Bron: Universal Pictures & Filmdepot | Dolittle

Dolittle Trailer

Weten de beelden van de Dolittle trailer, Robert Downey Jr. goed neer te zetten?

Weten de beelden van de Dolittle trailer, Robert Downey Jr. goed neer te zetten?
Bron: GIPHY | Dolittle

Al ver voordat ‘Avengers: Endgame‘ naar de bioscoop kwam, werd duidelijk dat Robert Downey Jr. met andere projecten bezig was. De ene na de andere headline kwam naar buiten, waarmee de acteur probeerde om zichzelf relevant te houden. Eén van de projecten komt er al snel aan, en de ‘Dolittle trailer’ is uit. Is dit het juiste project nadat hij zijn Iron Man pak aan de wilgen hing?

Na het zien van de eerste trailer ben ik matig enthousiast. Omdat de acteur geen garantie is tot succes. Zelf kon ik de ‘Sherlock Holmes’ film met Jude Law waarderen. Toch zijn andere projecten gigantisch geflopt. Terwijl de Marvel fans niet genoeg konden krijgen van Robert Downey Jr. als Iron Man. Waardoor ik betwijfel of deze film een groot succes gaat worden.

Nu is de Marvel Cinematic Universe over het algemeen een franchise, waar gezinnen naar kunnen kijken. Het is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en ouder. Waardoor vele kinderen de afgelopen jaren zijn opgegroeid met de acteur. De eerste beelden van de aankomende remake, laten zien dat de franchise zich specifiek richt op gezinnen met jonge kinderen. Want de ‘Dolittle trailer’ kan oudere kinderen niet aanspreken. Het is over de top en misschien wel te zoet sappig.

Zelf ben ik opgegroeid met Eddie Murphy als Dr. Dolittle. Hij wisten zijn eigen charme en humor in de rol te leggen, waardoor de film tot op de dag van vandaag iconisch is. Tot nu toe ben ik niet overtuigd, dat Robert Downey Jr. zijn eigen kwaliteiten er in gooit. Omdat het voor mij nu over komt als een rol dat op vele van zijn voorgaande rollen lijkt. Zoals Sherlock of zelf Iron man.

Naast Downey Jr. zijn er andere bekende namen betrokken bij de familie film

Naast Downey Jr. zijn er andere bekende namen betrokken bij de familie film
Bron: GIPHY | Dolittle

Dan het positieve van de ‘Dolittle trailer’, ook al zijn de eerste beelden misschien over de top, je ziet wel wat de makers in gedachten hebben. Zeker als je na gaat dat de producent Joe Roth betrokken was bij ‘Maleficent’ en ‘Alice in Wonderland’. Dat is duidelijk te zien, alleen al kijkend naar de decors, sfeer en animatie van de dieren. Alsof zij uit de voorgaande films van Roth zijn gestapt.

Waar de film wel een voordeel aan heeft, zijn de technische ontwikkelingen. Tot nu toe is de animatie verre van perfect. Toch kunnen de makers vandaag de dag veel meer, zonder dat er een dier op de set van de film is geweest. Waarmee je met de computer kan neerzetten, wat jij als maker wilt tonen. Daarbij heeft de ‘Dolittle trailer’ een lijst met namen bekend gemaakt, zoals: Michael Sheen, Emma Thompson, Rami Malek, John Cena, Kumail Nanjiani, Octavia Spencer, Tom Holland, Craig Robinson, Ralph Fiennes, Selena Gomez en Marion Cotillard.

Wat ook een positieve twist aan geheel kan geven, is dat men in januari op zoek is naar een nieuwe film om te bekijken. In de bioscoop draaien de films van de feestdagen nog en met een release op 16 januari, komt Universal Pictures op het juiste moment met een familie film. De komende maanden moet uitwijzen of het grote film publiek zit te wachten op de film. Wat zijn jouw gedachten na het zien van de eerste beelden?

Latest Reviews