Documentaire

Documentaires over het lichaam: The Nightmare, Heroin(e) en Super High Me

Kijk naar de documentaires over het lichaam en geeft, wat voor gevolgen kan dat hebben?

Nu de avonden rustiger worden na alle drukte van de feestdagen kan je rustig voor de buis gaan zitten om de documentaires over het lichaam te gaan kijken. Bij de on demand dienst Netflix staat er genoeg online. Dit keer de documentaires die laten zien wat het lichaam en geest met je kunnen doen. Lees hieronder verder wat de documentaires ‘The Nightmare’, ‘Heroin(e)’ en ‘Super High Me’ laten zien.

Het is een tijd geleden dat ik het over documentaires had. Eerste kerstdag deelde ik de persoonlijke documentaire die door Heleen van Royen is gemaakt. Zij heeft de camera gepakt en opgenomen hoe haar moeder te maken krijgt met alzheimer. Een heftige ziekte die er voor zorgt dat je de familielid die je kende toch veranderd.

The Nightmare (2015)

Documentaire The Nightmare - Documentaires over het lichaam
Bron: Youtube | Documentaire The Nightmare

De documentaire ‘The Nightmare’ gaat niet alleen over het lichaam maar ook over de geest. Maar vooral over de combinatie daarvan. Wat de anderhalf uur durende documentaire laat zien is hoe mensen omgaan met slaapverlamming. Je hebt mensen die daar heel erg veel last van hebben.

Het is stoornis waardoor je vast ligt en niet kan bewegen. Je bent niet helemaal wakker maar je slaapt ook niet. Wat het heel ingewikkeld en lastig maakt. Alsof je lichaam een schrik reactie heeft op iets wat is gebeurd, maar je bent helemaal verlamd.

Heroin(e) (2017)

Documentaire Heroin(e) - Documentaires over het lichaam
Bron: Netflix | Documentaire Heroin(e)

In West Virginia is het probleem rondom heroïne heel groot. Drie dames, een missionaris, rechte en een brandweercommandant proberen het probleem onder controle te krijgen. In de documentaire ‘Heroin(e)’ zie je hoe de strijd wordt gevoerd rondom de hard drugs en de problemen die daarbij komen kijken.

Het probleem is niet alleen persoonlijk, maar ook de gemeenschap waar zij in wonen hebben met dit grote probleem te maken. Door de mensen die de drugs gebruiken te helpen waar nodig is, is er een kans dat er verbetering komt. Toch is de strijd niet zonder mensen die het niet redden. Een heftige kijk op wat drugs met een gemeenschap kunnen doen. Kijk één van de documentaires over het lichaam en de verslaving bij Netflix.

Super High Me (2007)

Documentaire Super High Me - Documentaires over het lichaam
Bron: Spokanegreenleaf | Documentaire Super High Me

Het gebruik van cannabis is iets wat wereldwijd gebeurd. De meningen zijn er over verdeeld wat het gebruik er van kan doen. Hoe je reactie vermogen en de rest van je lichaam erop reageert. Komiek en ex gebruiker van cannabis Doug Benson gaat het testen wat de grote verschillen zijn. En laat dat zien in de documentaire ‘Super High Me’.

Het begin van één van de documentaires over het lichaam is dat je ziet hoe Doug Benson dertig dagen zonder het gebruik leeft, en wat de cannabis met je doet. En wel door dertig dagen achter elkaar stoned door te komen. De documentaire is misschien uit 2007, het resultaat blijft tot op de dag van vandaag staan.

https://youtu.be/z08TuIKL24w

Latest Reviews

Ook interessant
Bron: VH1 | Rupaul's Drag Race All Stars 4
De deelnemers Rupaul’s Drag Race All Stars 4