Dit zijn de Disney Plus plannen

Disney maakte de grote Disney Plus plannen bekend

Disney maakte de grote Disney Plus plannen bekend
Bron: The Walt Disney Company | Disney Plus

Een aantal weken geleden wist Apple met Apple TV+ indruk te maken. Voor Disney is het nu de tijd om de tegen aanval in te zetten, want de eerste indruk telt. En met de grote namen ban Apple zou je verwachten dat Disney niet veel over houdt om op de bouwen. Dat is niet het geval, want dit zijn de Disney Plus plannen.

Eerder zat Disney de Nederlandse kijkers lekker te maken met een pilot. Want wij zouden door de mouse House uitgekozen zijn om de dienst te testen. Dat was niet te merken tijdens de presentatie, want nu moet Nederland tot begin 2020 wachten om kennis te maken met de streamingdienst. Dat zal januari of februari van het aankomende jaar zijn. In Amerika wordt de dienst 12 november gelanceerd.

Een administratieve mededeling was de prijs van de streamingdienst. In Amerika zal de dienst 6,99 dollar gaan kosten. Als je voor een jaar wilt betalen, dan betaal je 69,99 dollar. Waardoor de Amerikaanse kijker 5,83 per maand kwijt is. Het bedrag zal in Nederland ongeveer hetzelfde zijn. Dat maakt de dienst heel interessant, en zo zijn zij de grootste concurrent Netflix voor. Want zij vragen voor een abonnement bijna 13 dollar.

Tijdens de presentatie werden de verschillende takken van het Disney imperium naar voren geschoven. Aangekocht of niet. Het draaide om Marvel, Star Wars, 20th Century Fox, live action films en animatie series. Daarnaast werd de nieuwe content van National Geographic bekend gemaakt. De kluis van Disney wordt geopend, en de klassieke animatie films zullen ook online te zien zijn

Met de grote titels hoopt Disney de concurrentie voor te zijn

Met de grote titels hoopt Disney de concurrentie voor te zijn
Bron: GIPHY | Disney Plus

De content dat Marvel blijft in de bioscoop scoren en het succes formule wordt door getrokken naar de nieuwe streamingdienst. De grote Disney Plus plannen zijn om de Marvel Cinematic Universe uit te breiden. Een aantal karakters krijgen een eigen serie, waarbij de gebeurtenissen van de films als ‘Avengers: Endgame’ gevolgen hebben voor de series. Er staan series  ‘WandaVision’, ‘Falcon & Winter Soldier’ en Loki in de wacht.

Marvel gaat net als Warner Bros aan de slag met een serie dat je ziet hoe andere karakters in de rollen van andere superhelden kruipen. Zoals Peggy Carter in de rol van Captain America. Onder de titel ‘Marvel’s What If…?’ is dit één van de grote Disney Plus plannen.

Star Wars heeft een hele hoop goed te maken na ‘Solo: A Star Wars Story‘. Zij hopen het online goed te maken, met een nieuw seizoen van ‘Clone Wars’, alle originele films die tot nu toe zijn uitgekomen en een Mandalorian serie. Waar bekende regisseurs zoals Jon Favreau en Taika Waititi bij betrokken zijn.

De Disney Plus plannen gaan nog verder, want ‘Frozen 2‘ komt eraan en daar wordt bij de nieuwe aandacht aan besteed. In de documentaire ‘Into the Unknown: Making Frozen 2’ ga je zien hoe de film tot stand is gekomen. De makers van de documentaire hebben alle vrijheid gekregen om alles vast te leggen. Je krijgt een behind-the-scenes beeld. Voor de die hard fans en animatie liefhebbers is het interessant.

Tussen de Disney Plus plannen is er voor ieder wat wils

Tussen de Disney Plus plannen is er voor ieder wat wils
Bron: WhatsonDisneyplus.com | Disney Plus

Tot nu toe kon je als kind terecht bij Disney Channel, de televisie zender waar je naar originele series van de mouse house kon kijken. De kluis gaat open en de series kan je gaan bingewatchen. Disney is niet gek, en weet dat ‘Phineas and Ferb’ populair is. Er wordt een originele animatie film gemaakt en gelanceerd bij de dienst. Daarnaast zullen er series van ‘High School Music’ en ‘Monsters at Work’ als Disney Plus Original te zien zijn.

Disney staat bekend om de originele of opnieuw uitgebrachte films. Er zijn al een aantal films opgenomen en zullen in november en december uitkomen. Een live action versie van ‘Lady and the Tramp’, kerst film ‘Noelle’ met Anna Kendrick in de hoofdrol en ‘Timmy Failure’. Gebaseerd op de kinderboeken wordt verfilmd.

In de loop van het jaar zal er nog veel meer bekend worden gemaakt. Want tijdens de presentatie van de Disney Plus plannen, werd duidelijk dat ‘Star Wars Celebration’, ‘D23‘ en ‘ComicCon’ niet worden overgeslagen om met foto’s, trailers en ander materiaal te komen. Houdt de blog en Instagram in de gaten wanneer er nieuws is.

Latest Reviews

Ook interessant
Relax Music
Lisa Lois – Hallelujah