Dit zijn de grootste tv-flops 2018

In het televisie jaar werden vele programma’s uitgezonden, maar welke behoren tot de grootste tv-flops 2018?

In het afgelopen jaar hoopte de verschillende televisie zenders dat zij de nieuwe hit in handen hadden. Door nieuwe televisie programma’s op de buis te brengen. Ook werden er nieuwe televisie duo’s geboren, dat niet altijd de garantie is tot een succes. Hieronder neem ik de grootste tv-flops 2018 met je door.

Vet Fit

Vet Fit -
Bron: NU.nl & SBS | Vet Fit

Het jaar 2018 zou op een sportieve en gezonde manier beginnen bij SBS 6. De zender lanceerde ‘Vet Fit’, waar Irene Moors als presentatrice de bekende Nederlanders zou volgen met de strijd tegen de kilo’s. De onbekende Nederlanders die een zetje in de rug nodig hadden konden ook mee doen. Toch hield het programma het geen twee weken vol op de buis.

De kijkcijfers zakte al snel in elkaar, en uiteindelijk werd het programma een onderdeel van Shownieuws. Waarbij je als kijker kon zien hoe de bekende Nederlanders de kilo’s er vanaf trainde. Daarmee was dit de eerste onder de grootste tv-flops 2018.

De Raadkamer

De Raadkamer -
Bron: Televizier & SBS | De Raadkamer

Voor het tweede programma tussen de grootste tv-flops 2018, blijven we nog even bij SBS 6. De zender wilde Peter R. de Vries de kans geven om ’s avonds met talkshow rondom de rechtspraak te komen. ‘De Raadkamer’ werd geprogrammeerd, en bekende namen en gezichten in het vak. Zoals rechters en advocaten schoven aan.

Het leek er alleen op dat maar weinig televisie kijkers zin hadden om zich daar op de donderdagavond mee bezig te houden. Daarom werd de stekker er al snel uitgetrokken. Waar Peter alleen op zijn eigen manier op kon reageren, met ‘jammer’.

Gordon en Estelle Weg Ermee

Gordon en Estelle Weg Ermee -
Bron: Televizier & RTL | Gordon en Estelle Weg Ermee

Tijdens de eerste helft van het afgelopen jaar, kwam RTL 4 met een nieuw televisie duo en programma. Estelle en Gordon gingen met onbekende Nederlanders op vakantie. Waardoor zij konden ervaren hoe andere de vrije tijd op een andere locatie vieren. Dat betekend in de meeste gevallen dat er geen luxe is te vinden.

Wat voor de presentatoren een groot nadeel kan zijn. Daar bovenop kwam het ongeluk van Estelle, waarmee zij zich flink bezeerde. Er waren alleen niet zoveel onbekende Nederlanders die zin hadden om het geklaag aan te horen. Waardoor RTL 4 het programma ‘Gordon en Estelle Weg Ermee‘ voor het einde van het seizoen van de buis haalde.

Drone Masters

Drone Masters -
Bron: Gids.tv & SBS | Drone Masters

Tijdens de hete zomer werd het programma ‘Drone Masters’ opgenomen. Het SBS 6 programma waar bekende Nederlanders het apparaat van dit moment onder de knie moesten krijgen. Na pottenbakken, dansen, fotograferen en koken was dit weer een programma waar de bekende uit hun comfort zone werden gehaald.

In eerste instantie zou Richard Groenendijk de presentatie op zich nemen. Toen hij werd gevraagd door SBS 6, paste hij. Nu was Dennis van der Geest diegene die de bekende Nederlanders in deze wereld meenam. Alleen waren zij de enige die daar interesse in hadden.

Screentest

Screentest -
Bron: RTL XL | Screentest

Begin September maakte Gordon bekend dat hij in 2019 de overstap gaat maken naar SBS6. Waardoor RTL 4 op zoek moest naar een nieuwe presentator. Althans dat dachten zij, want naar mijn weten is de stal van RTL al heel groot. Het programma ‘Screentest‘ moest voor de nieuwe presentator of presentatrice zorgen. Iemand die de kijker op een leuke manier mee neemt of informatie verschaft over het één en ander.

De zondagavond was de avond dat Gordon samen met onder andere Robert ten Brink en Nicolette Kluijver, aan de hand van verschillende op rondes de keus ging maken. Er is een winnaar uit de bus gekomen, en hij heeft een contract bij RTL gekregen. Tot op heden is nog niet duidelijk welk programma Jorn van Vrijaldenhoven gaat presenteren. Voor veel kijkers zal hij een onbekende zijn, want weinig mensen hebben de ‘talentenjacht’ gezien.

RTL Late Night met Twan Huys

RTL Late Night -
Bron: Parool & RTL | RTL Late Night

Als een programma in 2018 veel aandacht in de media heeft gekregen, is het ‘RTL Late Night‘ wel. Ging het niet om de tegenvallende kijkcijfers bij Humberto, het vertrek van de presentator. Of alles wat tegenviel of anders was bij Twan Huys. Publiciteit was er genoeg, alleen zorgde dat niet voor de kijkcijfers waar RTL en de presentatoren op hadden gehoopt.

Of het één van de grootste tv-flops 2018 is, weet ik niet? Maar dat het programma aan verandering toe is, dat is zeker. In 2019 zal er meer duidelijk worden over de toekomst van het programma. Tot nu toe lijkt het erop dat RTL voorlopig door gaat op de late avond.

 

Latest Reviews