Bron: Jacob Owens & Unsplash

Dit zijn de horror films voor Halloween 2019

Welke horror films voor Halloween 2019 helpen jou het horror seizoen te starten?

Nadat de zomer is afgelopen, is er een groep filmliefhebbers die niet kunnen wachten op nieuwe films. Deze filmliefhebbers kijken het liefst naar horror. Om jou en vele andere te Helpen, heb ik de beste horror films voor Halloween 2019 op een rij gezet. Van september tot en met eind oktober zijn er genoeg nieuwe releases. Waarmee het horror seizoen op tijd van start gaat.

Dit zijn de films die in de bioscoop worden uitgebracht. Bij de verschillende streaming diensten zal er ook genoeg uitkomen. Houdt de blog in de gaten om de series en films bij Netflix en Videoland online komen. Verwacht geen horror bij Disney Plus, de streamingdienst van Disney zal alleen familie vriendelijke content uitbrengen.

47 Meters Down: Uncaged

47 Meters Down: Uncaged - Dit zijn de horror films voor Halloween 2019
Bron: Splendid Film & Filmdepot | 47 Meters Down: Uncaged

Het begint 26 september al goed met een lang verwacht vervolg. In de zomer van 2017 werd de film ‘47 Meters Down‘ in de bioscoop uitgebracht. Waardoor er genoeg samen geknepen billen zaten te kijken water er onderwater gebeurde. De zomer wordt in 2019 nog even uitgerekt. Want ’47 meters Down: Uncaged’ is vanaf 26 september in de Nederlandse bioscopen te zien. Een horror film dat een prima start is voor het horror seizoen. Misschien in zomerse sferen, toch past deze titel prima tussen de horror films voor Halloween 2019.

Tijdens een duik naar een verzonken Maya Stad komen vier vriendinnen tot de ontdekking dat de ruïnes een dodelijk jachtgebied zijn van witte haaien. Terwijl hun zuurstofvoorraad langzaam afneemt, moeten de meiden door een onderwater-labyrint van claustrofobische grotten en tunnels op zoek naar een uitweg uit deze bloederige hel…

Joker

Joker - Dit zijn de horror films voor Halloween 2019
Bron: © 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved Photo Credit: Niko Tavernise & Filmdepot | Joker

Warner Bros weet de laatste jaren flink te scoren met horror. Waardoor de overstap naar de superhelden films niet vreemd is. Vanaf 3 oktober is het tijd om kennis te maken met Joaquin Phoenix’s versie van de ‘Joker‘. Regisseur Todd Phillips heeft zijn kennis en kunnen over het bekende karakter heen laten gaan.

Waarmee er een bijzondere versie wordt gelanceerd. De film wordt besteld als thriller, maar zal zeker de nodige horror elementen hebben. Waarmee de film een perfecte film is voor horror en superhelden film liefhebbers. Tussen de herkenbare horror films voor Halloween 2019 past de ‘Joker’, naar mijn idee perfect!

gaat over een man die problemen heeft om zijn weg te vinden in een ontwricht Gotham. Overdag te boeken als clown, ’s avonds probeert hij een voet aan de grond te krijgen als stand-up comedian, maar hij ontdekt dat hij zelf altijd het mikpunt is van de grap. Gevangen in een vicieuze cirkel vol apathie en wreedheid, neemt hij één verkeerde beslissing die een kettingreactie van escalerende gebeurtenissen tot gevolg heeft.

Haunt

Haunt - Dit zijn de horror films voor Halloween 2019
Bron: Splendid Film & Filmdepot | Haunt

Horror films zijn voor vele filmstudio’s een mogelijkheid om met een klein budget veel geld te verdienen. Over het algemeen hoeft een horror film niet veel geld te kosten om voor een groot effect te zorgen. Dat lijkt ook het geval te zijn bij ‘Haunt’. Wat gaat over: Sommige nachtmerries zijn écht. Dat ondervinden zes vrienden wanneer zij tijdens Halloween een ‘extreem’ haunted house bezoeken.

In het horrorhuis worden meerdere personen op gruwelijke wijze vermoord door gemaskerde acteurs, maar hoort dit bij de show? Langzaam realiseert de vriendengroep zich dat ze hier misschien nooit meer levend uit zullen komen… Als ik dit lees en de trailer goed heb gezien, is dit een klassiek voorbeeld van wat een horror film voor Halloween moet zijn.

Ben jij klaar voor een film waarbij het draait om de gruwelijke beelden, zonder dat er een te ingewikkeld verhaal achter zit? Dan kan je niet om ‘Haunt’ dat goed past tussen de andere horror films voor Halloween 2019. De film is vanaf 17 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.

Countdown

Countdown - Dit zijn de horror films voor Halloween 2019
Bron: The Searchers & Filmdepot | Countdown

De smartphone laat de filmmakers van ‘Countdown’ niet los. De tiener horror film, waarbij het draait om zo gruwelijk mogelijk te worden afgeslacht, draait vanaf 24 oktober in de Nederlandse bioscopen. Een aantal jaar geleden was de ‘Final Destination’ franchise je van het. Nu lijkt deze film deze plek in de willen nemen.

De trailer lijkt een soort gelijke verhaallijn te hebben. Waarbij een app op je telefoon aangeeft, hoelang jij nog hebt te leven. Dat lijkt natuurlijk heel onschuldig, tot dat de laatste minuten en seconden weg tikken. Als de teller op nul staat, dan weet je hoe laat het is.

Waar ik alleen op hoop is dat de makers niet alleen de verhaallijn hebben afgekeken, maar ook de slimme manieren van in beeld brengen. Bij de ‘Final Destination’ franchise zag je de verschillende oorzaken van een mogelijke dood in beeld. Dit mogen de makers van mij ook gebruiken, dat kan de film en mogelijke franchise interessant maken om naar te kijken.

Ready or Not

Ready Or Not - Dit zijn de horror films voor Halloween 2019
Bron: © 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved & Filmdepot | Ready or Not

De film ‘Ready or Not’ is er één dat in de basis voor vele heel herkenbaar zal zijn. Wie is er niet opgegroeid met verstoppertje? Alleen spelen de volwassenen in de film een versie, waarbij het einde niet al te rooskleurig is. In ‘Ready Or Not‘ volgt de jonge bruid, wanneer zij zich verenigt met haar nieuwe mans’ rijke en excentrieke familie.

In een aloude traditie die zich snel uitmondt in een dodelijk spel waarbij, iedereen moet vechten om te overleven. Zelf vond ik de trailer goed genoeg om mij naar de bioscoop te krijgen. Zeker omdat het een elementen uit de jeugd van vele mensen pakt, en dat gebruikt om een film op te baseren. Daarom past ‘Ready or Not’ perfect tussen de horror films voor Halloween 2019.

Little Monsters

Little Monsters - de horror films voor Halloween 2019
Bron: Splendid Film & Filmdepot | Little Monsters

In Amerika wordt de film ‘Little Monsters‘ uitgebracht door Hulu, waardoor het direct bij de streamingdienst te zien zal zijn. In Nederland is dat een ander verhaal, want de film staat tussen de andere horror films voor Halloween 2019. De trailer heb ik eerder behandeld en liet zien dat zombies op een andere manier in beeld konden worden gebracht.

Ook al lijkt alles met humor te worden gebracht. Verwacht niet dat er geen horror te zien zal zijn. De film is namelijk voor de kijkers die ouder zijn dan zestien jaar. Dat zegt genoeg natuurlijk. Zoals ik in het blog bericht over de trailer al deelde, gaat het verhaal over Miss Caroline.

Zij is samen met een groep kinderen vast komen te zitten op een kinderboerderij. Net op het moment dat de zombies daar naartoe zijn gekomen, om eten te zoeken. Zij moeten samen met Teddy McGiggle, werknemer bij de kinderboerderij, proberen om te ontsnappen. Genoeg om naar 24 oktober uit te kijken. Dan draait de film in de Nederlandse bioscopen.

The Dare

The Dare - Dit zijn de horror films voor Halloween 2019
Bron: IMDB & © The Dare Movie | The Dare

DutchFilm Works lijkt de ultieme horror film voor Halloween 2019 te lanceren. Met ‘The Dare’ lijkt er een nieuwe film in het voorlopige gat van ‘Saw‘ te zijn gestapt. Er is een man in een verlaten huis, dat mensen mee neemt om hen een lesje te leren. Zij moeten bepaalde keuzes maken in het leven, om te kunnen overleven.

Daarbij worden bloederige uitdagingen niet uit te weg gegaan. Want wil jij als gegijzelde het overleven? Dan moet alles doen wat er wordt gezegd. Oftewel, je moet ‘The Dare’ met beide handen aanpakken, om zelf als levende over te blijven. De film zal op dag van Halloween, 31 oktober, in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Je gaat veel bloed zien, en daarom is de film voor de mensen met een sterke maag.

Latest Reviews

Ook interessant
De bekende Nederlanders die mee doen aan RTL's Boxing Stars zijn bekend gemaakt
Dit zijn de boksende BN’ers die mee doen aan Boxing Stars