Bron: Twinsfisch & Unsplash

Dit komt in oktober 2019 op Picl

Dit zijn de films en documentaires die in oktober 2019 op Picl uit gaan komen

Bron: Picl

Het geweld tussen de grote filmstudio’s gaat in de bioscoop en on demand diensten nog even door. Bij het platform Picl pakken zij het op een hele andere manier aan. Zij proberen een brede blik van de maatschappij en wereld te laten zien, door verschillende films en documentaires te lanceren. Hieronder vindt jij de titels die in oktober 2019 op Picl uitkomen, maar ook tegelijker tijd in de verschillende filmhuizen worden getoond.

Daar blijft het natuurlijk niet bij. Want in de maand september kwamen er genoeg film en documentaires uit, die je de aankomende maand nog kan bekijken bij het online platform. Heb je hier niet genoeg aan? Er komt ook genoeg horror films en Nederlandstalige titels uit in de bioscoop.

The Feminister

The Feminister - in oktober op Picl
Bron: Picl & Movies That Matter On Tour | The Feminister

De maand oktober 2019 op Picl begint al direct goed. Want ‘The Feminister’, uitgebracht door Movies That Matter On Tour komt dan uit. Een documentaire over Margot Wallström. Zij probeert in een wereld die nog grotendeels geregeerd wordt door mannen, het tij te keren door ‘feministisch buitenlandbeleid’ te voeren.

Waar ze kan, zet ze vrouwenrechten op de agenda. De filmmakers volgen haar vier jaar lang. Vanaf de eerste dag van haar termijn als Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, tonen ze hoe deze strijdlustige vrouw haar plek moet veroveren op het wereldtoneel. Ze oogst veel lof voor haar politieke ideeën, maar krijgt even zoveel weerstand te verduren.

Doodsbedreigingen zijn aan de orde van de dag. Ze maakt geen vrienden met Israël wanneer ze Palestina erkent, en ze bekritiseert Saudi-Arabië. Ondertussen speelt ze in het geheim een belangrijke rol als onderhandelaar tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea en doet ze haar best om voor Zweden een plek te veroveren in de VN-Veiligheidsraad. Een indrukwekkende en bijzondere documentaire, dat laat zien hoe een politica probeert haar weg te vinden in de keiharde mannen wereld.

Nuestro Tiempo

Nuestro Tiempo - in oktober 2019 op Picl
Bron: Contactfilm & Filmdepot | Nuestro Tiempo

De film ‘Nuestro Tiempo’ is voor regisseur Carlos Reygadas een volgende, en volgens vele een logische stap. Mensen leerde de regisseur kennen met de films ‘Japón’ en ‘Stellet Licht’. Toch is het tijd om ‘Nuestro Tiempo’ los te laten. Waarin Reygadas de hoofdrol in speelt, van dichter en stieren ranch eigenaar Juan.

Hij komt erachter dat zijn vrouw Eshter een affaire heeft met een Amerikaanse vriend, een paardendresseur Phil. Ondanks, of dankzij, de afspraken over een open huwelijk, lopen de spanningen op als Juan vindt dat Esther niet open genoeg is over haar gevoelens. Volgens de critici gebruikt Reygadas, samen met de cameraman Diego Garcia, zijn unieke filmtalent voor gedurfd ongemakkelijk en openhartig zelfonderzoek.

De film ‘Nuestro Tiempo’ gaat over machismo en liefde, narcisme en verdriet, gemaakt met de bravoure van een klassieke western. De film zal vanaf 3 oktober 2019 op Picl te zien zijn. En wordt dor Contactfilm in Nederland uitgebracht.

Your Mum And Dad

Your Mum and Dad - in oktober 2019 op Picl
Bron: Cinema Delicatessen
& Filmdepot | Your Mum and Dad

Tussen de titels, die vanaf oktober 2019 op Picl te zien zijn, staat ook een Nederlandse documentaire. De documentaire ‘Your Mum and Dad’ gaat over Klaartje Quirijns. De kern van al haar vragen die voorbij gaan komen, worden samengevat door:
‘They fuck you up, your mum and dad. They may not mean to but they do.’

Twintig jaar geleden woonde ze in New York en begon ze haar vriend Michael Moskowitz op de meest intieme plaats te filmen: in de therapie kamer met psychoanalist Kirkland Vaughans. Na jaren dit proces te hebben vastgelegd, werd zij in 2012 door een diagnose in haar borst op een existentiële manier geraakt. Ze besloot de camera op zichzelf te richten, haar familie en een onbesproken trauma. I

In de film onderzoekt zij de krachtige dynamiek van haar eigen familierelaties en de manier waarop haar leven hierdoor is gevormd. Terwijl we worstelen met het heden, zijn we tegelijkertijd niet altijd bestand om met de trauma’s uit het verleden om te gaan. Deze film snijdt universele thema’s aan voor iedereen die zich afvraagt hoe je met familie, geheimen en het leven zelf om kan gaan.

Snelweg NL

Snelweg NL - in oktober 2019 op Picl
Bron: Cinema Delicatessen & Filmdepot | Snelweg NL

De snelweg in Nederland kan je ver brengen. Van het ene uiterste naar het andere uiterste puntje van het kleine kikkerlandje. Omdat er zoveel wegen door het land zijn aangelegd, werd het de hoogste tijd om een documentaire te maken. Er gebeurd genoeg, wat kijk waardig is. Mokum Filmdistributie brengt de documentaire ‘Snelweg NL’ vanaf 10 oktober 2019 op Picl en de filmhuizen uit.

‘Snelweg NL’ is een poëtische en schurende roadmovie over de intrigerende en fascinerende wereld op en aan de snelweg. Een cinematografische ode aan de alsmaar groeiende snelweginfrastructuur in Nederland. Of toch een aanklacht tegen een allesoverheersende woekering?

Grimm Re-edit

Grimm Re-edit - in oktober 2019 op Picl
Bron: Cinéart Nederland & Filmdepot | Grimm Re-edit

Als ik aan ‘Grimm’ denk, dan poppen de bekende sprookjes naar boven en de Netflix serie. Toch heeft de ‘Grimm Re-edit’ daar niets mee te maken. Grimm re-edit is de film die het altijd al had moeten zijn. Het is de nieuwe montage van zijn film Grimm uit 2003, de vijfde film van regisseur Alex van Warmerdam. De enige film waarvan de Nederlandse regisseur vond dat hij er meer uit had kunnen halen.

Zestien jaar later is Grimm re-edit het resultaat van een nieuwe edit mét nieuw beeld, geluid en muziek. Is een modern sprookje dat begint als een variant op Hans en Grietje en gaandeweg verandert in een roadmovie, thriller en western. De film begint in een winters Hollands landschap waar een armlastige man zijn zoon en dochter, Jacob en Marie, in het bos achterlaat.

Een briefje van hun moeder sommeert hen naar een oom in Spanje te gaan. Eenmaal in Spanje wordt Marie verliefd op een rijke chirurg die samenwoont met zijn zwijgzame zus. Voor Jacob is geen plaats meer. De geremasterde versie is vanaf 10 oktober op Picl en de filmhuizen te zien. Met onder andere Jacob Derwig en Halina Reijn in de hoofdrollen.

The Biggest Little Farm

The Biggest Little Farm - in oktober op Picl
Bron: Cinemien & Filmdepot | The Biggest Little Farm

Wil je wat opsteken? Dan kan je vanaf 13 oktober 2019 op Picl terecht. Dan wordt de familie film en documentaire ‘The Biggest Little Farm’ uitgebracht. Het is een inspirerend verhaal voor de hele familie, over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven.

Het begon allemaal met een belofte aan hun hond Todd… In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem.

Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen

An Unexpected Love

An Unexpected Love - in oktober op Picl
Bron: MOOOV Film Distribution & Filmdepot | An Unexpected Love

In ‘An Unexpected Love’ lijkt een stel na vijfentwintig jaar getrouwd te zijn, geen puf meer te hebben in het huwelijk. Waarbij er een zoektocht naar de liefde van start gaat. Het draait om Marcos (53), professor in de literatuur en Ana (50), psychologe. Ze wonen in Buenos Aires en leiden een rustig en aangenaam leven. Zijn tevreden en gelukkig met hun carrières. En delen gemeenschappelijke interesses, projecten, vrienden en opvattingen over het leven.

Ze zijn een solide en redelijk gelukkig stel. Maar als de 19-jarige Luciano, hun enige zoon, het ouderlijk huis verlaat om te gaan studeren in Madrid openen zich nieuwe perspectieven voor het huwelijk. Wat in eerste instantie, met name voor Ana, een leeg-nest-syndroom lijkt te zijn, maakt al snel plaats voor een diepe existentiële crisis.

Het huwelijk begint leeg en sleets aan te voelen. Marcos en Ana beginnen zich zelfs af te vragen of ze nog wel verliefd zijn op elkaar. Ze voelen zich allebei jong en nieuwsgierig genoeg om naar iets nieuws te zoeken, het onbekende onder ogen te zien. Daarom besluiten ze uit elkaar te gaan. Als pas gescheiden mensen doorlopen ze de verschillende stadia van het single leven. Uiteindelijk beseffen ze wat ze hebben verloren en weten dat weer te waarderen.

The Interpreter

The Interpreter - in oktober op Picl
Bron: Contactfilm & Picl | The Interpreter

De hekkensluiter van de releases in oktober 2019 op Picl, maar ook in het overzicht met aankomende films, is ‘The Interpreter’. En draait om de tachtigjarige Ali Ungar. Hij vindt een boek van een SS-officier, waarin die zijn oorlogsactiviteiten in Slowakije beschrijft. En realiseert zich dat de man verantwoordelijk is voor de executie van zijn ouders.

Hij gaat op pad om wraak te nemen, maar vindt Georg, de 70-jarige zoon van de SS-officier. Georg is een gepensioneerde leraar die zijn vader zijn hele leven heeft vermeden. Hij wil toch meer over diens verleden weten en biedt Ali Ungar aan om voor hem te tolken. De twee tegenpolen gaan op pad op zoek naar meer informatie over een oorlogstragedie.

Latest Reviews

Ook interessant
energieboost music 2
Ricky Martin feat. Delta Goodrem – Vente Pa’Ca