De eerste beelden van het vervolg op The Shining zijn te zien in de Doctor Sleep trailer
Bron: © 2019 Warner Bros. Pictures. All rights reserved & Filmdepot | Doctor Sleep

Doctor Sleep Trailer

Het vervolg op de klassieker The Shining

De eerste beelden van het vervolg op The Shining zijn te zien in de Doctor Sleep trailer

Warner Bros is lekker op gang om het najaar te gaan knallen. Zij komen in september met ‘It: Chapter Two‘, daarna wordt de DC Comics film ‘Joker‘ uitgebracht. Als klap op de vuurpijl komt er nog een film achteraan. Om de horror film te promoten werd de ‘Doctor Sleep trailer’ gelanceerd. Een vervolg op een iconische horror film van 1980.

Tot op de dag van vandaag is er niemand geweest, die het aandurfde om met een vervolg te komen van ‘The Shining’. Nu denk je dat het te lang is geweest. Niets is minder waar, want de film heeft sinds de release een hoop fans erbij gekregen. Er zijn generaties groot geworden met de klassieker en zij willen best een kaartje kopen voor het vervolg. Ook kwam Stephen King in 2013 met het vervolg.

Sinds het uitkomen van ‘It: Chapter One‘, proberen alle studio’s een graantje mee te pikken van het grote succes. Warner Bros is geen onbekende en met een aantal bekende titels van de schrijver in de portefeuille, kan de filmstudio nog even vooruit. Al ben ik heel erg bang dat zij te veel gaan leunen op de voorganger. Waardoor de film niet op zichzelf gaat staan. Wat laat de ‘Doctor Sleep trailer’ zien?

De eerste beelden van het vervolg op The Shining zijn te zien in de Doctor Sleep trailer
Bron: © 2019 Warner Bros. Pictures. All rights reserved & Filmdepot | Doctor Sleep

De eerste beelden zijn veel belovend. Om te beginnen met twee grootste namen in de cast, namelijk: Ewan McGregor en Rebecca Ferguson. Beide wisten de afgelopen jaren flink wat films op de CV te zetten, alleen zal het grote publiek hen niet direct herkennen. Zij weten tot nu toe niet de bioscoop zalen vol te krijgen. Ook al ben ik zeker fan van Rebecca sinds ‘Mission: Impossible – Fallout‘.

Gaat het vervolg niet te veel leunen op het voorgaande succes?

Daar komt bij dat de regisseur ook geen onbekende is. Misschien zegt de naam, Mike Flanagan, niet zoveel. Toch heeft hij het eerste seizoen van ‘The Haunting of Hill House‘ van Netflix geregisseerd. Het einde was aan de vreemde kant, en in interviews heeft hij duidelijk gemaakt zelf ook niet blij te zijn met het einde. De horror scenes in de serie, kunnen heel goed worden toegepast in de film. Dat is te zien in de ‘Doctor Sleep trailer’.

De effecten en scenes die in de trailer zijn gebruikt, geven goed weer dat de makers proberen om met simpele elementen een goed en griezelig effect neer te zetten. Door bijvoorbeeld de ruimtes te kantelen of met CGI de tekst in de muur te laten veranderen. Toch lieten de beelden mij ook zien, dat de film veel gaat gebruiken van zijn voorganger.

Dat is niet gek, want als jij het succes kan kopiëren? Waarom zou je dat als studio en maker niet doen? Dat was te zien in de terugblik scenes van Danny. Plus het gat in de deur en de tekst op de muur. Ik zal binnenkort de klassieker gaan bekijken, anders is de materie van jaren geleden te ver weggezakt. De eerste reactie komt misschien niet heel positief over, toch ben ik benieuwd wat het eind resultaat zal zijn.

Latest Reviews

Ook interessant
Beste Valentijns films op Netflix