wordt omringd door lieve vrienden, familie en collega’s. Toch wilt hij het liefst bij één iemand zijn, en dat is zijn dochter.

Hij probeert weer in contact te komen, door de officiële wegen te bewandelen. Dit zorgt er voor dat hij in een vervreemde wereld van de sociale dienst terecht komt. Waardoor zijn vaderliefde voor alle ellende zorgt, maar ook de mooiste momenten. Het zal voor vele een heel herkenbare film zijn. Waarbij een man van het kastje naar de muur wordt gestuurd, en dat hij zijn liefde voor zijn kind wil duidelijk maken. Vanaf 15 november bij Picl te zien.

Jij Bent Mijn Vriend

Jij Bent Mijn Vriend - Voor welke films en documentaires kan je in november bij Picl terecht?
Bron: Herrie Film & TV & Filmdepot | Jij Bent Mijn Vriend

Een vrienschap goed onderhouden gaat met vallen en opstaan. In de documentaire ‘Jij Bent Mijn Vriend’ hebben de regisseurs Petra en Peter Lataster de jonge Branche gevolgd. Hij is samen met zijn ouders uit Macedonie gekomen, en komt terecht in de klas van juf Kiet. Waar hij zonder de taal te kennen en achtergrond te delen, zich staande moet proberen te houden. Waar je hem ziet binnenkomen als onzekere jongen maar ziet ontwikkelen tot een zelfverzekerde jongen in de klas van meester Wout.

Het kan niet anders dat dit een hele hartverwarmende documentaire is. Vanaf 22 november te zien bij Picl, waar je zelf kan ondervinden hoe Petra en Peter hun handtekening onder het geheel hebben gezet. Het is een observerende stijl waarbij er geen interviews of commentaar wordt gebruikt. Je ziet alles volgens de perspectief van de kinderen.

Touch Me Not

Op het filmfestival in Berlijn hebben de makers van ‘Touch Me Not’ een prijs in ontvangst mogen nemen. De documentaire laat zien hoe mensen om gaan met intimiteit. De één wilt graag intimiteit maar durft het niet, door de grenzen, oude patronen of afweermechanisme. Terwijl de ander zich helemaal over geeft, maar tegen de taboes van de omgeving loopt.

Je krijgt twee uur lang te zien hoe ieders daar op een eigen manier mee omgaat. Plus hoe je soms vanuit onverwachte hoek kan worden duidelijk gemaakt, wat schoonheid en intimiteit is. Vanaf 22 november bij Picl te zien. Verwacht een documentaire die je rode oortjes kan geven maar direct iets kunnen bij brengen over de verschillende manieren van intimiteit.

Liebe In Den Gängen

Liebe In Den Gängen - Voor welke films en documentaires kan je in november bij Picl terecht?
Bron: Cherry Pickers & Filmdepot | Liebe In Den Gängen

De mensen in een nachtelijke groothandel vormen een universum dat ver naast de dagelijkse wereld ligt. Er zijn verschillende gangen, wetten en ga zo maar door. Wanneer Christian er komt werken heeft hij een oogje op, de in de zoetwaren afdeling’ werkende Marion. Collega’s maken al snel duidelijk dat het niets gaat worden, maar toch ontstaat er in de pauze bij het koffie automaat er iets tussen Marion en Christian.

Wanneer zij ineens niet op haar werk verschijnt, vervalt Christian in somberheid en oude gewoontes. Een tragische gebeurtenis op de afdeling maakt duidelijk dat de werknemers tussen de schappen een hechte gemeenschap vormen, een warme band die voor veel van hen als familie voelt.De film ‘Liebe In Den Gängen’ is een komische drama dat vanaf 22 november bij Picl is te zien. Zal Marion terug komen in het leven van Christian?

Latest Reviews